• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTCZ/SK hiphop, rap a trap
    o českym a slovenskym hiphopu, rapu, trapu a grimu, hlavně novinky, ale i starší oblíbené kousky... diskuze o scéně ;) lehký přesah do reggae povolen
    všechny ostatní země sem: [ HIP-HOP :: městská subkultura - malujeme, rapujeme, scratchujeme, breakujeme, stahujeme! ]

pokud chcete vložit info o nějakém koncertu nebo party, vložte do prvního řádku slovo AKCE, pro snadnější filtrování..
    rozbalit záhlaví
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    MATT:

:D no tak kolovrátkovej mustr ála zkrachovalej černej US voják bez love na koks a kurvy (někdy i nájem) - striptérka - německá produkce sral tehdy víc lidí.

Každopádně s odstupem času musim uznat že např. za 2 Unlimited je znát kus solidní řemeslný práce . Některý vály se ostatně dají i dneska což rozhodně nelze říct o minimálně (!) větší polovině Eurodance.

POHODAVOLE:

Popularitou Beránka je IMHO třeba se bavit a Arman je po krimu ( level skromně odhaduju vykouřenka ) tedy konečně REAL . No a vzhledem k hluboké niterné potřebě nezanedbatelné části druhu Homo Sapiens hulit jak ochránce tak i mukly se dostal na když už ne na hudební tak tedy mediální výsluní . No a tam patrně ještě nějakou chvíli setrvá.

Když odhlédneme od "kvalit" tak vpodstatě by se jeho současná produkce dala kvalifikovat jako to na co český trh napjatě jak kšandy čeká už někdy od 90s - tedy " Autentický Vězeňský (Gangsta !) Světsko - Romský Rap " .
    Kriminál - checked (nahrávání na telefon v cele !!) , etnické pozadí - checked, kérky - checked, muskule - checked, fighterství (?) - také tak nějak s odřenejma ušima,.. .

Já bejt producent anebo Beránek Sr. normálně zainvestuju a naženu ho do velmi profi studia už vpodstatě k hotovýmu balíčku . Nahonem zbastlenej tak nějak soudnej spodek a na to narazit rýmovaná autotune krimo - moudra o pozvolna plynoucím času za mřížemi ( třeba song " Žvejkačka") , chábrech se srdcem ze zlata , nalezení mobilní telefonu ( potenciální hitovka "Filc" ), milostném dopise co nikdy nedoletěl ( "Kůň") atd. atd.

Klipy jasný- plačící sexy mindža s roztomilým miminkem za sklem, zlověstné mraky nad Kynšperkem, visící telefonní sluchátko s účastným pohledem chodbaře s mopem a mužné pohledy skrze mříže,...

To vše s patřičnou mediální omajdou ála Prozření - Skutečné Životní Hodnoty (s dcerkou v zapadajícím slunci ofc )- Solidarita s chábry . Letmo okořenit o motání bandáží potetovanýma rukama s následným střihem na kopy do pytle v Thajskym campu etc. etc. Mohl by to být trhák :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    N_I: mne je uprimne fuk, co si kdo mysli o mym vkusu. Ja jsem akorat zaujatej proti Berankovi, protoze ho lidi skatulkuji do rapu. Sere me i ta jeho popularita aka Kajinek. Podobne mi vadi Marpo, protoze je to za me neposlouchatelny a ten clovek je ultra spatnej, kdyz promluvi.
    MATT: ja byl diskofil a nektery veci se mi libi furt :D
    N_I
    N_I --- ---
    MATT: taky mě to sere dokud fobia neudělá strašidelny dom a já to zase musím zcenit a milovat
    nelíbí se mi ani era...magenty a dnb...a east side sound ma track za nami...a ja uplne roztaju..
    a vůbec zpátky k pyra...boyz

za nami
    https://www.youtube.com/watch?v=b3TGuHQh70Y
    MATT
    MATT --- ---
    jo ještě mě dost sere ten trend rapovej tucek.. se kruhem dostanem někam k 2 unlimited nebo dr. alban.. to mě na základce neskutečně sralo, ale aspoň jsme se měli k čemu vymezit ;)) kdo ještě pamatuje diskofily? ;))
    MATT
    MATT --- ---
    Já se sem snažim dávat všechno, co nějak zaujme. V dobrym i špatnym, něco jen jako "monitoring" známejch jmen, třeba spousta Maniaků mě nebaví, ale když vydá klip, tak ho sem hodim, podobně třeba posledni Yzo s Rickem. Leo mi už přijdě jak taková postavička z komixu, podobně Otto, charakterově asi dost divný lidi, ale občas udělaj takovou bizarní perličku, že jim tu to místo nemůžu upřít ;) Já třeba hodně nemusim Barracudu a začíná se mi eklovat celá ta Czecho Moravia Drill krů a další zbytečně agresivní (alespoň v textech) drilleři, ale beru to jako jistej obraz naší společnosti. Ani nevim proč, ale trochu mě začal srát Zoot ;) Zas vnímám spoustu interpetů, kteří to dělaj asi dobře a kvalitně, jen mě prostě nebavěj (ten zmíněnej Garant třeba). Asi nejsem typickej posluchač rapu ;)
    Abych to nějak uzavřel, nijak bych se tu extra nevymezoval, ale libovolně je pomlouvejte, drbejte, smějte se jim, rád se přidám ;) Líbí se mi, že se tu víc rozjela diskuze a jsou tu aktivní přispěvovatelé, dřív jsem si připadal víc jak autista, kterej si udělal auditko na pastování linků, aby tim nezacláněl jinde (mam nějakou přehnanou potřebu sdílet hudbu s ostatními, ostatně vedle v RAPu mam read-only ;). děkuji za pozornost ;)
    N_I
    N_I --- ---
    POHODAVOLE: tys měl vždycky pošahanej vkus...já vim:)
    fakt to ber s nadhledem..každej z nich asi má co říct když má tolik fans...i ten raego, jen nejsme cílovka:)

pop si ale fakt představim jinak to je už lepší ten 24/7 nebo jak ted delal neco s tim vladou...
    nebo peha a zpomal ma..:)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    N_I: ja mam treba Garanda rad. Je super, co dela a s Roughem jsou idealni dvojka. Je mi jasny, ze je to uz takovy dost do popu, ale kdyby mel takhle vypadat pop, tak jsem dost spokojeny.
    N_I
    N_I --- ---
    POHODAVOLE: mě jako taky ne, ale rap to není:)
    navíc byl od nás z hoodu a nic si z toho neodnes:)
    mě nesere ani reaego, ani earth ,ani poulif gerard nebo jak si rika
    at ziji blaze a cenim ze sem klidne muze nekdo hazet jejich klipy pac je to OnTopic
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    HONZA09 N_I: souhlas, Refew me uprimne nijak nesere, ale cert to vem..
    N_I
    N_I --- ---
    HONZA09: raego? refew?marpo? markus revolta?
    mě se úplně ekluje i ten enesto...to je takovej beránek na kraji kariery:)
    N_I
    N_I --- ---
    POHODAVOLE: přesně, dávál teas na koncert a že bude mít album..proto to sem asi patří
    matt sem hází všechno což je super, bohužel sem patří i tohle..:(
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Mohli bychom udělat nějakej seznam rapperů, co se nepatří. :)

Leo Beránek
    Kapitán Demo
    PARIS (ten opravdovej)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    HONZA09: tak dik :D :D :D
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    POHODAVOLE: Říkal tam, že v listopadu vydá nový album. :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    N_I: tady se mi taky libi.

Beranka bych sem vubec necpal :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    N_I: Tvl. Na drogách jsou úplně všichni, tak co má za problém s tím, že to je muslim? V první řadě to je úplnej debil.
    N_I
    N_I --- ---
    @cooller8888
    před 10 hodinami
    muslim na drogách je přesně co naše ulice potřebují :D
    N_I
    N_I --- ---
    N_I: kájínek byl takovej předvoj, arman:) a ten janis to je taky úplnej příkladnej odpad lidství....blinky

neměl sem v tý blatný tu arletu tak dissiit kam sem vlez, byla to navíc neteř typky co ten fest orgovala...zase tenkej led
    tak jeden song kde mě baví jako vyjímka a kde tam mdlost až mrtvolnost nevadí a je tam prima text

Edúv Syn x Arleta,- plakala pt.2 / prod. DeadKirby
    https://www.youtube.com/watch?v=SIXqt9FDb0o
    N_I
    N_I --- ---
    co muzika

Kotlár na mě zavolal kriminálku | Leo "Arman" Beránek | BRICHTALK #76
    https://youtu.be/JMz4HDyQWRA?t=458
    MATT
    MATT --- ---
    LAYUP: nevis co je ta zluto cervena?
    JUNIORGOTHAJ
    JUNIORGOTHAJ --- ---
    Fobia Kid x Dušan Vlk x Dymer Surovec x Fvck_Kvlt - ALCHÝMIA
    https://youtu.be/1QjOwoFGW5Q?si=67MPF3-nC11GDcHJ
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    MICHAJLOV - FTS feat. DANIEL VARDAN prod. EL MURDO (Official Video)
    https://youtu.be/1yfrKHHxgzE?si=PFcHW8vHMnWSf-3h
    N_I
    N_I --- ---
    snad tu vlajku nevyvesi treba raego pak by to uz bylo oka
    pyra maj na tuto problematiku taky vpici odpovedi v tracku a herry potterovi;)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam