• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTCZ/SK hiphop, rap a trap
    o českym a slovenskym hiphopu, rapu, trapu a grimu, hlavně novinky, ale i starší oblíbené kousky... diskuze o scéně ;) lehký přesah do reggae povolen
    všechny ostatní země sem: [ HIP-HOP :: městská subkultura - malujeme, rapujeme, scratchujeme, breakujeme, stahujeme! ]

pokud chcete vložit info o nějakém koncertu nebo party, vložte do prvního řádku slovo AKCE, pro snadnější filtrování..
    rozbalit záhlaví
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    HONZA09: ale tak týká se to i cigánů, si vem Gypsyho. ten nahrál v dávnověku jednu jedinou dobrou desku inspirovanou sice na západě, ale vycházející z autentický zkušenosti, a od tý doby seká jednu mrdku za mrdkou a ze všeho ční jen jediný: prachy a fejm, no true game
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    OPERAHYPNO: Já už od Čechů nechci nic. Možná akorát aby se naučili anglicky, když poslouchají rap. Možná pak přestanou míň sraček. :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    BTW ten Schyzo prej na někoho vytáhnul na koncertě brokovnici nebo co.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    HONZA09: a co chceš od privilegovanýho českýho posluchače, kterej dělí svět na hodný a nácky? Pro něj založil českej HipHop Oto Klempíř v obě kdy kouřil trávu na vysoký škole, a WWWčka s Katem jsou pro něj definice intelektuality a vysokýho umění.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Smutný je, že bejt dement je hip hopový kultuře smíš taková defaultní pozice. Nějaký sociálně uvědomělý témata a conscious rap je naprosto okrajovej žánr. No a v Čechách je to naopak vtipný, protože tady to je prostě akorát vyprázdněná kopírka US rapu a dneska už i UK scény. Vždyť ani ty ghetta a gangstery němé poradny svoje. Když tu někdo žije low life a strugglí se životem z pozice marginalizovaný skupiny, tak mu doma povětšinou nebudou hrát Public Enemy, ale Ortel. :) Dokonce 8 nás jedinej rapující muslim, není žádnej kazatel, ale úplná guma, co napadla vozíčkáře. :)
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    N_I: CCM jsme tu cenili když sis jel Parikrámu, tak relax. Ale jinak se klidně zastávej debilů, když nutně potřebuješ být vždy na tý druhý straně, jedno jaká ta straan je. A jestli mi někdo přijde jako latentní gay je čistě můj pocit, stejně jako mám dlouhodobej pocit, že jsi blbec.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    AKISAN: Podle mě je třeba zbytečnej "umělec" Smack. Už měl asi třikrát skončit, ale furt potřebuje nějak promovat merch, tak ho musíme poslouchat. :)
    N_I
    N_I --- ---
    když je něco fakt nechutný tak to bude asi dobrý rap!!!!

navíc když se to nelíbí populárním zaslouženým umělcům - něco na tom asi bude! jdu to votestovat a rád!:))

a vona z toho navíc praská žilka hyperkorekt cápkům co nechápou CCM? kurva cool!
    kurva schyzo bude fakt dobrej týpeček!

JO! ty dedukce a latent homosexualitě - tyhle detekce lidí na dálku mě dost baví, každý je dnes expert na analýzu toho druhého, nebud jako lada:)

roháč tragéd i borec zaroven ale TK borec? páč je z backu oka..:) na majku přitom zhruba to samý:)
    roháč aspon hezky pocejtil ty gufrau, rikam fer...
    s mdmx mel dost tracku uplne daleko a cool...ikdyz kopirka co maka na zapad ale kdo to dnes nedela aby vyuzil toku reky..
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    LAYUP: schyzo dalsi zbytecnej "umelec" .... pro me teda.
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    POHODAVOLE: ja vlasnte, naprosto chapu co pises a mas i pravdu... ALE asi budu radsi, kdyz to bude drzej nerudnej kokot, nez furt jedno a to samy vsude.
    MATT
    MATT --- ---
    LAYUP: přesně, je to prostě zbytečný. a po pátý už to nejni ani vtipný, i kdyby tenkrát bylo. buď je takovej nebo jen prvoplánovitě naplňuje představy pro svý fanoušky, což mi ani jedno nepřijde vpořádku.

btw: ten šílenej track jsem myslel toto. Hysterii kolem Řezníkový holce ve sklepě jsem se víceméně smál, ale tohle mi přijde fakt nechutný.

Schyzo - Láska (feat. Řezník)
    https://www.youtube.com/watch?v=us-tMNjN96U
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MATT: jj v tom albu to je vickrat a mas pravdu, ze ty naznaky tam byly uz driv. Jen ted me to nejak vic chytlo za usi.
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    MATT: Je to možný, furt ale zbytečný kopat do menšin v době nástupu fašismu a peaku kulturních válek. Působí to na mě, že je dost možná latentní gay.
    MATT
    MATT --- ---
    LAYUP: POHODAVOLE: bavíte se o tomhle tracku, Toxic?
    Když to vyšlo, tak mě taky docela zaskočil. ale když teď nad tim přemejšlim, tak bych to možná trochu přehodnotil. Ostatně do buzen nadával vždycky, snad trochu ve stylu south parku (faggots) nebo buzny václava klause, kterýžto je nejhorší případ.. trošku bych řekl, že sám se od toho trochu odpojil a už jen hraje tu poźu hatera (samozrejme že své neironické posluchace mezi motoristama si to najde) a už je to vyprázdněný. Teď se mi to trochu spojilo s těma řečma Doláka, u kterejch jsem se občas musel fakt smát, ale občas se imho trefuje ("celá vaše identita je jen gender, to si myslim, že je docela mělký"). Ale je možný, že si jen obhajuju neobhajitelné.. ;) Mě teda od něj přijde nejšílenejší ten track o prznění malý holčičky, kdy težko rozlišovat, jestli to je jeho nějaká fantazie, nebo reflexe hnusnýho světa (doufám v druhé).
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    LAYUP: Takova lacina, lehce ufnukana nuda a ta melodika na konci me akorat tak rozesmala :D
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    SEKELLE: "vitej ve světě homoklád" featuring Rytmus soon

Schyzo - Toxic
    https://www.youtube.com/watch?v=p0pDrJRXilo
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    LAYUP: Jak se to prosim jmenuje? Samozrejme si to chci jako queer člověk poslechnout, abych mel svou denni davku facepalmu.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LAYUP: jj a nechapu. Vzdycky si rikam, jestli ty lidi nekdo do neceho nuti nebo co tam za vyznam.
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    POHODAVOLE: Schyza? Pustil jsem si tenhle jeden track, kde fňuká nad pohlavíma a LGBTQ+ a navždy zavrhl, přenechávám Motoristům.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LAYUP: souhlas!

Btw slysel jsi to jeho posledni album? Docela tam naklada LGBT, tak mi nejde moc do hlavy, co se mu stalo. Tohle mi sedi spis ke starsim lidem.
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    Mně přijdou podezřelí artists, a že jsem to u Gen Z slyšel víckrat, co otevřeně říkají, že chtějí být mainstream. Na to jsem vyrostl asi v jiným mentálním rozpoložení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam