AETHER: Ač asi chápu myšlenku, nenapadá mě nic, co by bylo naprosto jednoznačně charakteristické pro nyx, aby to každý, kdo ho zná, poznal, ale zároveň nebylo nijak jasné někomu, kdo ho nezná. Přičemž tohle je pro mě to zajímavé.
Pokud je motiv zpracovaný decentně, dá se nosit i do míst oficiálnějšího rázu. A tam hezky funguje efekt toho, že lidem, co nepochopí, to nic neřekne a nijak je to nepohorší ani to nepůsobí nevhodně. Ale když to někdo pozná, většinou se usměje nebo jinak dá najevo, že ví. A to hned tak nějak spojuje a případně zavdá téma hovoru. Takže termohrnek s logem klidně budu používat na kafe v práci když jezdím po jednáních a třeba mě překvapí, když zjistím, že je někdo taky na nyxu. A logo nyxu svojí jednoduchostí a grafickou "čistotou" tenhle efekt má - kdo ho nezná, nebude dumat, zda to nemá nějaký skrytý význam. Oproti tomu nějaký složitý graficky efektní motiv buď už nebude mít jasnou asociaci, nebo bude působit nevhodně do určitých typů prostředí, mezi které zřejmě spadá většina, kde se pohybuju... :-)