• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTCZ/SK hiphop, rap a trap
    MRKEVREDKEV
    MRKEVREDKEV --- ---
    LAYUP: ne, není to jedno, protože "hudebně starej a nerelevantní" můžeš být i když ti je 20 a děláš hakysáckej boombap. já v tom prostě neslyšim nic o věku a interpretuju to jinak než Karel, na což jsem chtěl poukázat.

respekt k těm, který mi otevírali dveře ano, ale ne absolutně. nemělo by to znamenat, že nikdo nemůže dissit Toxxxe, pokud si na něj troufne. nebo to vidíš jinak?

disclaimer: nejsem HONZA09 a nepotřebuju nutně pochcávat Toxxxe, naopak jsem jeho velkej fanoušek, Mumie se mi líbila, ale v tomhle beefu jednoznačně tahá za kratší provaz.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    SALAMAN: Navíc teda tady měl ten filozof beefu jeden fakt dobrej point. Doba už se posunula a je pryč, kdy se stačilo na majku a ve studiu tvářit tvrdě a rapovat o tom, že někomu hahaha zapálíš srub. Dneska už totiž existujou partičky, který se tý reálný konfrontace nebojí.
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    HONZA09: 1000 vyšlo 2019 a od tý doby tam měl pár dobrých singlů, naopak jsem rád, že vůbec něco ještě dělá, nemusel by. Ale chápu, že je lehký naskočit na hatetrain.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    LAYUP: Nepřijde mi tolerovat muziku na hovno jen kvůli tomu, že se mu povedlo udělat před dvaceti lety jedno zásadní a jedno dobrý album. Naopak mu chyběl jasnej reality check.
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    MRKEVREDKEV: Pojďme ten masterpiece rozebrat elektronickou tužkou.

Není to jedno? Jestli je to o věku nebo o letech kariéry, tak i tak je to slabej "argument". Taky bude starej a dočká se stejnýho zacházení. Nepřijde mi to v pořádku. Repsektuju ty, kteří mi otevřeli dveře.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    MRKEVREDKEV: Shnilá mumie je naprosto jasná reference Toxxxovi album.
    MRKEVREDKEV
    MRKEVREDKEV --- ---
    MATT: já ty punchlines od Páva teda interpretuju uplně jinak než pan Karel (49), kt. píše:

Naproti tomu je hlavním nosným argumentem disstracků OG Pava to, že Toxxx je už starý. „Odmítám vykopávat fosílii, rozmotávat shnilou mumii / K čemu by mi kurva byly posily? / Na pána na smrtelné posteli?“ rapuje v tracku Taliban Remix, který začíná obrazem Toxxxe jako pacienta v léčebně dlouhodobě nemocných.

moje interpretace je, že být fosilií/shnilou mumií/osobou na smrtelný posteli v Pávově pojetí není funkce věku, ale toho, že mu Toxxx prostě připadá starej a nerelevantní hudebně.
    MATT
    MATT --- ---
    Radek Yang X Erik Mati X Nico Benz DOKONALÁ Prod. JeremyBeatz [OFFICIAL 4k MUSIC VIDEO]
    https://www.youtube.com/watch?v=H9gBeIReTjY
    MATT
    MATT --- ---
    YG Moris - Claysick (Official Music Video)
    https://www.youtube.com/watch?v=WU26vq-aUIQ
    LACIF
    LACIF --- ---
    MATT: Věta, že v rapu “se nikdy nepěstovala úcta” mi stačí, dál nemusím
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Možná Jay Z, to je fakt špatný. :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    MATT: Jak poslouchám ten US rap, tak tam rapuje důchodců tři prdele a nikdo koho poslouchám, nerapuje tak tragicky jak ty důchodci u nás. :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    MATT: Karel Veselý, 49 let

...

Vzpomněl jsem si na bejvalou kolegyni z práce, co chodila na nějaký hospodský sedánky s Jiřím Černým (*1936 - ✝️ 2023) a pak z toho měla vždycky zážitek na tejden, jak se ten pán hrozně pěkně poslouchá a o muzice toho ví ...
    MATT
    MATT --- ---
    HONZA09: ses nepopadal za břicho jak zrýmoval srst a chrst?! ;))
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    MATT: To píše někdo, kdo si sedí na uších?

Pokud jde o techniku nebo vtipné punchlines, má veterán navrch
    MATT
    MATT --- ---
    Alarm · 1 h
    V hnízdě už není dost místa. Český rap uprostřed generační výměny
    „Posluchačská základna českého rapu se poslední roky posunula vstříc mladším ročníkům a pro ně je už Toxxx ve věku jejich rodičů. A ty rozhodně nechcete poslouchat rapovat. Možná by se jim mohla projevovat úcta, ale v rapu se nic takového nikdy nepěstovalo.
    OG Pav tak hodně nevybíravě rapuje o Toxxxově manželce i o jeho údajně uvadající kariéře. Pokud jde o techniku nebo vtipné punchlines, má veterán navrch, ale obávám se, že pro o generaci mladší fanoušky to nemůže stačit – Pav jim totiž dává syrovou autenticitu fracka rebelujícího proti rodičovské autoritě a ta je vždycky víc.
    Toxxx o Pavových fanoušcích v jednom disstracku říká, že ,jsou znudění tak moc, / že hledaj nějakýho feťáka, / kterej je pobaví.‘ Zároveň je ale právě to důvod, proč beef zatím nemá – a ani nemůže mít ­– jasného vítěze.“ // Karel Veselý

V hnízdě už není dost místa. Český rap uprostřed generační výměny | Deník Alarm
    https://denikalarm.cz/2026/05/v-hnizde-uz-neni-dost-mista-cesky-rap-uprostred-generacni-vymeny/
    LACIF
    LACIF --- ---
    MATT: cetl jsem “se Sorosem” a četl jsem ještě chvíli dal.
    MATT
    MATT --- ---
    Tao Quit: Pak jsem nahrál album se Sosrem, dodnes to moc nikdo netuší, protože je na streamech jen u mě a je pod tajnými jmény "Viktor Kauf a Major Mentor" a taky s modulovanými hlasy.
    KOMARIUS
    KOMARIUS --- ---
    nejsu to mravce, byť, ani rozhovory s bohom, ale neni to zle.

Marko Damian - Modeling
    https://www.youtube.com/watch?v=epQmPAY2zxk
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Já myslel že to je spíš za ty tetovačky na ksichtě, když nikdy neseděl.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam