• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    MAESTRO_007: já na to ještě znova koukal a bylo to primárně od Frantíků přetaktizovaný. na konci už ne, ale v tom momentě okolo 35 km kdy únik získal rozhodující náskok tam Frantíci svěsili nohy a koukali po Belgičanech kteří tam stejně jako Francouzi byli ve čtyřech, takhle tam za několik minut najel únik desítky sekund než to převzal Lampaert, ale nikdo další se k němu nepřidal. Lampaert v rozhovoru na sporze říká, že na to měli, ale pokud ostatní země nechtěly spolupracovat tak nemělo smysl se tam honit a přitáhnout si lepší spurtery s sebou, Wellens říká, že nohy na to měl, ale taky to svádí na to že se nikdo k belgičanům nepřidal.


    000mata

    WYMA
    WYMA --- ---
    BADHORSE: no a mate snad?? :D
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    me to osobne dost nasralo ze zrovna na MS se to pocasi zhorsilo protoze jsem presne ocekaval ten svetovy feedback..ze v UK nic jineho nez chcanec a kosu nemame.... :/ to me osobne dost mrzi
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    JAZ: já se na to díval snad 10 X....ze záznamu. Podle mně velkou roli hrálo "britské počasí"..poryvy větru, kluzký, povrch, zima, chlad,..jezdec když takhle odjede na "belgické klasice", tak to většinou dotáhne, jsou trénovaní na tyhle délky...byli kolektivně zavaření všichni, jak tu někdo psal a to nahrávalo těm vepředu...
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LARS_GUNNER: Mám s tím osobní zkušenost. Sacharidy se dají omezit. záleží na úrovni na jaké jezdíš (hobby, profi). Low carb se prostě dá, ale nesmíš sjet úplně do ketózy.
    JAZ
    JAZ --- ---
    MAESTRO_007: bylo mi MvdP líto, ale na druhou stranu jsem rád, že se tyhle věci stávají... to jak padl on v neděli nebo třeba Yates loni na Giru je nejlepší důkaz toho, jak je cyklistika čistá, nazobaným lidem by se nic takového stát nemohlo.
    JAZ
    JAZ --- ---
    LARS_GUNNER: takže něco jako low-carb? Vlastní zkušenost nemám, ale co jsem slyšel a četl, je to dost přeceňovaná věc... člověk tím sice nic nezkazí, ale ani mnoho nezíská. Mrkni na tohle video, je to tam skvěle rozebrané s odkazem na studie - https://www.youtube.com/watch?v=sLRiZM0Lt2s&t=
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    Chci teď vyzkoušet novou dietu, založenou na omezení příjmu rychlých cukrů. A to i během tréninků. Zařadit prostě adaptaci na nižší hladinu krevního cukru. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    ROMI: profesionalni tym diabetiku

    About - Team Novo Nordisk | Team Novo Nordisk
    https://www.teamnovonordisk.com/about/
    ROMI
    ROMI --- ---
    Hmm a diabetici to zazivaj casteji
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    ja vacsinou jazdim v keto rezime, takze crash sa nekona, iba fade-out. Ale nahle ochladenie (napriklad poriadna burka) ma dokaze slusne vytiahnut energiu z tela aj v situacii, ked by som inak normalne odjazdil.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    JONAS3: Je fakt, že na hypoglykemii je nejzrádnější, že nikdy nevíš, kdy přijde. Jednou nežeru pomalu celý den a vůbec nic. Jindy se nažeru jako prase a do dvou hodin se najednou rozklepu a vím, že je něco špatně, a že do sebe musím rychle dostat cukry. Absolutně nechápu příčinné souvislosti.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    MdvP:
    "Co se stalo? Křeče to nebyly a podle Van der Poela ani "hlaďák", akutní nedostatek energie: "Jedl jsem dost, myslím že jsem udělal vše správně, ale prostě mi došlo. Nevím, co se stalo." Na Van der Poela byl závod jednoduše moc dlouhý a dlouho se cítil tak dobře, že možná trochu moc hýřil silami. Ale těžko mohl udělat něco jinak"

    Trentin:
    "Zmrzl jsem. V posledním okruhu jsem si sundal bundu a během patnácti minut jsem byl úplně promrzlý. Záleželo na milionu detailů. Byli jsme jen dva, kteří dokázali dojet do první skupiny a možná jsme utratili příliš mnoho sil. Ale taková je cyklistika a nic se s tím nedá dělat," těžko skrýval své zklamání.
    SALO
    SALO --- ---
    JONAS3: moj najhorsi bol asi 3 roky dozadu v zime na kroske v zasnezenom poli medzi Podkozi a Chynavou... nastastie som nebol sam, takze najkratsou cestou zaveseny meter za kolesom s tunelovym videnim, neskutocne sa trasuc od zimy (fun fact: pri hypoglykemii telo vypina "nedolezite" mechanizmy, ako napr. termoregulaciu) po zasnezenej zladovatelej ceste... najdlhsich 15km v mojom zivote. v Unhosti som do seba nahadazal s roztrasenymi kolenami niekolko cokolad v miestnej vecierke, nez som bol schopny zase sadnut na bicykel a doklepat to na Zlicin na metro.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    .o)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    ATOMIKS: To má asi každý cyklista v zásobě několik svých (nebo kámošů) epických hlaďáků. A potupných.
    Jednou mě to sundalo tak, že ač na dohled od vesnice, jsem sjel do příkopy, po 4 se doplazil do pole s kukuřicí, tam naštěstí byla mladá, bílá kukuřice, kterou jsem se nacpal, nějakou dobu spočinul, až pak dojel těch pár set metrů do vesnice, tam v hospodě utratil všechno za tatranky (nic jiného neměli) a pak se dovlekl domů.

    Kamarádova - hlaďák, dotlačený k paneláku, kde bydlel. "Arne, zvádneš se dostat domů?" "Jasně... jen mi pomožte do výtahu." No a po nějaké době ho našla máti ležet před výtahem, u botníku, jak se cpal tvrdým chlebem a rohlíkama, co tam měli pro králíky a nebyl schoný si otevřít...
    SALO
    SALO --- ---
    v chladnom pocasi sa to tiez tazsie odhaduje, pretoze telo vydava ovela viac energie na zahriatie.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    STEPNI_VLK: Kolikrát nemáš pocit, že bys měl hlad nebo že máš jíst. Prostě na to musíš myslet a třeba i přes nechuť (jsi vyšitý, je ti na blití z tempa) musíš do sebe něco dostávat. Pravidelně, v meších dávkách. A kor u takové vzdálenosti. A pak se stane, že zapomeneš, jednou, podruhé... a je vymalováno.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    třeba to bylo tím, že neměl vysílačku, aby ho někdo řídil
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    STEPNI_VLK: to se tak nekdy stane...treba kdyz jezdim v desti malo piju.proste ti prijde ze nemusis...no a u profiku se to stava mene casto ale vyjimka potvrzuje pravidlo proste to podceni nepije nebo nezere a bum konec zvonec
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam