• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIEkologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CUKI: vlastne proc ne?
    CUKI
    CUKI --- ---
    Najde se tu nějaký nadšenec, co by rád spolupracoval na stavbách tinyhouse obydlí a jiných alternativních stavbách? Hledám ideálně někoho spolehlivého pro dlouhodobější spolupráci, ale nejde o práci na fulltime, protože dost cestuju a dlouhodobě bývám mimo ČR.

    Pracuji vesměs jen na svých projektech, ale nebráním se spolupracovat na oplátku na tvém...

    Zkušenosti jsou velkou výhodou, nikoli však podmínkou, vše potřebné se naučíš. Nadšení a spolehlivost je ale nutností.

    Lokalita: Praha-západ, Beroun
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATT: No to mě taky, ale problém je že tam nesmí bejt žádnej aktivní prvek a výměník uvnitř je taky už asi nereálnej prostorově. Navíc tohle by už asi nebylo cenově průchozí.
    Je mi jasný že efektivita je někde jinde, délka použití a účinnost taky, ale třeba oběhovka je problém.
    MATT
    MATT --- ---
    CUKI: přijde mi logičtější mit klasickej kolektor s nemrznoucí směsi a v baráku mít výměník, resp. akumulační nádrž.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Máte někdo doma něco podobnýho: http://www.tubosol.cz/bundles/tubosol/content/documents/manual_Tubosol_SP_2.pdf

    Rád bych trochu vylepšil off-grid systém, ale bojím se, že mi i mimo síť stále vychází levněji a užitněji bojler s FVE, kde není problém se samotíží napojenou na řád na nemusím řešit zimní vypouštění.

    Tohle se dá sehnat cca za 10k Kč za 100l verzi.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    PAD: znám Honzu Křivonožku,jestli se s nim domluvis,nebo ti muze doporucit nejakeho kolegu
    Návrh a realizace akumulačních kamen | Ing. Jan Křivonožka
    http://www.krivonozka.cz
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PAD: výměník se zabuduje tak, aby se dal vytáhnout přes plotnu.
    z těchto třech knížek se dá poskládat know how a pokud nemáš levé ruce, tak to zvládneš i sám
    Kachlové a selské sporáky.pdf | Ulož.to
    https://uloz.to/!mT7QurFzx/kachlove-a-selske-sporaky-pdf
    Kachlové sporáky nejen s teplovodním výměníkem - stavba a rekonstrukce - Jaroslav Závacký
    Vlk, Václav - Kachlová kamna.pdf | Ulož.to
    https://uloz.to/!QTtgkopeW/vlk-vaclav-kachlova-kamna-pdf
    jinak na vysočinu nejblíž znám jenom letovickou fabriku na kachle. kachle vyrábí a kamna i staví nebo klidně jenom poradí. sou vstřícní a šikovní.
    MAD_MAN
    MAD_MAN --- ---
    PAD: kámoš lajkuje na fb tady tohle a podle reakcí se asi znají
    Kamnářství Miško, Svitavy
    http://kamnarstvi-misko.cz
    DON_PEDROPOULOS
    DON_PEDROPOULOS --- ---
    PAD: zdar, kámoš teď staví kamna svépomocí pod odborným dohledem této firmy http://www.hlinenakamna.cz/kamna-svepomoci a je zatím spokojenej. Kamnář za ním podle dohody dojíždí sem na JM a konzultuje s ním jednotlivé stavební etapy. Je to podle mě docela dobrej model, tak třeba zkus oslovit jeho.
    PAD
    PAD --- ---
    OGMIOS: pry se ten vymenik da vymenit bez toho, aniz by clovek musel zasadne rozbourat cela kamna. krom toho mam litinovy vymenik, ktery by mel vydrzet dlouho. potrebuju ale nekoho, kdo to umi postavit poctive a zaroven propocitat, zda to utahne muj komin.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PAD: myslim si ze teplovodni vymenik ke kachlim uplne neni dobra kombinace, ta voda tomu ubira kdyz by mely kachle akumulovat a ke vsemu jak prorezne tak to musis rozbourat.
    PAD
    PAD --- ---
    Rad bych nechal postavit kachlovy sporak s teplovodnim vymenikem a hledam dobre reference na kamnare, idealne z Vysociny. Nevite o nekom, prosim?
    DON_PEDROPOULOS
    DON_PEDROPOULOS --- ---
    DOKKTOR: No kamnáři mě řekli, že to tak bez problému můžeme použít. Jedná se o typizovaný komín, který se k tomuto účelu běžně používá, tak doufám, že to bude v pohodě. Zatím jsme ještě pořádně netopili.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DEIKSAC: tak znam lidi co delali i na zberu,ale i treba automechanika. Dalsi dela sochy na plazi z pisku,dalsi maluje henou a dalsi "kraviny".
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DEIKSAC: tak znam lidi co delali i na zberu,ale i treba automechanika. Dalsi dela sochy na plazi z pisku,dalsi maluje henou a dalsi "kraviny".
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    LINKOS: tak ono je taky otazka, co je konkretne ta obziva, prece jen ne kazdej chce bejt dlouhodobe nadenik na sklizni ovoce (byt za obstojny prachy)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    JAZZZ: tak ono mit dodavku a byt schopen si jet vydelat nejake slusne penize nekam na zapad a pak z toho treba nekolik mesicu zit ma svoje klady. Nemluve o tom,ze i to jidlo se da sehnat zadarmo.
    Ale otazka je ten komfort,jednou se to asi zacne zajidat,preci jen v lete v tom aute je vedro,v zime kolikrat kosa,atd..
    S tim samim bojuji lidi v maringotkach,sice je to stoji podstatne min si to poridit,ale komfort je stejne o dost nizsi a to jsem videl i hodne dobre mariny,ale problem uz je v tom zakladu
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    OGMIOS: CUKI: porovnavam proste ty dva pomyslne extremy bydleni v offgrid karavanu oproti statku se zahradou a treba i zviraty. v obou pripadech je tam snaha o maximalni nezavislost, ale zemedelec je z principu sobestacnejsi, protoze ma pouto k pude, ktere ho zavazuje. no a na to navazujou ty ekologicke souvislosti a hustota osidleni.

    kdyby se takhle domluvilo vic mobildomkaru, tak je to zas dalsi level. v Libechove jsem to videl a i Valec je podobna i kdyz tam se lide presouvaji z maringotek a jurt prave do tech domku se zahradou a ovcema. pro ruzne zivotni faze je to asi nejlepsi stridat :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    NYKRUK: To že někde ti lépe vyroste dýně, někde rýže, jinde zase kukuřice. Navíc musíš počítat větší plochu pro případ neúrody a pod. Tohle jde vyřešit lépe v tom globálním modelu než u jednotlivce...
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    NYKRUK: to jo, ale musíš do těchdle úvah taky zahrnout hustotu osídlení, indiánskej kmen na tísícich hektarech tropisckýho pralesa samozřejmě obživu najde
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam