Jsem rád, že se tady rozebírá Jamesovo nový album, páč k tomuto tématu taky rád přispěji, jelikož mě Cole jako první přivedl k českýmu rapu (já prostě Řezníka nikdy nebral jako rapera, i když tomu tak vlastně je...)
Cole je srdcovka takže se na jeho nový album vždycky těším. Musím říct, že “Trailer” song KILA na album ALIEN mě tak trochu vyděsil, že to bude zase šílená odbočka někam do neznáma jako tomu bylo u alba ORFEUS (za mě jako starýho metloše nepřekonatelně cool album, nicméně kritiky a celkově rap scénou poplivaná deska).
Dnes jsem album dal v práci dvakrát; jednoduchost beatů mně na poprvé moc nesedla, na druhou je v jednoduchosti krása a v kombinaci se zvukem Sokolovskiho studia - který je prostě nadřazený všem - je to velmi příjemný poslech. Sere mě jen, že si v posledních albech bere na featy takový toye jako je Nintendo a PTK, tohle já prostě neudejchám, ale asi se s nima dobře Koule vypaluje ve studiu no....
Jinak prostě Kouleho debilně zajímavá flow, sem tam zpěv, za mě celkem ok. Překonat MOBY DICKa asi už nepůjde nikdy, ale na rozdíl třeba od Teritoria III mi to nepřijde tak jednotvárný a pořád stejný.
Poslední věc co ve mě vyvolává otázky už někdy od KUFFENHEIMa jsou featy s Toxxxem. Ať už 1000, M.R.D., MUMIE atd. atd. Vždycky, ale vždycky je jejich kombinace v posledních dvou/třech letech úplně mimoplanetární záležitost, ta chemie funguje naprosto dokonale, totálně sebeukájející se akt. Samozřejmě jak řekl Hugo otázka: Budou nový Supercrooo? Je zakázaná otázka a je to prostě tak, nový Supercrooo vlastně ani nechceme, taková věc se nepovede a pokud, tak se všichni rozdělí na dvě strany a takovej move je hodně těžkej a vlastně i docela nesmyslnej.
Nicméně jakkoliv jinak pojmenovanej projekt Cole (beat, rap), Toxxx a to pod střechou Ristova studia... Za to bych rozhodně rval rodidla a byl schopnej zaplatit ranec za nosič takový kombinace. Aspoň podle mýho názoru (BASS z tohohle alba mě k tomu zase a opět přivedl, je to prostě lososí rap v roce 2022).