• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTCZ/SK hiphop, rap a trap
    o českym a slovenskym hiphopu, rapu, trapu a grimu, hlavně novinky, ale i starší oblíbené kousky... diskuze o scéně ;) lehký přesah do reggae povolen
    všechny ostatní země sem: [ HIP-HOP :: městská subkultura - malujeme, rapujeme, scratchujeme, breakujeme, stahujeme! ]

pokud chcete vložit info o nějakém koncertu nebo party, vložte do prvního řádku slovo AKCE, pro snadnější filtrování..
    rozbalit záhlaví
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    ONDRAASOVKA: myslim, že např. v Itálii, ale i Francii i vzhledem k "barevnosti" tý scény, je to prostě nemyslitelný, nějakej marginální nazirap asi existuje všude, ale rozhodně se to nedotýká gró scény, která je navíc historicky prostě černá. to, co se děje u nás či na Slovensku (vlastně by mě zajímalo, jak to maj v Polsku a Madarsku) podle mýho souvisí s celkovym posunem společnosti doprava skrze kulturní války, Rytmus by v době, kdy vydal Bengoro (btw dodnes jedna z nejlepších rapovejch desek co tu vyšla) podobný blbosti, který teď trousí na potkání z huby dle mýho nevypustil. jenže teď tyhle kecy vládnou Slovensku, tak proč ne. na konci devadesátek a v nulkách se dle mýho podobný přehmaty, který jsou dnes běžný, prostě neděly, naopak bylo dobrým zvykem mít nějakej afa song, jenže rap taky málokoho zajímal, všichni jsme dostávalli na budku od náglů třeba jen za to, že skejtujem a co si budem povídat, v rapu tehdy nebyly love, byla to subkulturní záležitost, dnes je to mainstream a nesnášenlivost se halt mainstreamizuje.
    jiná věc je sexismus, v tomhle jsem asi boomer, to bylo v rapu vždycky a podle mě to prostě chce brát případ od případu, Jedu jako bauch je jeden z nejvíc sexistickejch tracků ever a mně to vůbec nevadí, hudebně i rapově je dokonalej, hrozně nerad bych se dostal do momentu, kdy z rapu zmizej explicitní tracky o sexu, pak přijdou na řadu jedy a pak třeba násilí (je to prostě součást, která se nemusí každýmu líbit, ale je tam od začátku, já bych to nezakazoval, ať to někdo chytře zdissuje v tracku, asi by to ale neměla bejt Katarzia;). ovšem, když jsem teď slyšel svého oblíbence Dollara, kterej je král sexismu na featu u Pil Cyho s Brassim, tak to bylo moc už i na mě (a hlavně to neni to ani trochu vtipný, kdežto ten Hugo mi dycky vtipnej přišel). nedávno jsem byl např. upozorněn na to, že má oblíbená píseň od Loop Troop Bandit Queen také objektifikuje ženy, jen jiným způsobem, nedělá z nich děvky, ale pro změnu zas riot girl (na takovýhle hrátky jsem už asi fakt starej).
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    ONDRAASOVKA: nakou spekulativni hypotezu mam, pokusim se odpovedet odpo
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    ONDRAASOVKA: tak dlouho rapovali o osobním vlastnictví, až se z nich stali ultrapravičáci
    ONDRAASOVKA
    ONDRAASOVKA --- ---
    FIDEL: je to v zahranici stejny jako v cz/sk? dominujou tam scenam taky samy nackove, rasisti, homofobove a sovinisti?
    tohle je fakt na pobliti, ja uz si tu skoro ani nepoustim tracky, akorat furt premyslim, kde je ta hranice, kterou by vetsina ze soucasnych hvezd neprekrocila - viz napr. soucasny letni hit pil c s lucou brasi... pil c se v tom wrapu tvari jako by si o rytmuse ani kolo neoprel, ale tocit s LB mu evidentne nevadi..
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    FIDEL: Jo, tak to mě nepřekvapuje, to je nějakej srbskej nágl. Akorát jsem ho nepoznal bez ty kukly. :)
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    HONZA09: Lucca Brassi
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    FIDEL: Dobře. A ten vpravo je kdo?
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    Popojedem

FIDEL
    FIDEL --- ---
    JUNIORGOTHAJ: bavej me tam dva tracky, te hle a AFD, jinak nuda.
    JUNIORGOTHAJ
    JUNIORGOTHAJ --- ---
    FIDEL: Tohle je slušný…

WHERE THE FUCK IS DUSAN VLK
    https://youtube.com/watch?v=nDuk-l5iFck&si=KeBjBjCnqByPy89w
    JUNIORGOTHAJ
    JUNIORGOTHAJ --- ---
    KOZLIKK: Doufám, že tam Nobody do toho hypuje “smrt fašismu” a “free Palestine”
    MATT
    MATT --- ---
    Zitra

Jediný křest alba OG PIMPIN MANE v Praze. Strýc Nory pokřtí v Praze před Crossem svoje album a zahraje průřez svoji kariérou.

Line-up:

18:30 – doors
    19:00 – DJ set
    20:00 – Samuraj Pítr
    20:30 – Pyraboyz
    21:00–21:59 – křest – Strýc Nory a hosté
    Support:

Muzungu
    Samuraj Pítr
    Pyraboyz (Sosr a Spiralshawty)
    Guests:

VlaďkySyn
    Wendelean
    Rikudou Esn
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    MATT: no jasne, co jinyho.
    MATT
    MATT --- ---
    FIDEL: dal jsem zatim 4 tracky. uplne spatny mi to neprijde, ale nevim co tam delal ten nobody? beatmachinu?
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    tady jsou v ramci toho podcastu i nejake ukazky, no co k tomu rict no, prachy se asi hodi. :)

Světová premiéra společných spontánních tracků skupiny Berlin Manson a producenta NobodyListen | Vltava
    https://vltava.rozhlas.cz/svetova-premiera-spolecnych-spontannich-tracku-punkove-skupiny-berlin-manson-a-9488512
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Skončili :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    LOL
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FIDEL: wtf
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    Berlin Manson maj desku s NobodyListenem (svět je plný překvapení).
    MATT
    MATT --- ---
    VON_GILOTINE: ja si klidne nakej aktualni hejt na influscenu poslechnu ;))

Hm Hm Hm
    https://www.youtube.com/watch?v=a_fZvy_poBo
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    MATT: jeho jedina nadeje je update remix My Mame Svuj Kontroller
    MATT
    MATT --- ---
    MATT
    MATT --- ---
    Haades Pes - Rezivim (OFFICIAL VIDEO)
    https://www.youtube.com/watch?v=IXADWAHfwW8
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam