• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTCZ/SK hiphop, rap a trap
    N_I
    N_I --- ---
    OPERAHYPNO: ze to chces slyset ty neznamena ze to zbytek nebude moc srat..ale tak snad matt zasahne..:) navic treba memu projevu vypikovany trosky vedle v klubu prej neni rozumet vubec..divim se ze to chces cist..:)

    plis nahod nejaky vzorky.. dik....nestiham sledovat a cejtit vsechny rozdily voe...memphis....jersey club..tam to vidim....drill dost casto nepoznam beatove...ale..:)

    perfektne si s tema podmazama bez hranic hraje ten fobia...to je skvelej magor...a kua....prijde mi do posty nabidka na zaya...ale na nej ne? :) jen zobrazeno? kdyz ho poptavam do bike kde mame ale zase stop..:))) .)
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    A přesně to sou ale ty plky který chci číst! Hele já poslouchám tatu a scooter a obhájil bych to z pozice milovníka dechovky. Nejvíc sem zvědavej kdy se v Čechách bude konat zjevení jménem crushedtrap nebo hexd. 2032 to jistí
    N_I
    N_I --- ---
    HONZA09: ale pak si jd11 a udelas neco takovyho v roce 2023:))))
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Leo CZECH Bounce bounce
    https://youtu.be/sbxRPQ6PDTw


    BTW tohle je snad úplně první věc od Beránka co vyšla a už tenkrát sklidil posměch za klip od fotra.
    N_I
    N_I --- ---
    HONZA09: hroznej je a beranek taky...nevim proc mu nekde hluboko davam sanci..:)))
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    OPERAHYPNO: Ten track o botách byl hroznej už když byl novej. Navíc teda Tede. Úplně jinej level a ještě pár let napřed.

    Airmax Classic
    https://youtu.be/k1Nxru7gkv4


    IMHO českej rap stojí většinou za hovno a ještě vždycky pozadu.
    N_I
    N_I --- ---
    OPERAHYPNO: já asi na boombapu plul...mel a mam kolem sebe dlouho inside kru kde dj bica a ezop to hraji dodnes...old vibes...sam sem naskocil na ninja tune polohy rapu a fuze do jazzu apod...nadaval leta na new shit...hlavne svy zene az se m´tomu podleh abych ted jakoby zase brzdil...a uz se rozhlizim kam dal..pac me to misty uplne sere si to hodit do sluchatek...urazi me svou debilitou uplne vsechno a muzu jen ninu simone..:)

    taky alle sleduju ze to jak zena ovlivnila me...jak zase ja par svych blizkych taktez namotavam...a kdyz je rok nevidim zjistim jakej maj prehled....ale nemam moc kde se o tom bavit..pac kdyz sem v hospode vytah reprak a hodil tam rohonyho...zachvili sem tam sedel sam..a felas fuc..:)

    nekdy taky mam pocit ze plky zde kluby zabijej..a je lepsi to nechat uó hudbe...at uz je jakkoli blba....nebo nehodici se..nebo low....ale porad je to rap.a osobni subjektivni hodnoceni je vlastne picovina...:)

    k berankovi mam nejak lehkej soucit jakoby....ikdyz jako album nebo song bych si nikdy do usi nedal..nebo bych jeho sing nedal do svyho setu...ale vlastne jak udelal show v tej roxy prave za boty...tak sem byl skoro v jeho teamu...kdy podstata ty souteze, crowd, moderator..byli fakt upllne podivni jeste vic nez on sam...

    ja se ted tesim jak budu dohravat jednu techno party a k ranu si budu poustet v 7 rano v bratislave a vyhanet lidi z parketu...a nasirat je..:)


    pridavam k plkum aspon toho fatefula keryho dosprtavam zase kvuli vratislavovi kde doufam ze mu z tech hub uplne nejebne...ikdyz jeho - mesto smrdi musim do lesa, prazdna kapsa - desne podporuju furt..:)

    Fateful Baclo | Volitelnej Face
    https://www.youtube.com/watch?v=EYGIU9VXljg
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    N_I: to je super, jen to urvěme! já na tom mám rád třeba to, že se můžeme dneska podívat několikerou perspektivou na dané produkty - historicky, ahirstoricky, pohledem milovníků boombapu a pohledem novo-posluchačů


    HONZA09:
    Leo Beránek je zvláštní úkaz, kterej ale určitým způsobem předběhl dobu a byl průkopníkem infantilního-no-brain rapu, který ale v ty nejnovější vlně produkce má poměrně významné zastoupení (jak zahraniční, tak české). V době, kdy zrovna u uplně nejvíc normie posluchačů kraloval KATO s Pragounion a jakože oslňoval (především lidi mimo hlavní posluchačskou sféru rapu) slovní ekvilibristikou na "dobráckém beatu" kterému kontroval feťácký minimal-styl Roku Psa, přišel Beránek s hitem, kde dokola opakoval to o botách a celé to bylo lazené jakože "elite first class" a samozřejmě to bylo na všechny trochu moc. dneska myslím že by to bylo dost jinak, ale to jsou ty kdyby
    N_I
    N_I --- ---
    OPERAHYPNO: sorry nemám moc s kym o rapu kecat..:) tak sem se urval.:)

    špatně podle mě neexistuje..jinak..:) a je skvělý na rapu podle mě nejvíc to.že to lidi tahá za majk..do studia a nutí je to psát básničky..at uz jakykoliv..

    mas recht...ten track ma tohle vsechno a je vlastne dost dobrej...
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    HONZA09: Rapující Hejma je sice hodně bizzár ale spadá to do kategorie - to byl svět ještě v pořádku - stredové bez znalosti atributů scény napodobují populární kulturu a jelikož u toho vypadaj jak starý bolševici, když si hrajou na máničky tak je to i prdel. Bohužel to, kam tahle linie parody/comedial rapu u nás zašla, je to skutečné dno a tím není nikdo jiný než Kapitán Demo
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    N_I: no, ale tak pindat o rapu by se mělo, aby se to ty mladší pak nenaučili špatně a celá dialektika věci se neustavila na špatných základech.

    Když sem Kluky z basy viděl poprvé, tak mě to především omráčilo vizuálně. Nastal takovej ten moment, kdy sem si uvědomil, že jeslti někdy něco nechci, tak je to bejt v kriminále s těmahle dementama. Sekundární údiv pak proběhl nad tím, že to fakt dali - že natočili klip za mřížema a že to vlastně není blbá nuda někde u lampičky pod dekou do beatu kterej jede potichu, ale prostě hotová věc, která odsejpá a má téma jak kráva.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    OPERAHYPNO: Mě to obsahově přijde teda dost prázdný. Jediný plus co to má je, že tematicky takovejch tracků v ČR moc není, tak není tak to není tak ohraný. Jinak teda málokdo je takovej neumětel beze stylu jako Leo Beránek. :) Vlastně se celkem divím, že ho lidi berou vůbec nějak vážně. Mě to přijde podobnej bizár jako třeba rapující Ondřej Hejma.
    N_I
    N_I --- ---
    OPERAHYPNO: já přišel na to, že od mého mládí mi partičky kerý čorovali a přeprodávali auta, hadrym cokoli aby měli ten první míč...že mi to nesedí...nejsem cílovka...

    třeba ten flexking mě je jakoby sympatickej až se sám sobě divím...taky podobnej týpek a podbnej druh poddruh rapu...

    track my jsme kuci z basy se mi líbil taky....taky sem sám sebe zarazil...no...

    pindám zase dneska moc...jdu hledat klipy...
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    N_I: tak jasně, to je ten základní motiv - není to uplná vystřelenost alá "Anti-trendy-trendy". Já cenim Beránkovu poslední desku z krimu. Ten klip a track Kluci z basy je po první desce syndrom snopp jeden z mála reál peaků českýho rapu posledních dvaceti let, ale opět spíše obsahově, významově než formálně.
    N_I
    N_I --- ---
    OPERAHYPNO: hele já to mám pořád..pindy..ale pak.fandím pořád skoro všemu / ne koukr lboy beranek ekor revolta chachari rap/ ( ať zkouší kdo co chce jak chce...a když to má koule na živo jen dobře...a yungs trsaj...
    amaterismus vandalovitost a nedodelanost mam naopak velice rad...ale to mi zase nejde k ty angline...
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    N_I: jo to jsou všechno relevantní věci. i tak, naživo to vykupuje fakt, že to energicky převyšuje nudu asi tak milionkrát, takže se tomu ten amaterismus a nebo spíš záměrná produkční vandákovitost a nekonečná machingun rolla, odpustí. Ale jak se říká tisíc kluků a tisíc hlasů, tisíc majků, ale funkčních jenom pár, tak se tolik neboj Dano taky budeš star.
    N_I
    N_I --- ---
    OPERAHYPNO: ta angličtina strašně moc tahá, 666 okolo 1.10 vubec spis diskoska na liru a jeste asi desata stage kde nikdo neni...to spojeni je tak ve finale nebubak spis trapno ale kdyz byl nekdo high as fuck muselo mu to prijit jako neco uplne noveho......i ta zmena beatu mi prijde na silu..za me minus trochu aka sokolovka kožlany vibe...


    furt prudim ale novy album sameye me vic a vic najizdi a vic a vic ho cenim, i lidsky.....smek
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    CZ, 666 reference, tempo-changes, blackový trika, naživo zabijárna v kotli pro yungsters, za mě dobrý


    GNO$I$//METAL TRAP
    https://www.youtube.com/watch?v=m1KgEvN-Lk4
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    N_I: Ektor a Koukr mu v debilitě totiž zdatně sekundujou.
    N_I
    N_I --- ---
    FIDEL: to se nehadam, ale je az zarazejici jak mi ektor nebo ten koukr prijdou jako kluci od nej z klipu..:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam