• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTCZ/SK hiphop, rap a trap
    o českym a slovenskym hiphopu, rapu, trapu a grimu, hlavně novinky, ale i starší oblíbené kousky... diskuze o scéně ;) lehký přesah do reggae povolen
    všechny ostatní země sem: [ HIP-HOP :: městská subkultura - malujeme, rapujeme, scratchujeme, breakujeme, stahujeme! ]

pokud chcete vložit info o nějakém koncertu nebo party, vložte do prvního řádku slovo AKCE, pro snadnější filtrování..
    rozbalit záhlaví
    MATT
    MATT --- ---
    kriminální rap ;)

Morpheus - VIP Only (OFFICIAL VIDEO)
    https://www.youtube.com/watch?v=b0kkpQvos-I
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    HONZA09: pokud se bavíme o vzpomínání a sentimentalitě, tak pro mě diwokej západ (co nebo kdo je dneska zkrat kratochwil nekomentuju :D) a syndrom snopp.

SEKELLE: pro mě je ta kategorie "jiný rap" prostě zrádná past vytvořená pro tyhle účely, ne že bych byl nějakej seeker a gatekeeper pravd o žánru a jeho atributech, ale tady to vnímám jako takovou apropriaci. Stejně jako když vydal Prago Union HDP a najednou se s toho stal rap, kterej poslouchá učitel češtiny, a mamka na mateřský.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    SEKELLE: no já právě spíš tím komentem mířím na tu celou nesprávně nastavnou dialektiku těhle posluchačů - pro který je JAR otec svatej rapu (i když klempíř bude kulturní atašé Motohlav), Kato je pro ně intelektuuální češtinář, i když je to uplně obyčejná vysmažená hlava z nuslí, který má základku a záchvaty extroverze střídající se s introverzí, jak tadyhle tramvaj mazačka a WWW jsou jen apropriátoři forem - divadelní rap, kde není špetka realu.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    OPERAHYPNO: Já už od Čechů nechci nic. Možná akorát aby se naučili anglicky, když poslouchají rap. Možná pak přestanou míň sraček. :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Smutný je, že bejt dement je hip hopový kultuře smíš taková defaultní pozice. Nějaký sociálně uvědomělý témata a conscious rap je naprosto okrajovej žánr. No a v Čechách je to naopak vtipný, protože tady to je prostě akorát vyprázdněná kopírka US rapu a dneska už i UK scény. Vždyť ani ty ghetta a gangstery němé poradny svoje. Když tu někdo žije low life a strugglí se životem z pozice marginalizovaný skupiny, tak mu doma povětšinou nebudou hrát Public Enemy, ale Ortel. :) Dokonce 8 nás jedinej rapující muslim, není žádnej kazatel, ale úplná guma, co napadla vozíčkáře. :)
    N_I
    N_I --- ---
    když je něco fakt nechutný tak to bude asi dobrý rap!!!!

navíc když se to nelíbí populárním zaslouženým umělcům - něco na tom asi bude! jdu to votestovat a rád!:))

a vona z toho navíc praská žilka hyperkorekt cápkům co nechápou CCM? kurva cool!
    kurva schyzo bude fakt dobrej týpeček!

JO! ty dedukce a latent homosexualitě - tyhle detekce lidí na dálku mě dost baví, každý je dnes expert na analýzu toho druhého, nebud jako lada:)

roháč tragéd i borec zaroven ale TK borec? páč je z backu oka..:) na majku přitom zhruba to samý:)
    roháč aspon hezky pocejtil ty gufrau, rikam fer...
    s mdmx mel dost tracku uplne daleko a cool...ikdyz kopirka co maka na zapad ale kdo to dnes nedela aby vyuzil toku reky..
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    KOMARIUS: Jémine je super, líbí se mi ty samply a i ten rap je o něčem. Zatim co Riad má dobrej rap, ale text o tom jak byl dole a o životě na štrýtu, to už je pro mě osobně až moc laciný a ohraný. No a Happening? Mám chuť to přeposlat do hudebního masochismu. Na tom neni nic dobrýho, páč ze tří tónů a autotunu prostě dobrej song neuděláš.
    Každopádně ten Jémine mi udělal fakt radost, to si pustim ještě aspoň jednou.
    MATT
    MATT --- ---
    TrashBoySony - Quick Bars 001 #rap #trashboysony #underground #bars
    https://www.youtube.com/shorts/328LXV7U7Gc
    MATT
    MATT --- ---
    ai rap propaganda ;)

Řídím stát jak firmu - Pro Test Song!
    https://www.youtube.com/watch?v=4h8MXfDHexc
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    MATT:

:D no tak kolovrátkovej mustr ála zkrachovalej černej US voják bez love na koks a kurvy (někdy i nájem) - striptérka - německá produkce sral tehdy víc lidí.

Každopádně s odstupem času musim uznat že např. za 2 Unlimited je znát kus solidní řemeslný práce . Některý vály se ostatně dají i dneska což rozhodně nelze říct o minimálně (!) větší polovině Eurodance.

POHODAVOLE:

Popularitou Beránka je IMHO třeba se bavit a Arman je po krimu ( level skromně odhaduju vykouřenka ) tedy konečně REAL . No a vzhledem k hluboké niterné potřebě nezanedbatelné části druhu Homo Sapiens hulit jak ochránce tak i mukly se dostal na když už ne na hudební tak tedy mediální výsluní . No a tam patrně ještě nějakou chvíli setrvá.

Když odhlédneme od "kvalit" tak vpodstatě by se jeho současná produkce dala kvalifikovat jako to na co český trh napjatě jak kšandy čeká už někdy od 90s - tedy " Autentický Vězeňský (Gangsta !) Světsko - Romský Rap " .
    Kriminál - checked (nahrávání na telefon v cele !!) , etnické pozadí - checked, kérky - checked, muskule - checked, fighterství (?) - také tak nějak s odřenejma ušima,.. .

Já bejt producent anebo Beránek Sr. normálně zainvestuju a naženu ho do velmi profi studia už vpodstatě k hotovýmu balíčku . Nahonem zbastlenej tak nějak soudnej spodek a na to narazit rýmovaná autotune krimo - moudra o pozvolna plynoucím času za mřížemi ( třeba song " Žvejkačka") , chábrech se srdcem ze zlata , nalezení mobilní telefonu ( potenciální hitovka "Filc" ), milostném dopise co nikdy nedoletěl ( "Kůň") atd. atd.

Klipy jasný- plačící sexy mindža s roztomilým miminkem za sklem, zlověstné mraky nad Kynšperkem, visící telefonní sluchátko s účastným pohledem chodbaře s mopem a mužné pohledy skrze mříže,...

To vše s patřičnou mediální omajdou ála Prozření - Skutečné Životní Hodnoty (s dcerkou v zapadajícím slunci ofc )- Solidarita s chábry . Letmo okořenit o motání bandáží potetovanýma rukama s následným střihem na kopy do pytle v Thajskym campu etc. etc. Mohl by to být trhák :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Tyvle dalsi podcast o cz rapu, kde je sere cz rap. Ja tomu nerozumim. Na zacatku rekne Decak, ze se s nim rozesla holka, ze ji bude mit furt v srdci, aby se pak podivoval nad tim, ze se rapuje o rozchodech a proc to proste ty kluci neprejdou. Nadavaj na sexismus a pak rozebiraj, ze by Sawsane nemela rapovat tak tvrde jak chlap, kdyz je zena. Karel to tam pak skvele zabije, kdyz po tom vsem bliti na kvalitu rekne, za pusti track, co ho zaujal a da tam Elektrick Mann. Nedavaj ani dil za mesic a stejne za tu dobu nenajdou nic dobryho, tak to akorat ukazuje na to, ze nemaj absolutne prehled. Nechapu, proc neudelaj radsi podcast o fotbalu, kde maj evidentne vetsi prehled.

Unsupported browser
    https://open.spotify.com/episode/1uykvzMJQ1Gjd7HASI1vDg
    MATT
    MATT --- ---
    mam radost že se Renné na ten rap konečně vysral ;))

Renne Dang - tombola (OFFICIAL VIDEO)
    https://www.youtube.com/watch?v=87EYmvBhua0
    N_I
    N_I --- ---
    MATT: kucí ví kudy běží zajíc a měli jisté konexe...
    překvapilo mě jen pak ten hajp a tech podcastu a vseho..
    ale inu kazdej svyho stesti..

spis je srandovni ten rap----proste uplne
    MATT
    MATT --- ---
    cyklofašistickej rap ;)

Pragoholik x BIG GLOBE - Kola na střechu (Official Video)
    https://www.youtube.com/watch?v=Yt8oSGvIzbE
    N_I
    N_I --- ---
    MATT: jako ono půlka těch pokerovaných dealerů koksu co šli ze stoky nahoru pro stack je takovej beránek klon po 256x...

mě se líbí že se sem hází skoro vše...skoro..:)

existuje vyloženě nácek rap? v čr sk? jako fakt tvrdý něco jako vlajka, valašská liga, "skru" - driver:)) apod?:)

to bych sem třeba úplně nedával...zlatej raego:)

brzy začně ještě nabíhat éra ezo raperů...

a ten šimanský je něčí produkt....ale bude brzo mraky real ezo raperů o čakrách a kakau..:) řikám...
    N_I
    N_I --- ---
    POHODAVOLE: mě jako taky ne, ale rap to není:)
    navíc byl od nás z hoodu a nic si z toho neodnes:)
    mě nesere ani reaego, ani earth ,ani poulif gerard nebo jak si rika
    at ziji blaze a cenim ze sem klidne muze nekdo hazet jejich klipy pac je to OnTopic
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    MATT: hodně dobrý. Cartagena street rap si jedu na tictocu a FCB. Viděl jsem i reelska jak spolu na ulici zandávají. Ty doubletajmy mají dobrý, ale Separko jim ukázal třídu.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    MATT
    MATT --- ---
    N_I: Řekl bych, že je z těch lídí, co udělaj dobrou věc, tak trochu náhodou a hlavně když to dělaj pro zábavu. Ve chvíli, kdy chtěj nebo nedej bože musej, tak už ze sebe nemaj co vymáčknout.
    Obdobně jako někteří tvoří kvůli své nuzné situaci a ve chvíli, kdy se jim začne dařit se stávají vypráznění.
    Teď jsem třeba zvědavej na Icy L, když nedávno dal výpověď a chce jet rap na 100%. Nicméně tomu bych věřil, že třeba dokáže mít nějakou discíplínu, dělat tracky a ty špatný zahazovat, psát něco zajímavějšího, než že má gucci belt.
    Nicméně je to jen moje dojmologie při pátku.. ;)
    N_I
    N_I --- ---
    SEKELLE: souhlas, jenze dolak se nebal zeptat na tu mámu a jeho narození a hned smrt

kdo jinej by měl mít rap jako nástroj se z toho vyrapovat? já třeba nechápu proč měl rád ten ultravagan..a hoštyho, úplnej opak jeskyně, že mu dali studio? azyl?

jeste ale ze byl ultravagant za rohem moji hospody a vraja mohl dat show, kdyz to mel dal, domluvil sem mu odvoz a neprijel

o jeho vztahu s havlem nevim nic, vubec o nem napadla rec a ze jsme o rapu mluvili hodne

jeho texty z tehc lesu o prapuvodni kurve - jeho mame, maji s tim jeho osudem uplne sileny vyznamy a mel fakt zajimavou flow

pak tuny hub a vetsi a vetsi bludy..:/ a pak parno..
    jeho obrazy sou uzasny a hudba jak lehce nasel beat a dal bars z fleku, levou zadni...talent
    chtel sem mu pomoct podat ruku z "normal! sveta, hned ji odmit samo a sel za troskama z ulice, az nedavno me doslo proc sem se vubec snazil
    na show byl ale milej, pokornej, skvelej..a mel supr felaka..kua jak ten si rikal..

baclo nebo jak ten si rikal..takoej divno obyc kluk a dost spolu jeli..

a pak ti nekdo nadhodi track glock a jezdime autem jako prezidenti a zaslouzily djs rikaj ze to je ulet a paradni..:)))

někdy to proklínám proč rap, ale potkat vraju tehdy a vůbec tento večer prostě zářezovej

Vratislav Parikráma
    https://www.youtube.com/watch?v=AycmsRFThVY
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam