• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAMPANELLAVztah s muslimem (partnerský, ale i jiný)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Co jsem se bavil s českými exmuslimkami co si vzaly syřana či egypťana tak tedy žádná nebyla doma za pána domácnosti, naopak byly zhusta bity jak žito, samozřejmě až po svatbě, do té doby měly skutečně pocit výjmečné péče a ochrany. Proto jsou také dnes exmuslimky, že...
    CAMPANELLA
    CAMPANELLA --- ---
    MAKOSHARK: aha a proč alergickej - to by se sem hodilo.

V Íránu ted prej dost letí gender a hodně i ze strany mužů, protože jim přijde svazující, jak furt všechno složitě řešit na veřejnosti - víš o tom něco?

a jak ona vnímá "Evropu"?

Azerbajdžánky se prej evropanům smějou - že nejsou dost mužný - Nico jednou řikal, že real man prej musí milovat a bejt zainteresovanej do jedný - teprve potom je jako dovršena jeho hodnota mužnosti
    bezprizorní chlapák s penězma je ot :D což je hezký
    CAMPANELLA
    CAMPANELLA --- ---
    KEIKIN: jop - to s těma financema - ten muj přítel chce bejt jako hodně společensky ceněnej a má dost omezený představy o tom, jak toho dosáhnout - takže se honí za kariérou a penězma. Si vzpomínám na jednu hádku - on ted bydlí na privátě s jednim Pakistáncem (a ten mi jako vadí) a nějak jsem se bavili a asi jsem to přehnala s kecáním o sobě a učení na zvláštní škole - jako že sexem nabitá atmosféra. A on byl pak uplně naštvanej, že ho ztrapňuju a že chce bejt high society a bavit se výlučně s úspěšnejma lidma a ne se s každym zahazovat jako já. Že mám i nějaký divný kamarády a že po tom teda netouží ve svý budoucnosti. Tak jsem mu vysvětlila, že tady je jiný, že je stylový mít kamarády napříč všim možnym a že tady vládne "postmoderna" i tam, kde by to nečekal a že je to dost složitý "bejt sytlovej" .. ale nešlo to vůbec vysvětlit
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MAKOSHARK: No obávám že ten tvůj výkřik o tom kdo je lepšejší je decánko trapnější.

Jinak je dobře, že se tu v den odletu tvé krásky z Asie neobjevil klub na téma oboupohlavních mimozemských entit - to by vypadalo ještě zajímavěji :-)

"Veřejně stejně nemám potřebu o svých osobních věcech psát" jo to je vidět, jak nemáš potřebu :-D
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    ADAMIRA: Nějak nechápu, o co ti jde a proč se snažíš prudit. Připadá mi to rozhodně trapnější než můj úvodní příspěvek. Můj příspěvek byla reakce na Campanellu, že pro ni byl ten vztah vzácná a poučná zkušenost o srovnání jiné kultury s evropskou. Pro mě tolik ne, protože před tou Peršankou jsem měl kamarády z těchhle a podobných kultur od doby, co jsem odjel z ČR, a rozuměl jsem si s nimi často víc než třeba s lidmi ze sev. Ameriky.
    Tím bych to tady ukončil. Veřejně stejně nemám potřebu o svých osobních věcech psát, kdyžtak pošta. Reagoval jsem, protože se ten klub objevil zrovna v den, kdy jsem se s ní loučil.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MAKOSHARK: hint - to, že ti šlo o to, se trošku šlehnout a nakat na zlej západ tu všem došlo, pont je v tom, že se to trapně snažíš protlačit někam, kam to nepatří ;)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MAKOSHARK: Jasný a používají v Iránu lodě? Asi jo viď? Tak by jsme si tu mohli probrat systém lodního šroubu. Já bych mohl pak například dodat, že lodě z Asie nemám rád, preferuju lodě třeba z Mexika. :)

