• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTCZ/SK hiphop, rap a trap
    o českym a slovenskym hiphopu, rapu, trapu a grimu, hlavně novinky, ale i starší oblíbené kousky... diskuze o scéně ;) lehký přesah do reggae povolen
    všechny ostatní země sem: [ HIP-HOP :: městská subkultura - malujeme, rapujeme, scratchujeme, breakujeme, stahujeme! ]

pokud chcete vložit info o nějakém koncertu nebo party, vložte do prvního řádku slovo AKCE, pro snadnější filtrování..
    rozbalit záhlaví
    MATT
    MATT --- ---
    N_I: ja mam schyza rad, byl to takovej čistej hejt na pozery a internetovy celebrity (kapku south park, jak jsem driv psal, i kdyz rapovej south park si řiká cyril se sputnikem). postupne je je to takovy porad stejny, nevim jak driv, ale ted si dela sam beaty a ty prijdou mi dobry. bejval to takovej vydepkovanej alkac, doporucuji od nej primarne delirium, myslim, ze si docela rozumeli s protivou.

Schyzo - Litry rumu (skit)
    https://www.youtube.com/watch?v=2dVdVxPsHyI
    N_I
    N_I --- ---
    LAYUP: nevím proč chce linda bartošová z nychu - ty - tahat nějaký debily ven
    klika žes to vyghostoval, co bysme si počli

bejt debil je tak trochu stavební prvek nejednoho rapera, proto mě to ihned začlo zajímat, navíc pokud se ekluje tobě nebo akimu - je nutný napnout uši, něco na něm může být:) asi i je, docela kredit už má..ten schyzo

a furt lepší schyzo než opěvovaný TK27
    MATT
    MATT --- ---
    takovej refew co začal o 10 let pozdejš

Daniel Duduš - Hříšník ... [prod.] Míra beatz #Odkaz #album (official videoclip )
    https://www.youtube.com/watch?v=SsvdCzTDJUA
    MATT
    MATT --- ---
    MATT
    MATT --- ---
    DUSAN VLK & BERLIN MANSON - VAROVNÝ PRST
    https://www.youtube.com/watch?v=gs9QtmUcIUA
    MATT
    MATT --- ---
    L4MA: to se lidem stává ;)) navíc mam doma dceru obdobného věku, tak jsem asi vyměk..
    MARZER
    MARZER --- ---
    OPERAHYPNO:True Cigánů jsou mraky. A hned mě napadne Čavalenky
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    HONZA09: pokud se bavíme o vzpomínání a sentimentalitě, tak pro mě diwokej západ (co nebo kdo je dneska zkrat kratochwil nekomentuju :D) a syndrom snopp.

SEKELLE: pro mě je ta kategorie "jiný rap" prostě zrádná past vytvořená pro tyhle účely, ne že bych byl nějakej seeker a gatekeeper pravd o žánru a jeho atributech, ale tady to vnímám jako takovou apropriaci. Stejně jako když vydal Prago Union HDP a najednou se s toho stal rap, kterej poslouchá učitel češtiny, a mamka na mateřský.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    IMHO nejlepší CZ/SK byli Trosky.

Tozmemi (Roey Marquis II. Remix)
    https://youtu.be/0uffQtSrDE4?si=6O7gzV5nVrInELa4
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    OPERAHYPNO: U těch WWW mám teda jinej názor, ale určitě je to dáno tim jak je já osobně vnímám a jak na mě působí. Rozhodně bych je třeba nesrovnával s žádnym jinym českym rapem a třeba jejich rovina toho bejt real je pro mě u nich někde jinde, než u všech jakýchkoliv ostatních raperů.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    OPERAHYPNO: Kata jsem nikdy nedával. A Prago Union mě vyloženě srali. JAR mě bavila Frtka a skončili u mě někde s deskou, na který byli Bulhaři. Peak WWW je Déšť je voda k převaření. Takže to je všechno starý asi tak 30 let.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    SEKELLE: no já právě spíš tím komentem mířím na tu celou nesprávně nastavnou dialektiku těhle posluchačů - pro který je JAR otec svatej rapu (i když klempíř bude kulturní atašé Motohlav), Kato je pro ně intelektuuální češtinář, i když je to uplně obyčejná vysmažená hlava z nuslí, který má základku a záchvaty extroverze střídající se s introverzí, jak tadyhle tramvaj mazačka a WWW jsou jen apropriátoři forem - divadelní rap, kde není špetka realu.
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    OPERAHYPNO: No spíš je to českej internet a co mi přijde, tak to je spíš děleno na liberální fašisty a konzervativní fašisty. Ale vnímám to fakt jen na netu. V realu si lidi ještě dokážou poslechnout argumenty a nechaj si kolikrát vyvrátit ten rage bait z netu.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    OPERAHYPNO: Tu jeho flow nechápu. A největší prdel je, že se tu jeho flow naučila i ta jeho dcera.

Isabela K. - Hustá holka (Official Video)
    https://youtu.be/xV2yr8As-bs?si=DQKorWxtT603c9wu
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    OPERAHYPNO: :))) Haha. To je můj oblíbenec.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    OPERAHYPNO: jedinej true je Lukrecius Chang Kišš, a ten se ještě nenaučil rapovat, nebo rapuje stylem Karel Gott "Repčí", což je prdel jen chvíli ale jen když to nemyslí zase vážně.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    HONZA09: ale tak týká se to i cigánů, si vem Gypsyho. ten nahrál v dávnověku jednu jedinou dobrou desku inspirovanou sice na západě, ale vycházející z autentický zkušenosti, a od tý doby seká jednu mrdku za mrdkou a ze všeho ční jen jediný: prachy a fejm, no true game
    L4MA
    L4MA --- ---
    MATT: starnes. :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    OPERAHYPNO: Já už od Čechů nechci nic. Možná akorát aby se naučili anglicky, když poslouchají rap. Možná pak přestanou míň sraček. :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    BTW ten Schyzo prej na někoho vytáhnul na koncertě brokovnici nebo co.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    HONZA09: a co chceš od privilegovanýho českýho posluchače, kterej dělí svět na hodný a nácky? Pro něj založil českej HipHop Oto Klempíř v obě kdy kouřil trávu na vysoký škole, a WWWčka s Katem jsou pro něj definice intelektuality a vysokýho umění.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam