• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTCZ/SK hiphop, rap a trap
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ONDRAASOVKA: ze strany Kulta v tom rozhodne nevidim kalkul. To by asi neprodaval desky za 650 a nedelal koncerty, kde je vstup 390. Ten track s Yzem dle me sedi jak prdel na hrnec.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    ONDRAASOVKA: uz v dobe, kdy byl jeste Logic, jsem ho v nakym radiovym rapovym poradu slysel na tuhle otazku odpovidat a pochopitelne se v ramci moznosti kal (jak moc to bylo ucelove, vi asi jen on sam, ja jsem ale od nej od te doby neslysel jedinou rasistickou narazku, zato od nej pravidelne slycham ty antirasisticke). Kdyz jsem tu recenzi (nikoliv esej:) psal, coz je sedm let nazpet, tak jsem o zadnem CEO nevedel, jinak bych to tam pochopitelne dal, stejne jako jsem tam dal tu Fuerzu Armu. Kdybych ji chtel vytesnit, tak ji preci vubec nezminuju, to snad dava rozum.
    Dalsi recnicke otazky zrejme mirej na Denise, tady nemohu slouzit. Mohu ale rici, ze jsem slysel, ze o ten feat stal Yzo a dlouhodobe, aktivita prisla tedy z druhe strany, coz mi prijde zajimavy a ponekud to popira ten "trzni pristup" u Denise. Ze jde o dva odlisne svety jsem tu psal pred tydnem, cili bych se jen opakoval...
    ONDRAASOVKA
    ONDRAASOVKA --- ---
    FIDEL:
    MATT: tohle není ani tak o něm nebo ceo m+ a o tom, jestli jim něco vyčítat nebo ne.
    v první řadě jde o nás všechny jako společnost a normy, který si nastavujeme.
    kontroverzní minulost je ok, když o ní zkrátka mlčím, lidi buď zapomenou nebo je to nikdy nezajímalo. mimochodem existuje publicista, kterej se na to Y a nebo toho neúspěšného kandidáta za xenofobní rasistickou svoloč napřímo zeptal? je to naprosto logická a zdravá otázka... ptal ses ho ty, Fidele? a nebo byl ten článek tvou vlastní úvahou?
    protože do tý doby, kdy na téma vlastní fašounský minulosti nezačnou bilancovat, zůstanou zkrátka tím, čím byli tenkrát. a rozhodně nejde o vláčení blátem, takhle se to ve vyspělý společnosti dělá.
    za sebe říkám, že mnohem smutnější je to legitimizování ze strany okolí... Fidel tak strašně chtěl, aby lidi chápali, že Y nebýval nazichuligán, že o tom psal eseje, ve kterých mj. zapomíná zmínit tu druhou,mnohem kontroverznější osobu z m+, na kterou se zapomíná tak trochu záměrně.
    no a Fck Klt chce co? je ten feat volba srdce a nebo volaly čísla, že chtěj růst? nevím a je mi to jedno, co mě ale sere je ten fakt, že přesně tímhle tržním a nekritickym přístupem pomáhá přesně těm lidem, proti kterým se vymezuje ve svých textech.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    FIDEL: tak snad je ta jeho spolupráce s nimi upřímná snaha se od minulosti vymezit
    MATT
    MATT --- ---
    FIDEL: :))) z toho textu jsem se vcera proklik na to MVP ..
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    kolem FA se motal chvili, rap dela pres deset let, v roce 2018 jsem k tomu napsal tohle:
    Dnes už si málokdo vzpomene na škraloup, který byl v minulosti Logicovi občas předhazován, totiž že jednu chvíli patřil do uskupení Fuerza Arma, které mělo blízko k subkultuře severomoravských fotbalových chuligánů a někteří z nich zase k tamní neonacistické scéně. Jakub Vlček ovšem sám nikdy žádným neonacistou nebyl, z dnešního pohledu se zdá, že mu tehdy šlo především o to stát se tvrdým pouličním rapperem, a ulice měla k chuligánům prostě vždycky blízko. Logic sice v průběhu let několikrát výrazně změnil image, ale po svém klopýtnutí si dává sakra dobrý pozor, aby jako exponent černé hudby v bílém podání neopomněl sem tam zdůraznit své antirasistické přesvědčení, ale hlavně, aby se od politiky jakéhokoliv druhu držel v dostatečné vzdálenosti.
    MATT
    MATT --- ---
    MULTICAT: no asi hledal silny vzory, ve spouste textu nadava tatovi, ze se na ne vysral. slapout vedle a chytit se spatny party je docela jednoduchy, o to vic bych cenil, jestli sve nazory (opravdu) prehodnotil. nicmene ten JS je mi nesymaticky porad a jestli je to cely poza, tak doufam, ze ho to dozene.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MATT: mladická nerozvážnost? :)
    MATT
    MATT --- ---
    sem si klikal naky jeho klipy, z alarmu odkaz na MVP, pretty gadze a pak melanz a tam koukam, ze jsou zabery ze stejnyho mista a i casu jako na rohu, ackoli to deli 3 roky... jo a ted koukam, ze to je v popisku (2020-2023)

MATT
    MATT --- ---
    ONDRAASOVKA: viz MATT ;))
    MATT
    MATT --- ---
    KCHARI: MULTICAT: ja mu to taky dlouho zazlival, ale nutno rict, ze minimalne co je Yzo, tak v textech do naglu prudi a vymezuje se vuci nim. je to divny, ale dela to. a urcite by nemusel, ten styl co dela a lidi co ho poslouchaj tohle imho neresej.
    ONDRAASOVKA
    ONDRAASOVKA --- ---
    kéž by si lidi víc pamatovali, to by jsme se pak třeba dokázali učit z minulosti. my jí umíme tak akorát přetírat na růžovo.
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    SADY: ok
    SADY
    SADY --- ---
    ENGUMAZ: jako nemam moc slitovani posledni dobou, ale mezi zmrdy imho patri proto, jak nejdriv hajlikoval, pak se svez na "dope" benzo soundu a zacal bejt hrozne cool a delat skvarky, coz se mu povedlo.. pripomina mi takovou reggae bandicku co se svezli na batty stylu kvuli prachum, coz pak po 10 letech priznali... proste je to devka prodejna, tem ja v pripade chlapcu rikam zmrd
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    SADY: Proc zmrd?
    SADY
    SADY --- ---
    MULTICAT: me to uprimne hlava nebere, takovej zmrd ten yzo pritom... ted vlastne nevim na cem sem
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    KCHARI: no, ono to bylo právě divný i na tom křtu Vlkovy Duša Undergroundu, viď. Já jsem.z toho dost zmatená, no.
    N_I
    N_I --- ---
    je to už dávná historie, ale ať mi nikdo neříká, že ten majitel v zákulis stránský je v tuhle chvilku už nějakej prima chlápek co hází statisíce na antifu,a vidět ho trsat na jedný stage s dusanem vlkem je proste docela sila...ale je prostě jiná doba
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    HONZA09: jako ten Yzo mě tam dost překvapil, když si vezmu jeho historii s nahnědlou Fuerza Army, což mi přijde trošku v konfliktu s tím, z jaký scény Denis je. Ale asi se dneska už historie neřeší :)
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    dolis Tatinka

MC GEY O tatínkovi, který usnul LP - Ty Nikdy label shop
    https://shop.tynikdy.cz/mc-gey-o-tatinkovi--ktery-usnul-vinyl/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam