tak jsem si před dvěma týdny cca pustil poprvé fvck kvlt, lebo teraz platim spotifája, a musím říct, že mi to totálně ujebalo dekel. jestli byli doteď kluci z kapel, co se rozhodli rapovat jen okrajová skupina neproniknuvší pořádně do scény, tak s fvck kvlt se hra úplně změnila. nejenom, že tohle už nejde přehlídnout jako týpka vod kytary co se rozhodl recitovat, ale jsem toho názoru, že i lecjakej kovanej rapper se může stydět. lidi z kvlt crew jsem párkrát viděl osobně, jsou všichni z hc-punkové subkultury slovenska (hlavní týpek je z kapely wilderness, která už mě sama zaujala, a to hlavně jeho výstupama na koncertě), a nutno říct, že tam straight edge v těchto řadách nefrčí tak moc jako tady, spíš naopak. jaká krajina, taká omladina. jedna z tamních dívek se přestěhovala na moravu, vzala si mýho kamaráda z kapely a taky s náma nějakej rok hrála, takže historek, který měly atmosféru slovenska z pohledu lišících se jedinců zmítaných hormony a nepochopením, jsem slyšel dost. jeden z kvlt crew byl dokonce pověstný svou nákloností k lékům a drogám i na poměry všech ostatních. byli jsme jeden rok v seredi na hc-punkovém festivale, takže jsem měl možnost to zažít na vlastní kůži.
beaty mi naprosto sedly do vkusu, je to tak moc deep, a zároveň ten trapovej zvuk přesně jak mám rád. a texty...uf! škoda, že taková tématika a optika je v rapu spíš vyjímkou, jako já chápu, že uměleckej projev je svázanej s egem, ale není to občas trochu moc? celkově tracky fvck kvlt naprosto vystihujou atmosféru slovenska z pohledu tohohle typu lidí, okamžitě mi to navodí vzpomínky na moje těžce depresivní období. je to prostě real, a o to jde, ne?
sorry za offtopic, ale nedalo mi to. tak emotivní a zároveň tak tvrdý. džjea
tl;dr fvck kvlt zabil
btw track je právě od toho nejvíc problematického člověka.
Inšpektor Nádej (KVLT CREW) - Umri
https://www.youtube.com/watch?v=zBt-qILPjjY