I když nepochybuju, že fakt, že nemáš v západní evropě kamarády je jistě kruciální co se tvýho vztahu s muslimem týče, ještě by to chtělo doplnit jestli sbíráš známky a jestli piješ kubíčko s Havanou :)
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    ADAMIRA: No, celý název Íránu je Íránská islámská republika a 99% obyvatel tvoří muslimové. Doporučuju ti třeba Wikipedii pro další informace. Takže ano, skutečně jsem psal o vztahu s muslimem
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CAMPANELLA: ta kultura právě strašně dbá na striktní vymezení rolí. Sice se říká, že žena musí být zahalená a doma, ale doma je pánem. Žena je spíše chráněna, kdežto muž je vystaven tvrdé realitě - kdy on se musí postarat o x členů rodině. Většinou z jeho platu žijí vícegenerační rodiny. A nedaj alláh, když je nemocný nebo nemá práci. Chápu to neustálé napětí, kdy muž je ten, co musí.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MAKOSHARK: To je v auditku na téma "vztah s muslimem" dost důležitá informace - děkujem ti za ní :-)
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    Dnes jsem vyprovodil svoji milou z Íránu na letiště na cestu domů do Mašchadu. Poučné a vzácné mi to ale nepřijde. Nežiju v ČR a většinu přátel mám z Asie (západní, jižní, východní, severní), východní Evropy a jižní Ameriky. Naopak na Severoameričany a velkou část Západoevropanů jsem alergickej.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CAMPANELLA: já měl kdysi vztah se ženou původem z Kazachstánu. Ona hodně pila, kouřila, ale celkem rodinný typ. Ale časem jsem pochopil, že jí šlo o to mít lepší postavení = větší přísun financí.
    CAMPANELLA
    CAMPANELLA --- ---
    KEIKIN: lidi s divnym a bezútěšnym dětstvím prej vyhledávaj cizince no
    že jim to tolik nepřipomíná domov
    asi zabrousim do Asie :D jestli budu chtít vztah

jako je to hovno muslim
    jsem mnohem lepší ateista, ale prostě ta rodina.. před bandou domorodců nemám šanci
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CAMPANELLA: tak to je hovno muslim :)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CAMPANELLA: tak si najdi jiného (muslima).
    CAMPANELLA
    CAMPANELLA --- ---
    prostě mi přijde že v tý pyramiě od Maslowa vynechává (i jeho rodina povětšinou) tu poslední příčku a je těžký se nějak dohodnout, jak se bude žít a podle čeho

co je nutný, jaký zvolit tempo přizpůsobování
    na všechno ja tak máslo času a mně chyběly informace

nějak se nedokážu smířit s tim, že jsem jako ochutnala smysluplnost velkejch závazků a ted po mně nikdo už nebude vyžadovat
    CAMPANELLA
    CAMPANELLA --- ---
    Well, they gave me four years
    Three more to go
    Keep writing letters
    Time's passing so slow

A-ha - Soft Rains of April
    https://www.youtube.com/watch?v=ngd-wsBy6AM

něco takovýho teda
    NAVARRO
    NAVARRO --- ---
    CAMPANELLA: Žil tvůj underground, to je hezký :))
    CAMPANELLA
    CAMPANELLA --- ---
    řikal, že kdyby neměl závazky k rodině, tak by se mnou žil muj underground, ale takhle musí zvažovat víc věcí

jako je to hezký no
    tyhlety vztahy, ze kterejch se těžko odchází jsou tak krásný .. :))
    CAMPANELLA
    CAMPANELLA --- ---
    KEIKIN: ne, ale uvedomila jest si, že by tu by nešťastnej a i když se snaží, tak ho tim nechci zničit - spíš to poznal sám a dal mi jako na výběr - ale když ho tam pozoruju, tak to neudělám
    přijde mi, že osamotě jsou prostě dost křehký na tuhle kulturu a je pro ně těžký si ubránit svoje hodnoty, protože je maj spíš ze zvyku a nejsou zvyklý nad nima přemejšlet - takže jim dělá problém vypreparovat ně a zbytek pustit

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam