• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTCZ/SK hiphop, rap a trap
    o českym a slovenskym hiphopu, rapu, trapu a grimu, hlavně novinky, ale i starší oblíbené kousky... diskuze o scéně ;) lehký přesah do reggae povolen
    všechny ostatní země sem: [ HIP-HOP :: městská subkultura - malujeme, rapujeme, scratchujeme, breakujeme, stahujeme! ]

pokud chcete vložit info o nějakém koncertu nebo party, vložte do prvního řádku slovo AKCE, pro snadnější filtrování..
    rozbalit záhlaví
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    MATT:

Lehčí Judgement Night (1993 :) vibes . Líbí se mi energie (že to má být uřvaně Teeny jsem pochopil:) , dále absence lehčího pocitu trapnosti z živýho vystoupení Mortal Kabinet ale tady ty NuMetal/Rap Metal jakoby ...předposraný kytary ála Celldweller ?!

Co se Denoi týká tak tohle dělali třeba Eskimo Callboy nepoměrně líp před patnácti lety . Dál Zombie Sestřička kostým a další Hustotemnoty - checked, rozlévané alkoholy - checked (ach, jak edgy :), ZNK trika, za mě trošku unaveně působící DeSade ... OK

IMHO by to ZNK celkově mělo důkladně resetovat a vrátit ke kořenům protože poslední roky za mě nejsou nic jinýho než stále větší vykrádání sebe sama .
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Chybi Bow Wave. Skoda, ze to nevzal i se Slovenskem. Netusil jsem, ze Risto rapoval.

KDO DOOPRAVDY STVOŘIL ČESKÝ RAP? l HISTORIE ČESKÉHO RAPU PT. 2 l FILOSOFIE RAPU
    https://www.youtube.com/watch?v=oMeHJHjwhCA
    N_I
    N_I --- ---
    MATT: tak když seš hodnej kluk ale máš vedle sebe toho slánskýho pak máš asi morální dilema..:)))

ty texty jsou děsný kliše...občas má dobrý kousky spíš u někoho na featu...líbí se mi pořád space blues s hasanem..le to je už let

je to stejně jedno, je to hudba pro děti z obchodních center...rap je momentálně na straně toho og páva kdy ten stream na zuby považuju za něco, jak má vypadat energie...včetně těch jamaica fussball...je to opět jiná řeka...vlastně, jinej druh hudbyh

řikám, přijde mi že tento velkej svět nejlépe zvládá ten gleb...i s tím jak se chová k jeho felas a jak mluví, respekt

ale vůbec, myslím na S"""Da kerej chytil nehezký stavy a pevně věřím že to kluk zmákne a do září nebo raděj dřív bude v cajku, taky se tetelim že ty konciky slíbil nazvučit edosh..to bude dým
    kéž by to brejknul líp než vraja
    N_I
    N_I --- ---
    MICUDA: tak to sem popleta. mhor - .to je ten dungeon asi v plachetce..???

ale po rozpadu mork, má jeden člen už nový projekt ne? něco sem čekoval...

rozhodně by se rap publikum mohlo bát...to asi sedí ne..:)
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    MATT: Teď jsem slyšel nějakej track Dvě Slunce na R1 a nevím, no, mě to nějak sere celá tahle alt rap věc. WWW tu zaseli silnej vliv.
    N_I
    N_I --- ---
    POHODAVOLE: to já vůbec nerozporuju ale vůbec!!!!!! lilie a píli

kua rap je ale trochu vo nepíli taky....na vandráka ne...:),tak ne...

já strašně hltám ten benefit stream páva a furt chčiju z tý energie a raw flow jakoby bez makání...a přál bych spíš tuhle cestu smradovi než ideovi..ale inu ale

třeba zamaká ještě na tom swagu:)
    na mě ted jen docela casto vyskakoval a furt tak joudně...proto příměr k v518, tak se už nezlob..:)))

u mě třeba rohony v under docela makal a přál sem mu taky at je tam kde chce bejt....ale inu ale..:)))

čísla jasný, ale co by s kultem udělalo jet shows jako gleb...nevím...ten mě přijde že to prostě ustál fakt supr všechno
    N_I
    N_I --- ---
    POHODAVOLE: tak jest...možná maj s rohonym jen ten kukuč podobnej..:) :)))) jéééé už nééé:))

já bych ideovi přál at má víc klid v labelu a třeba víc šušní..co mu nepřeju ani nám, je jeho oblečení:))
    rap mi přijde cool hlavně live...má prima hlas...a vždy má supr texty
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Kama-koniec hry (prod. Profetesa beats) #disstrack #rap #music
    https://www.youtube.com/watch?v=FcSliW7tGVU
    KOMARIUS
    KOMARIUS --- ---
    Enzyy810 & DORES - RAP OR DIE ( OFFICIAL ONE TAKE VIDEO)
    https://www.youtube.com/watch?v=vnF_ele365U
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    Wtf, nový rozhovor na kytarách - Denis je multiinstrumentalista, klavírista, skejťák a miluje Rachmaninova :) No tak už chápu proč mě tak baví.

Radio_Head Awards 2023: Fvck_Kvlt - Planéta rýb / Rap game (Tak vravel Zarathustra)
    https://www.youtube.com/watch?v=2w_kuHt-tk8
    MATT
    MATT --- ---
    ÐƯƆ ƁLƆƆÐ - Jsem s tebou (OFF VD ) #rap #music
    https://www.youtube.com/watch?v=LaGj83hknlQ
    MATT
    MATT --- ---
    D-Toc – SYSTÉM is a drill hip hop track combining cyberpunk aesthetics with modern AI-assisted production.

D-Toc - SYSTÉM | Cyberpunk rap / Emotional
    https://www.youtube.com/watch?v=fqV9jUfiBnE
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    LAYUP: To že rap game je hra, divadlo, nic vážného, tam opakuje několikrát, proto jsem napsal, že to stěžejní informace. Taky v návaznosti na to říká, že nedělá politický tracky. Ok. Zároveň tvrdí, že to každej může mít jinak. Nic jsem nediggil, stačilo ho poslouchat. Jinak se pochcal sám. Tím, že narapoval sračkovej diss na Hit em Up. Před maldejma vypadá jak žvatlající geront a před lidma, co si pamatujou Yo MTV Raps jako komediant.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    No asi stěžejní myšlenka toho celýho je, že pro Toxxxe je rap game něco jako divadlo odtržený mimo realitu.

Což je zejména v souvislosti s použitím beatu Hit Em up od 2 Pac, kterýho pak zastřelili v autě, flusnuti do ksichtu celý rap game.

Děkujeme Hugo. Běž dělat nový tracky o páření koroptví.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    MATT: Jak poslouchám ten US rap, tak tam rapuje důchodců tři prdele a nikdo koho poslouchám, nerapuje tak tragicky jak ty důchodci u nás. :)
    MATT
    MATT --- ---
    Alarm · 1 h
    V hnízdě už není dost místa. Český rap uprostřed generační výměny
    „Posluchačská základna českého rapu se poslední roky posunula vstříc mladším ročníkům a pro ně je už Toxxx ve věku jejich rodičů. A ty rozhodně nechcete poslouchat rapovat. Možná by se jim mohla projevovat úcta, ale v rapu se nic takového nikdy nepěstovalo.
    OG Pav tak hodně nevybíravě rapuje o Toxxxově manželce i o jeho údajně uvadající kariéře. Pokud jde o techniku nebo vtipné punchlines, má veterán navrch, ale obávám se, že pro o generaci mladší fanoušky to nemůže stačit – Pav jim totiž dává syrovou autenticitu fracka rebelujícího proti rodičovské autoritě a ta je vždycky víc.
    Toxxx o Pavových fanoušcích v jednom disstracku říká, že ,jsou znudění tak moc, / že hledaj nějakýho feťáka, / kterej je pobaví.‘ Zároveň je ale právě to důvod, proč beef zatím nemá – a ani nemůže mít ­– jasného vítěze.“ // Karel Veselý

V hnízdě už není dost místa. Český rap uprostřed generační výměny | Deník Alarm
    https://denikalarm.cz/2026/05/v-hnizde-uz-neni-dost-mista-cesky-rap-uprostred-generacni-vymeny/
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    DUB: Rekl bych, ze mlada generace, na kterou to cili, ma nejaky nejaky rap skills na poslednim miste. Musel jsem si po te tragedii od toxxxe pustit arnold leopard-navrátil, abych si trochu zpravil chut.
    MATT
    MATT --- ---
    pokus o jizansky country rap? ;))

Mikael Wertez - V Praze ve stripáči (Official Video)
    https://www.youtube.com/watch?v=03Av6bUR3b0
    DUB
    DUB --- ---
    muj nazor je ze tohle sem fakt necekal asi jako vetsina z nas. prvni sloka nic moc, druha sloka je lepsi, uz tam ty bars davaj smysl, narazi na to jak to fetactvi pritahuje lidi, kteri o drogach nic nevi a tim ze to poslouchaj se cejtet ze jsou in dnesni dobe, dobra punch s tim durdenem, facts. ale celkove je to fakt hodne slaby, ale nesouhlasim s vama, ze zni jak senilni dedek a zkurvil ten beat, rapovat do tehle boom bapu je podle me mnohem tezsi nez do trapu, dava dobrou flow a zni to dobre, je sou z toho cejtit skills, narozdil od takovyho slabikare co dal pav v tom talibanu.
    cekal bych ze vyda jeste neco hustyho.. teda doufam :)
    btw tyhle dissy s refrenem sou stejne porad takovy divny, poprve sem si to rek u mgk - rap devil, kdy do dissu dal refren :)
    N_I
    N_I --- ---
    stárnutí bílých heterotoxxuálních mužů nejen v přežrané evropě je vůbec téma, jak to zvládnout s gracií:))?
    zde to nevyšlo vůbec, těžký je bejt starej a neumět nic jinýho než rap / kerej mu teda taky nejde viz ta roxy /
    a mít kolem sebe lidi co ti furt nemyslně tlačí že máš kredit a jsi vlastně dobrej...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam