• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    JAZ: zas takovej oser s tim neni :) silnici s kotoucema mam tedka 3 roky, podle stravy jsem na ni najel 11k. stridam to s dalsima kolama - vetsinu najezdu nalitam na xc ht a na stare plecce na trenazeru, tudiz je fakt ze nekdo by na tom ten najezd udelal treba za rok i driv. kazdopadne jedina udrzba, co na tech brzdach za tu dobu probehla, je ta ze jsem to loni nechal, spis preventivne nez ze by to bylo uplne potreba, odvzdusnit a vymenit hydro olej. jo a jednou mi zacal trochu skrtat kotouc, ale to je, pokud ten kotouc neni krivej, otazka par minut s imbusem - povolim trmen - k ramu ci vidli je to chyceny 2 sroubama na imbus, zmacknu brzdu, aby si to znova sedlo na kotouc a znova dotahnu, stejne jak na mtb. jinak jsem na ty brzdy za 3 roky nemusel sahnout.

    kdyz jsem to kolo mel novy, tak jsem si hned ponakupoval nahradni desky a kotouce, ve vysledku jsem to jeste nemusel menit, desky se asi blizej, tipuju ze nekdy na podzim je asi prehodim.

    vymena desticek je jednoducha, staci sundat kolo, ze trmenu vytahnout zavlacku (prip. jeden sroub na imbus podle typu trmenu), trochu ocistit a plastovou montpakou rozthanout pistky od sebe, nasunout novy desky, vratit zavlacku. kdyby to skrtalo, tak povolit a znova vycentrovat trmen, za chvili hotovy.

    samotny kotouce jsou na naboji chyceny bud pres 6 sroubu nebo centerlock matici (klic je za par stovek, vymena jednoducha, kdyby to skrtalo, tak maximalne zas to samy jak u desek - roztahnout pistky, povolit a znova vycentrovat trmen)

    samozrejme kdyz ti nekde zacne chcat olej z hadice, nebo z nejakyho spoje u trmene/paky, tak se to resi hur nez lanko, ale osobne se mi to nikdy nestalo ani na mtb, kde ty hadice nemam ani schovany v ramu a mlatej o ne sutry a vetve :) shimano hydrauliky jsou celkem spolehliva vec.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Obrazem: Strhující příběh Kanibala Merckxe. Ikona světové cyklistiky slaví 75 let - Aktuálně.cz
    https://sport.aktualne.cz/...klistiky-strhujici-sportovni-pribeh/r~f5994b6aafbf11eab0f60cc47ab5f122/
    MISO
    MISO --- ---
    Mne sa momentalne z "dostupnych" znaciek paci Rose Bikes, skuste mrknut: https://www.rosebikes.com/bikes/road
    MISO
    MISO --- ---
    JAZ: bez Campy = za 5 :)
    JAZ
    JAZ --- ---
    MAESTRO_007: s tou údržbou pořád nevím, i při závodech kolem sebe slyším spoustu skřípání a vrzání od kotoučů, to se dá nějak jednoduše opravit? U ráfků je vycentrování/přitažení/povolení záležitostí pár vteřin a zvládne to i opice, cokoliv se tam dá minimálně dočasně na dojetí opravit intuitivně a selským rozumem, ale u kotoučů mi přijde, že kdo není mechanik, je při jakémkoliv problému v koncích :)
    Jo a na Wilier bych se asi taky nechal ukecat, to Zero co má Astana je asi nejhezčí kolo ve WT, akorát cenovka je bohužel trochu mimo.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    MAESTRO_007: No jo, jestli je to majitel, tak to nebude hanit. Teda předpokládám majitele zastoupení, obchodu. To chce nějakého prudiče, co to může porovnat s něčím jiným ;)
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    JONAS3: tady se setrilo na kolech, ty fulcrumy jsou celkem zakladni model, ale jinak pekny, s lepsima vypletama by to mohlo byt fajn.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    JONAS3: znam majitele slovenskeho Cube a jezdi na silnici... tak ti muzu dat kontakt a poradi :-)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Tak dnes jsem si na diskuzi kolem kotoučovek vzpomněl ve sjezdu, když se mi za zatáčkou na úzké cestě vyloupl traktor, který začal odbočovat z protisměru vlevo. No jako, lepilo mi, prdel sevřenou, brzdy nadoraz, sedl jsem na zadní kolo, abych nešel přes, a když se za ním ještě objevila ta ohromná sekačka se spoustou ostrých želez... No, jsem rád, že jsem doma....

    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    MAESTRO_007: Jo, Cube má pěkné ceny. Akorát neznám moc lidí, co by mělo aktuální model a ně mi k tomu mohli říct.
    Silniční kolo CUBE AGREE C:62 SL carbon'n'flashyellow 2020 - CUBE STORE
    https://www.cube-store.cz/produkt/silnicni-kolo-agree-c62-sl-carbonflashyellow/
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    JONAS3: Cube neni spatny, dobry pomer cena vykon.... a napada me treba jeste Willier

    jinak jak jsem se tady nedavno ptal na elektriku, tak kamos co snim jezdim, poridil Ultegru DI2 a hned pri prvni vyjizdce jsme resili nesedici/vypadavajici konektor do baterky a kabel od presmykace prodreny od zadniho kola :) ....tohle se vychytalo a uz to jede dobre a funguje krasne, ale jak uz tady padlo, Shimano by melo udelat bezdrat, protoze to je jina liga. takze otazka je jestli neco nechystaji a nepockat (par let :D /sram porad nechci :)

    JAZ: argumenty vsechny ok :) ...ale ty brzdne ucinky, davkovani atd. jsou naprosto super (i za sucha) a klasicke brzdy porazi...

    clovek si musi rict pritority a pro nekoho nemusi byt vaha na prvnim miste. i ta udrzba je relativni, vetsinou ty kotoucovky fungujou bez problemu i nekolik let a pak jdes do servisu :)

    a je logicke ze kotoucovky tour nevyhravaji, kdyz leaderi setri kazdy gram do kopce, a klasicke brzdy jim fungujou dobre, protoze jim ty spalky neustale meni, cisti vyplety a meni za nove jakmile je ta brzdna plocha rafku trochu vydrena, coz bezny smrtelnik uplne nedela a pak to brzdi hur a hur :)
    VITI
    VITI --- ---
    JAZ: na zed spis toto :-)
    JAZ
    JAZ --- ---
    JONAS3: nádhera, tohle bych si pověsil do obýváku na zeď a koukal na to místo televize.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Koneckonců, tady jsem dost slintal... ne na ten zadek prdelaté blondýny, ale na tu voňafku pod ním. Chýně, prezentace, kosa...

    https://www.flickr.com/photos/103754546@N08/49979944566/in/album-72157714608488363/
    VITI
    VITI --- ---
    JAZ: tak zrovna CAADX mely nedavno svolavacku na praskajici vidlice. V zasade si nemyslim, ze by si clovek nebazarovym kolem pomohl ohledne prasknuti.
    JAZ: oni asi taky ty ultralight zavodni ramy budou trochu nachylnejsi
    JAZ: jenze nez JONAS dospeje, tak Campa zkrachuje ... teda doufam, ze ne, ale skoro to tak vypada
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    A teda Di2, eTap nebo EPS?
    JAZ
    JAZ --- ---
    JONAS3: na Campě!
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Já do teď jezdil kola z druhé ruky, to co mám, stálo kamarádovi v komoře, měl na tom 1200 km a nechal si postavit od Festky. Koupit to od někoho neznámého bych se asi taky bál...
    Ale teď už jsem dost starý na to, že chci nové. A až budu ještě starší, koupím si Colnago nebo Bianchi, a budu na něm jezdit jen na pivo.
    BATY
    BATY --- ---
    Přesně, kolo je věc, kterou si kupuju vždycky novou :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam