MAR_TINA: tak v mých očích ten pozemek rovina je. Já mam na cca 6ti metrech asi 6m dolu :-)
Ale myslel jsem spíše že se ta nerovnost dá využít jako + ne že se to musí srovnávat. Dělal jsem nedávno takovej návrh pro jednoho kamaráda a přišlo mi to jako něco co je škoda zahodit srovnáním do roviny. Vytvořil jsem 2 úrovně a ty rozdělovaly domek na 2 zóny. Když pominu že dům nebyl díky tomu bezbariérový, tak to mělo obrovské výhody v členění prostor.
U mě zase sklon dělá naprosto luxusní soukromí. Kdybych měl pozemek na rovině tak ta stavba bude absolutně obnažená a studená jak domy někde v satelitu.
Málokdo si uvědomuje, že často ty poslední, díky terénu nevyužité, pozemky mají v sobě mnohdy skrytý obrovský potenciál.
Stavba nekončí jen postavením domu, ale taky úpravou okolí na kterou většinou lidem nestačí finance a tak bydlí 30let v sic obrovském domku, ale v absolutně nepřitažlivém prostředí. To by mělo být součástí ceny.
Pak sic dražší stavba v terénu nemusí vyjít tak draho, protože je jednodušší na takových pozemcích udělat nějaké soukromí.