BASTOCH: Rozumněj tohle je stavba na instagram a FB ne na bydlení. Mě e tam ale líbí několik věci které by rád vyzdvyhnul:
1) i když je to koncipováno jako převozitelné. je počítáno s aditivní střechou, která se dá realizovat na místě.
Já s tímto faktem dlouho bojoval a na jinou možnost jsem nepřišel. Prostě mám v projektu střechu kterou zhotovím až na místě. Trochu se to tím prodraží. Ale já počítám třeba ze zatravněnou střechou a materiál bych rád vzal na místě. Počítám s tím. Ze by se vzala skrývka pod a kolem stavby. A pod stavbu by se to dorovnalo třeba místním štěrkem.
Zde je navíc výhoda sběr vody z větší plochy pro přímé použití. ono to sice na první pohled nevypadá. Ale je to velice důležitý aspekt stavby.
2) variabilní otevřenost prostoru s vnějším okolím
3) i u takto malé stavby někdo přemýšlel o tom jak nejlépe vyřešit rozvody. Všechny výtokové baterie jsou blízko sebe. Tohle nevídám ani u velkých projektů. De facto je to IMHO jeden z největších nešvarů dnešního stavebnictví.
Za mě je sice ta koupelna nešťastně hluboká a nedotažená, ale jako inspiraci ji beru.
I přes fakt, že se mě masivní použití překližky nelíbí Tady bych chtěl poukázat na pokus o "organičnost"
Jako dá se na tom vytknout spoustu věcí. Například fakt že kontejner prostě je stavbě moc vhodný není. Zde se ho podařilo v celku smysluplně a jednoduše využít.