• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    BATY: a to je argument? já si zas vyslechnul, že mi to kolo bliká jak vánoční stromeček a stejně jsem byl radši, že mě zezadu (kam nevidím) vidí a zepředu vidím zas já. dokonce jsme vozil i odrazky ve výpletech, to se mi taky smáli. ale z pohledu řidiče musím říct, že to je fakt zvýraznující věc.
    BATY
    BATY --- ---
    ATOMIKS: Když zvonek nemám tak to řeším tím, že volám: "Kolo, kolo" nebo tak něco, ale někdy mě stejně přes sluchátka neslyší a pak si vyslechnu: "To sem se lek! Kde máš zvonek *****!?!" a když jsem zvonek kdysi měl a zvonil jsem, tak jsem si vyslechl: "Aby ses neposral!!!"
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    // já bych jenom poprosil, abyste/chom svítili a na přechodu dávali chodcům přednost .o) a zvonek je děsně užitečná věc
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    D1RABBIT: Chtel bych videt tvoje zvladani vzteku a agrese, kdyz by te nekdo pravidelne zamerne ohrozoval na zivote. V podstate to je stejny, jako by nekdo strilel schvalne bouchackou tesne vedle tebe. Kdyz se netrefi, tak te pravdepodobne zabije.

    Kde clovek jezdi jiste taky bude hrat roli. Jezdim hodne na Vysocine po prdelnich silnicich a tam se mi snad jeste nic takovyho nestalo, kdezto kolem Prahy to je opravdu casty.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    JONAS3: presne.... ja dnes rano bez indcidentu s autem vyjimecne :-) ...na stezce pani s trema psama, voditko pres celou cestu, klidne sem zastavil a pockal.... za chvili decka v protismeru, pribrzdil sem a jeste jim podekoval, ze uhnuly.... a to jezdim obleceny stejne jak na trenink, takze typicka pumpicka co by lidi na stezce mela rozrazet, ale to proste nedelam, uz kvuli pozici "silnejsiho"

    ale jak na me nekdo najizdi autem, tak to je jina, klidne si ho dojedu presne jak jsi psal.... a najednou jsem arogantni pumpicka :-)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    D1RABBIT: Hele, už toho nech, vážím si tě, za to jak se orientuješ v cyklistice, kolik si o tom pamatuješ a víš toho. Ale o praktickém denním provozu nevíš asi nic moc.

    Jinak mi dej příklad nezvládnutí vzteku a agrese, který jsem psal. To, že po několika ohroženích ze strany řidiče si někoho dojedu, vyříkám si to s ním, není podle mě, nezvládnutí agrese. Nejsem u toho sprostý, nemlátím u toho do aut atd...
    A ano, dřív jsem to občas udělal, jak psal třeba i [ MAESTRO_007 @ Bikeri, Silnicari, Sjezdari, Slalomari, Hobici, spojme SILY!! ;) Kolo je SUPER! ], také jsem býval cyklozmrdem, dalo by se říct. Ale člověk stárne a vidí to jinak. Viz třeba i tohle [ JONAS3 @ Silniční cyklistika ]

    Možná mám nevýhodu v tom, že nebydlím na vesnici, a pokud někam chci jet, musím jet alespoň 6 - 10 km přes celé město - na jednu stranu celý Liberec, na druhou zase Jablonec.

    Chceš příhodu z dnešního rána? Jedu vpravo a potřebuji přejet do odbočovacího pruhu vlevo. 3x se ohlídnu, než dám ruku, na první 2 ohlédnutí uznám, že auta jsou blízko a zůstanu, kde jsem. 3. auto je za mnou dost daleko, dám ruku, znova se ohlídnu pro jistotu a to auto jede plný přes mě. Úplně zbytečně. Navíc v rozporu se zákonem. Co čert nechtěl, vyšlo to tak, že jsem zastavil vedle něj. Já v levém, ono v pravém - takže manévr úplně zbytečný, bezohledný a nic nepřinášející. V tom nějaká zmalovaná fuchtle, která po mě vyjela, co si to dovoluji, že ukazuji pozdě... bla bla bla.
    No hele, být to pár let nazpátek v období cyklozmrdství, šel bych po ní, asi bych jí urazil zrcátko a docela ji vyřval. Takhle jsem jen zakroutil hlavou a vykašlal se na to - teda jen s připomínkou, že právě kvůli takovým je potřeba iniciativa 1,5 m. A při odjezdu mi ještě hrdinně ukázala fakáče. Tak asi tolik k dnešní nezvládnuté agresi. A to bylo jen 8 km po městě do práce :(.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    D1RABBIT: Meleš blbosti. Sedni na to sám a uvidíš. Abys nemusel hledat informace v agentuře JPP. A příště se zdrž komentářů na to, jak jezdím, když jsi se mnou nejel ani kilometr. Děkuji.

    BATY: Jinak teda ostřik funguje hlavně v obci, mimo obec výjimečně.
    VITI
    VITI --- ---
    JAZ: jo jsem si jisty. Snazim se jezdit mimo provoz a mozna mam zatim stesti.
    BATY
    BATY --- ---
    Naposledy jsme dostal postřik letní směsí zrovna tenhle týden v úterý. Na to, že mě míjelo přes 300 aut, tak jen jednou. To je docela dobrá bilance ;)
    BATY
    BATY --- ---
    D1RABBIT: Ja jezdím v okolí Prahy a sprchu dostanu každou chvíli...
    JAZ
    JAZ --- ---
    D1RABBIT: ja bych zase rekl, ze 2x mesicne je pri takovem najezdu jeste celkem dobra bilance. Zalezi na tom, kudy jezdis, pokud to jsou silnicky treti tridy mezi vesnicema s malym provozem, tak tam to byva bez problemu. Ale jen v mym reviru vim o 3 usecich, kde se s tim potkas temer pokazdy, a to neprehanim.
    VITI: A jses si jistej? Mne to opravdu trefi tak v 1 z 10 pripadu, zbylych si deviti vsimnu az potom, co ucitim smrad ironu :)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    To máte štěstí, nebo jsou zde na liberecku obzvláštní dementi. Tak jednou až 2x měsíčně (při nájezdu nad 10k ročně)
    VITI
    VITI --- ---
    BADHORSE: ja po 30ti letech na ceskych silnicich taky bez postriku :-)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Cyclists Lives Matter
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    ONDRAT: Už jsem to dal vedle s požadavkem, že by to někdo s Premium mohl zkopírovat, to vypadá, že má potenciál :)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ONASYS: Bezpochyby, ale v tom šíleným horku jezdit zvládá.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    idnes "KOMENTÁŘ: Chceme metr a půl. Černoši silničního provozu se hlásí o prostor"
    BATY
    BATY --- ---
    BADHORSE: To je tím, že v UK maj seřízený ostrikovače na druhou stranu :))
    BATY
    BATY --- ---
    D1RABBIT: Martin Jaroš
    BATY
    BATY --- ---
    D1RABBIT: Stačilo 6 prokliků a seš tam [ BATY @ Silniční cyklistika ] :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam