• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PIDALARodina bez tatínka nebo bez maminky, prostě sólorodičovství
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    EUCHENIE: U nás to dopadne asi podobně, otec se sice snaží tvářit, že má o dceru zájem, ale když ji nevidí dva tři měsíce, nijak ho to nerozhazuje a stejně si ji vezme na jednu noc, natož aby se za ní stavil extra navíc, třeba když má malá narozeniny jsou Vánoce či Velikonoce... taky nemá čas :) Ze začátku mi to bylo líto a lítost se střídala se zlostí, ale časem jsem rezignovala. Jak malá roste, dostávám se do fáze, kdy se spíš řeším zda ji s ním někam pouštět, když ani sama nechce.
    Neřekla bych, že máme vyloženě náhradního tatínka, ale mám přítele, který žije na střídačku tady a na střídačku v Anglii a s malou se mají rádi a fungují spolu dobře. Tak proč to lámat přes koleno, že? :)
    A jak říkáš - když se budou chtít vídat později, nejsem proti, jen si myslím, že ten úzký vztah už prostě později nenavážou a budu brzy řešit spousty dceřiných otázek "jak" a "proč".
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Jinak teda otec syna vidět nechce, naposledy ho viděl na čarodky před dvěma rokama. Od té doby „nemá čas".
    Nejdřív mi to bylo líto, ale teď si říkám, že se děje to, co se dít má a nemá cenu si s tím lámat hlavu. Kdyby se někdy rozmyslel a syn chtěl taky, ať se pro mě za mě vídaj. Synovi je teď 4 a půl
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    PIDALA: já mám bohaté zkušenosti :) Teda máme novýho tatínka, momentálně teda v Německu a dojíždí. Ale i tak, tohle téma mě zajímá. A na fcb mám skupinu s 500 maminama: https://www.facebook.com/groups/836296696382011/?fref=ts
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    _KACZENKA_: No, tak u maminek to chápu asi ještě míň. Ale máš pravdu, že i to se stává.
    _KACZENKA_
    _KACZENKA_ --- ---
    PIDALA: hele to není jen o tatíncích, i maminky tohle dělají, mám kamose, co má v péči dva kluky, jejich matka je neviděla dva roky a tutéž dobu neplatí ani Kč... Mám pocit, že trochu platí "sejde z očí, sejde z mysli", nicméně na tom, že to asi nikdy nepochopim, to nic nemění... :/
    To víš, že tahle varianta není ideální, ale když už zlo, tak aspoň to menší...
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    _KACZENKA_: No, moc reálný to zatím není. :)
    Je fakt smutné, hloupé a ponižující doprošovat se peněz od otce dítěte na jeho výchovu a výživu. Jako by nechápali, že tím trpí ty děti - i když se maminka rozhodne že bude raději dřít, stejně to dítě odnese, protože utahaná, vystresovaná a nevyspalá maminka co na dítě nemá skoro nikdy čas a klid, to dítě taky odnáší.
    _KACZENKA_
    _KACZENKA_ --- ---
    PIDALA: no výživné soudem určené má, nicméně do minulého měsíce neplatil ani Kč, takže ho podmíněně odsoudili, se zalekl a poslal, jestli bude posílat i dál je ve hvězdách, ale teď je zase fáze nařízení exekuce, ptze dluží už k 50 tis.a mě to přestalo bavit, když vím jaký má plat...
    Ale zvažovala jsem zas nad tím, že kdyby ho opravdu někdy napadlo, že by jí chtěl vídat, tak to ať radši nic neposílá a nechá ji... Radši budu dřít od rána do večera než bych mu ji svěřila...
    A možnost, že byste u tebe byli všichni pospolu asi taky není moc reálná,viď?
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    _KACZENKA_: Dobře on! Ti tatínkové se někdy fakt umí vybarvit :).
    Dokud na ni neplatí, nemá nárok se s ní vídat, takže kdyby ji biologický otec chtěl mít nárok vidět, musel by si nechat vyměřit výživné a řádně jej platit.
    Já jsem taky zvažovala, že ten kontakt nastavím tak, aby jezdil za ní a neodvážel si ji - ale jednak nemám kam odjet na víkend (většinou víkendy bez dcery využívám na práci, kterou doma doháním) a druhak on by u mě nechtěl ani neuměl být.
    _KACZENKA_
    _KACZENKA_ --- ---
    PIDALA: No teď tam jede poprvé, ale strach nemám... Taky mi pár měsíců trvalo ho přemluvit, resp.přesvědčit ho o tom, že to tak chci i do budoucna...
    On děti mít nemůže a s malou k sobě opravdu přilnuli... Jsem ráda, že má ten mužský vzor a hlavně takového otce bych fakt přála každému dítěti.
    Já zas spíš resim situaci, která může nastat, že se bio otec "zblázn"í a bude ji chtít vidět, toho se desim... Ptze tj opravdu člověk, který o ní absolutně nic neví, zájem nejeví ale vím, že kdyby to dál k soudu tak mi styk nejspíš povolí...:/
    Jak bych řešila situaci kdy by k otci nechtěla nevím, ale já jsem dost radikál, takže já bych mu ji plačící a vzpouzejici se asi nedala, ať za ní jde k nám, ale neposlala bych ji někam kam nechce, soud nesoud... Takhle jsem řešila první měsíc kdy o ní měl bio otec zájem, chtěla jsem aby byla někde v bezpečí, takže jsem prostě na víkend odjela aby s ní on mohl být a ona nebyla ve stresu... To že se na ní pak stejně vykvák a ještě mi doma vzal peníze je věc druhá...
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    _KACZENKA_: To je super, že i když je otec nevlastní a už spolu nejste, má o malou zájem. To fakt obdivuji :) A opravdu ti těžce rávidím, že mu ji můžeš dávat bez obav a v klidu i na 14 dní. Já jsem na vážkách když k otci jede dcera na jednu noc... navíc se mi poslední dobou začíná při odjezdech šprajcovat. Vidí že má sbaleno a ozve se zvonek a je zle. Pak mi dá spousty přemlouvání aby s ním šla... a já fakt nemám nervy dávat mu ji násilím a plačící. Ono ji to celkem brzy přejde a za chvíli už je nejspíš v pohodě, ale v kombinaci s tím, že fakt nevím jak to tam probíhá, co se děje a okolí mi donáší znepokojijící zvěsti... přemýšlím jak to řešit.
    _KACZENKA_
    _KACZENKA_ --- ---
    PIDALA: s bio otcem se nestýká, nemáme soudně určený styk a kdyby ho někdy náhodou napadlo, že by jí chtěl vidět, tak ho asi utopim v nejbližším rybníku... Malá ho vůbec nezná, nepamatuje si ho.
    Jinak malá teď vídá nebio otce - člověka, který s námi žil, ale nedopadlo to, říká mu tatínku, on miluje ji,ona jeho... Teď zrovna v sobotu tam jede na 14 dní. A s tím úplně v pohodě, nemám nejmenší strach, že by se o ní nepostaral...
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    Dotaz - stýkají se vaše děti s otcem? Bere si je tatínek na víkendy? A jak to probíhá? Bere si je od pátku nebo od soboty do neděle? Jezdí si pro ně? Vídá je i mimo dobu určenou soudem?
    Pokud máte pochybnosti a nechcete k němu dítě pustit - jak to řešíte?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MILION KORUN dáme chudým českým dětem, aby také mohly rozvíjet svůj talent, sportovat, tančit, tvořit, hravě se učit a smysluplně trávit svůj volný čas v kroužcích s kamarády.

    Víte o dítěti, které potřebuje naši pomoc? Dítě, které nemá rodiče, nebo má jen jednoho, a v rodinném rozpočtu nezbývají na kroužky peníze? Nebo Vás zaujal náš nápad? Chcete se na něm podílet – radou, pomocí při organizaci, věcnými či finančními dary? Prosím, napište nám na maruska@krouzky.cz. Budeme moc rádi, když s námi těmto dětem pomůžete!
    Více o projektu Kroužky zdarma pro děti na www.krouzky.cz.

    TSOH
    TSOH --- ---
    pri procitani diskuze jsem si vybavil svou kolegyni z jedne z predchozich praci... onehda zustala sama s dvema malýma deckama.. (vzhledem k tomu, ze mela rodice dost daleko tak i v nich nemela oporu). Tak asi jednou za rok s ni jdu na kus reci nekam na pivko takze clovek vi ze to neni zadny med... zrovna pred tydnem mi posilala fotky deti z maturitniho plesu... smekam pred ni klobouk a obdivuju jak to vsechno zvladla - sehnat byt, prestehovat se, skloubit praci se skolkou + skolou, krouzky atd atd... proste ma muj obdiv... (koneckoncu vona ta doba tomu moc nenahrava ohledne prace kdy se z cloveka ve valne vetsine snazi vyzdimat co nejvic jak z hlediska casu, jeho energie atd..)..
    -----
    ted trochu mimo misu - asi pred tydnem jsem zde vkladal nejake info ohledne moznosti aby se deti trochu vyradili.. zkusim to i zde - treba to nekoho oslovi...

    [ TSOH @ Cundr & Vandr ]
    [ TSOH @ SEZNAMKA :-) NYXaku a NYXacek...need more meetings ]
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    No a jak to máte s hledáním partnera? Máte na hledání náhradního tatínka náladu a čas? Já právě tak nějak ani nálad ani čas. Už mi spousta lidí řekla, že bych měla... a mně to přijde docela ujetý.
    _KACZENKA_
    _KACZENKA_ --- ---
    reply ANDR3_I|45572581}: No jako byl to mazec občas. A v Praze mě drželo jen to, že mi nezbývalo ani na to odstěhování :D
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    ANDR3_I: Však já se nehádám... jen mi tak nějak přijde, že když už tam člověk má zůstávat kvůli například babičce o kterou se musí starat, nebylo by lepší bydlet prostě s babičkou?
    Já jsem tak trochu celoživotně putovní, takže mě nějaký zvyk a kamarády na jednom místě úplně neřeším. Ale dovedu pochopit, že jsem v tomhle trochu mimoň a většina llidí to známé prostředí a kamarády potřebuje jako psychickou podporu.
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    MAKROUSEK: Jasně, ale i tak. Já jsme na menším krajském městě a než malá nastoupila do školky a já mohla do práce, bydlely jsme ve spolubydlení v jedné místnosti, abychom měly vůbec kde bydlet a dobře vím, že jsme finančně vycházely jen proto, že jsem opravdu nekoupila ani kus nového oblečení na malou, sobě jsme nekoupila za tu dobu v podstatě nic... byly jsme fakt asketicky skromné... když teda nepočítám tu letenku do Afriky... ale to je jak říkáš o prioritách. Zdaleka ne každá matka by chtěla vzít dítě do takových podmínek.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    _KACZENKA_: tak to je opravdu síla, mě by to nestačilo ani na můj nájem :/


    PIDALA: a co třeba jen proto že je na to město zvyklá? Kamarádi atd.?? Já tu mám babičku o kterou se musim minimálně jednou za týden postarat... důvodů může být opravdu spousty
    _KACZENKA_
    _KACZENKA_ --- ---
    PIDALA: protože v Praze byl právě vysoký ten příspěvek na bydlení, levnější být = o dost menší příspěvek, a menší město = skoro žádný a já na něm byla fakt závislá a takto to bylo finančně nejlepší..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam