• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    JAZ
    JAZ --- ---
    VITI: jojo, bylo to tak na 20.km, jeste v baliku, nejdriv pohodova situace, jel jsem uplne nalevo u kraje, kdyz najednou v rade prede mnou dva lidi pri brzdeni udelali mysku ze stredu primo prede me... Ja mel na vyber bud to do jednoho z nich narvat, nebo skocit doleva ven z krajnice a zkusit to nejak ustat.. A to se tak uplne nepovedlo :) kazdopadne ubrzdit to fakt neslo, i kdybych mel jeste 10 pokusu to opakovat a zkusit reagovat lip, dopadne to pokazdy stejne.
    JONAS3: ja si nejsem uplne jisty, kde presne to bylo, pamatuju si jen jak jsem rychle nahazoval retez a trochu se profackoval, jestli vnimam, ale jak presne to misto vypadalo mi uplne vypadlo :)
    VITI
    VITI --- ---
    MISO: Mala Upa 10 z 10 :-) od sjezdu to uz bylo lepsi. Dnes jsem se jeste nechal a chytat peknym pocasim v Jilemnici a na Zlatem navrsi zase peklo.
    JAZ: a bylo to brzdama? :-)
    MISO
    MISO --- ---
    A jak moc ste zmokli na skale 1-10? :)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    JAZ: Tak hlavně, že jsi celý. Jinak to místo, kdes lehnul, to byla slušná past, ta zatáčka tam byl tak nějak "navíc" :) Vůbec se nezdála.
    JAZ
    JAZ --- ---
    Ktery blbec tu minuly tyden furt obhajoval rafky a kritizoval kotouce? :)

    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    BATY: Protoze na rozdil od MTB, kde brzdim zasadne prednim, si na silniccce pribrzduju vetsinou zadnim. Ja tomu uzkemu profilu proste neverim :D
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    BATY: tipnul bych to na konstantní přibržďování zadní brzdou při jízdě s kopce. tohle přibržďování dokáže odpálit brzdy překvapivě rychle, kór pokud má sintr destičky, tak to žere kotouče jako sviňa
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    WEWERKA: takhle mi to cca vychazi na mtb, ale tam ty brzdy pouzivam podstatne vic. na silnici aktualne kotouce cca 1.65 zadek, 1.6 predek. je teda fakt ze na silnici vicemene motam ty stejny trasy za humnama furt dokola, zadny hory tu nejsou - udoli maj okolo 200-250mnm, kopce cca 350-450mnm, takze clovek to uz zna a ve vysledku vlastne moc nebrzdi, dovolena v alpach by s tim asi pohnula rychlejc :)
    BATY
    BATY --- ---
    WEWERKA: Jak to, že máš zadní kotouč sjetý dřív než přední?
    Na krosce mám přes 15K a přední kotouč má pořád přes 1,5 a zadní snad i přes 1,6. Ale já moc nebrzdim :)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    SHITTIE: Taky mam najeto 11kkm a uz jsem musela vzadu menit kotouc, protoze byl sjety pod 1,5 mm. Predni kotouc se tomu hodne blizi. Desticky mam vymenene tusim 3x. Vsechno Ultegra.
    MISO
    MISO --- ---
    JAZ: no vidis to, tak daleko som sa nedostal, dobre vediet
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    JAZ: Ono to bude i tím, že já jezdil downhill, tudíž brzdy byly klíčovej komponent a jsem na ně fest vysazenej.
    Mtb je sice těžší, než silnička, každopádně nebrzdíš jenom kolo, ale i sebe, takže v tom součtu je těch několik kg navíc u mtb imho celkem zanedbatelnejch.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Co Orbea ? Kamarad ma tohle, s tim AXS je to moc pekny, jak to ma schovany vedeni brzd do predstavce, tak nikde zadny rusivy hadicky ani draty.

    https://www.orbea.com/us-en/bicycles/road/orca/cat/orca-m21-ltd-d-20
    JAZ
    JAZ --- ---
    AUDIAC: hydrauliku. Ale taky má bajk dvojnásobnou váhu než silnice, takže část toho brzdného efektu je určitě vykoupená tím. Asi bych potřeboval přímý srovnání, abych to ocenil, s kotoučema jsem na silnici jezdil jen párkrát v zimě na Mallorce a nějak jsem nevnímal, že mám jiný brzdy, nicméně v tu dobu jsem byl tak trochu odvyknutý na svoje kolo.
    VITI
    VITI --- ---
    JONAS3: ja to ale dopoledne urcite neobjedu :-) ... a pak uz tak jsou 2 kapky :-)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    JAZ: A na bajku máš hydrauliky nebo mechaniky? Bohužel to asi nedokážu správně popsat, ale přijdou mi citlivější, predikovatelný a celkově mám pocit mnohem lepší kontroly. Asi bych to přirovnal k projetí se na lowend rámu, kterej nemá pořádnou tuhost, kroutí se... a přesedlání na tuhej responzivní hiend rám
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    VITI: Vždyť to tam máš na té předpovědi, sobota dopoledne polojasno. Se možná i rozjedu, jak bude pršet, jdu studený rovnou na start.
    JAZ
    JAZ --- ---
    MISO: mě taky na první pohled zaujaly, říkal jsem si že je to novej Canyon, ale recenze na tu firmu jsou úplně strašidelný https://www.trustpilot.com/review/rosebikes.com

    AUDIAC MAESTRO_007: když píšete o lepším dávkování, co přesně tím myslíte? V tomhle mezi svojí silničkou (ráfky) a bajkem (kotouče) nevidím vůbec žádný rozdíl, prostě to brzdí podle toho jak na to tlačím, nic víc nic míň, zastaví to přesně jak potřebuju :D
    VITI
    VITI --- ---
    JONAS3: u nas teda od vcerejsich 20h neustale prsi :-/ Uz jsem premyslel, ze vezmu zimaka :-)
    Podle nemcu to moc dobre nevypada: https://www.wetteronline.de/wetter/spindleruv-mlyn
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Nechci to zakřiknout, ale předpověď na sobotu je pro Trutnov trochu lepší. Podle některých bychom mohli startovat bez deště!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam