ZATAMOKO: Ty toho týpka znáš? Nějaké reference? Sám dělám, krom stavebních konzultací i dozor na stavbách, ale bohužel mi na to nezbývá poslední dobou moc čas, takže bych uvítal někoho spolehlivého.
Ale ta cena je podezřele nízká i na těch pár návštěv o kterých píše. Pokud jezdí z centra Prahy, je to podle mě nonsens při dobře odvedené práci. Ale jestli to za tu cenu fakt dělá dobře, rád pošlu kontakt do světa dál. Já se tím neživím, pro mě je to spíš takové zpestření a další zkušenost. Protože na řešení problémů se člověk naučí nejvíc. Ale když někam jedu, musí mi to zaplatit alespoň člověka, který za tu dobu udělá práci, jež díky tomu nestihnu.
Když koukám na to, kde ty jeho uvedené stavby jsou, tak by mě zajímalo v jakých fázích to kontroluje. Těch kontrol musí být fakt dost málo a nebo to dělá zadarmo.
Sám raději odmítám věci, co leží na druhou stranu přes Prahu a je mimo můj okruh Praha cca po Vltavu a dál podél Berounky na Černošice, Řevnice, Srbsko, Beroun, max Kladno.
Jedna věc je udělat jednu stavební konzultaci, kde už jsem byl všude možně po Čechách, ale druhá věc je dělat něco kde človek musí být často a v ten správný čas. Tedy pokud znáš někoho komu dozoroval stavbu sem s referencemi. Možná by stálo za to udělat nějakou nástěnku doporučených řemeslníků a stavebníků. Dneska někoho sehnat je fakt problém na cokoli :-(
Pravda je, že já na té stavbě v průběhu dozoru nestrávím většinou pouze necelou hodinu, ale pokud je problém tak se ho snažím vždy vyřešit. Ono je totiž pěkné přijít a říct, že je to špatně ať si to dá firma do pořádku, ale to by pak ta stavba nemusela být nikdy hotová a předělávat by se to mohlo do aleluja. Nehledě na fakt, že většina prací není vratných...
Ten tesařskej kurz nevypadá zle, a je to zajímavej obchodní model. Protože se pak ta práce ještě dál prodá. Roubenky a sruby jsou sic na bydlení v mém pohledu už dost nesmyslné díky špatné izolaci, ale jsou to pěkné pohledové kousky, které bych nechal klidně takto otevřené, jen bych je zastřešil.