• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAVESADEMIDGEN computer / console games (1995-2005), Win95+ required, 3Dfx supported!

OLDGEN HERE!
    NEXTGEN HERE!
    Snažte se vypichovat hry po roce 1995, pokud si nejste jisti, dobrým vodítkem je vyžadovaný operační systém - věci pro MS-DOS patří spíše do Oldgenu, věci pro Win95-WinXP (5-6 generace konzolí) patří spíše sem a věci pro Windows 7 (7+ generace konzolí) patří do Nextgenu.
    rozbalit záhlaví
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    DRAGON: hleda to .dll s timdle symbolem.. asi tam mas jiny
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    mně už to vyhodí chybu rovnou u puštění hry právě že. Dám ok a objeví se to ještě asi 3x, než se hra pustí, ale v softrenderu

DRAGON
    DRAGON --- ---
    MATT: jasně, že taky, dokonce sem odsud https://github.com/mmdanggg2/D3D9DrvRTX/releases stáhnul správné (D3D9DrvRTX-Unreal_227k_12-1.10.0.zip) D3D ovladače. V ini mám korektně D3D9DrvRTX.D3D9Render, ale to problém být nemůže, protože když v unrealu nastavíš nějaký, který nefunguje na tvém počítači, tak se to přepne a pustí v SoftwareRendereru (ten mi seběhne a pustí se, ale bohužel, jak to přepnu na RTX, tak to padne zas :)
    MATT
    MATT --- ---
    DRAGON: radil ses s ejaj? ;)

Contextual Analysis & Error Breakdown
    History Trace: Look at the call stack in the crash window. The execution stops at USoftwareRenderDevice::DrawTile. This indicates that the engine is attempting to render the user interface via the fallback Software Renderer instead of the required RTX / Vulkan renderer.

Root Cause: Unreal 227k defaults to legacy render devices if the modern renderer plugin (D3D9Drv, D3D11Drv, OpenGLDrv, or the specific RTX/Vulkan wrapper depending on the build) fails to initialize, or if the Unreal.ini configuration file is still pointing to software/openGL rendering.

Troubleshooting Steps
    Check if the OldUnreal 227k patch installation correctly overwrote or configured the rendering subsystems. The 227k patch installer usually handles modern renderers, but manual RTX mod installations require specific .ini entries.

Open Unreal.ini in the System directory and locate the [Engine.Engine] section. Ensure that the active RenderDevice is pointing to the correct modern driver plugin, rather than falling back to SoftDrv.SoftwareRenderDevice.

Verify that the required RTX / Vulkan runtime files provided by the UnrealRTX archive are placed directly in the System folder (not System64), as placing them in subdirectories or missing a specific wrapper DLL will cause the engine to drop back to software rendering and crash on the first menu tile draw.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DRAGON: jinak kdybyste to někdo zkoušel, docela bych ocenil radu jak to nainstalovat, protože mi to háže critical error.
    Na moddb sem už psal dotaz. Co sem udělal já je následující:

1) Nainstaloval sem Unreal Gold
    2) z gitu sem stahnul OldUnreal-UnrealPatch227k-Windows.exe a aplikoval patch.
    3) obsah UnrealRTX.1.7z sem nahral do odpovidajicich adresaru (Maps, System and Textures)
    4) zkusil pustit ze System adresare Unreal.exe (tvurce specificky upozornuje, že ze System64 to nejde)

vyhodí mi to critical error. RTX grafiku mám, drivery poslední gaming. Vubec nevim co s tim :(
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    nekdo udelal Path Tracing remake Unreala!!! Tak z toho mam obrovskou radost, Unreal byl pro me naprosto zasadni hra, miluju tu hru, jeji atmosferu, soundtrack, vsechno :)

Unreal RTX – 1998 Classic Reimagined with Ray Tracing
    https://www.youtube.com/watch?v=S4fLJjOM0Ss

UnrealRTX mod - ModDB
    https://www.moddb.com/mods/unrealrtx
    ISHIN
    ISHIN --- ---
    TOOMIX: Myslím, že 3 tebou jmenované sem. Nevyžadují 64-bit systém, ne? Ale obecněji k tématu by se měl uplatnit test. :)

1. Je hra 32-bit?
    2. Využívá alespoň 1 rádoby-novou technologii (ne OS), která se v roce 1995+ stala dostupnou v konzumentském segmentu? Příkladem jsou zejména 3D akcelerátorové karty, ale taky native Internet mutiplayer. [Ne jako Duke3D a Kali!]

Pokud je odpověď na obě otázky kladná, tak je to "mid-gen" tady v klubu. Nic víc. Nevidím důvod, proč v tom mlžit maximálníma letopočtama, vnucenýma okýnkama; to jsou kritéria +/- co se mi zrovna hodí, aby vyšlo. "1998 hra pro W95 sem", "2006 hra už sem nepatří"; takhle to omezit stejně nelze a i jako vodítko to spíš mate než poradí.

WOODMAKER: 32-bit hry s podporou akcelerátorů vycházely řekněme v letech 1995 až 97 pro DOS (W95 RTM žádnou podporu pro HW 3D-accel ani nemaj), čili verze oken nebo OS obecně bych do toho vůbec netahal.

JAMILLOS: 1995+ & 32-bit ONLY Gaming, když už. Povinně 3D akcelerátor nebo Internet support.

90s–2000s Games znamená také 16-bit a 32-bit hry starší generace. pre-3Daccel, pre-FPU-intensive code. Na to je klub vedle...
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DAVESADE: To je jasnej Next-Gen. Jak byla PS3 a X360 marketingem nazývána.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    SIRLOON: Necrogen - Spacewar a Intellivision?
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Tvl já kliknu na link a hraju v prohlížeči Portal.
    To mě poser.
    Jinak novej klubiki bych nedělal, stačí to přejmenovat na něco jako 90s–2000s Games a může bejt všechno v jednom bez zbytečnejch hovadin.
    Tohle je každopádně mazec.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    Gerontgen =pongware ?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    boomergen = abandonware :-)
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Navrhuji udelat termy pro jednotlive desetiletky odvozene od generaci hracu na tech hrach vyrostlych.

GenZgen
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Libi se mi tato diskuze. Diskutujme!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GURBON: pozdní midgen? Ale co bude za dalších 10-15 let?
    GURBON
    GURBON --- ---
    DAVESADE: jako za me nextgen by mel bejt co je novyho nebo vyslo nedavno. Celkem to tam i funuje.
    Ale co za termin na dalsi eru? Postgen? Co bude pak? Postapogen? :D Ja bych to tu natahl aspon do 2020 a o tomhle problemu se muzou hadat nase decka :D
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    pritom v Oldgen diskuzi se bezne probira Quake a Windows.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Přijde na to…

Jak to chápu já, jde o zaměření na určitou generaci resp. dvě generace her, o určitý kontext, o nějakou éru v historii danou technickými možnostmi a omezeními, vizuální estetikou, asi i způsobem vývoje (dneska už vývojářská studia fungují trochu jinak), ale třeba i (pop)kulturou, politikou, společenským vývojem v dané době.
    Ten kontext je myslím podstatný pro nějakou diskusi. Samozřejmě myslím, že ta hranice může být trochu rozmazaná, pokud to má opodstatnění.

Z toho pohledu tedy nemá smysl ji pořád rozšiřovat relativně k současnosti. Taková diskuse může mít taky smysl („Hry 10 a více let staré“ třeba), ale už je to prostě něco trochu jiného.
    L4MA
    L4MA --- ---
    DAVESADE: ty jsi sef samozrejme, ale fakt tu pro lehky rozsireni neni misto? zas takovej ultra provoz tu neni. :)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    mi to pripada jako ze midgen je win95, 98, xp a patri do nej ps, ps2. A konci to s koncem 32bit. Tzn win7 a ps3 jsou uz 64bit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam