• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    SALO: Takže mi naznačuješ že mám každé stojící auto objíždět v tak 1,5m vzdálenosti???

    Doposud jsem počítal jen že se velmi pravděpodobně otevře čerstvě parkované auto, což tohle nebylo - takže vzato kolem máš asi pravdu.
    SALO
    SALO --- ---
    XEHUTL: aka prasarna? mas na to pravo. naopak, jazdenim v dvernej zone ty porusujes predpisy.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    SALO: Jenže jezdit uprostřed je taky celkem prasárna (z pohledu řidiče i cyklisty). Spíš mě děsí že když ten někdo otevře dveře přesně vedle tebe a sejme tě naplno tak s tím skutečně nic neuděláš. :( :(
    SALO
    SALO --- ---
    XEHUTL: to je uplne jedno, musis pocitat s tym, ze z kazdeho toho auta moze kedykolvek vystupit jeden takyto kreten. bohuzial, nic ineho nam nezostava, kreteni zostanu kretenmi.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    SALO: Tohle bylo ve městě po silnici kde běžně jezdí kola - vede tam "pseudo" cyklostezka (tzn. stažená na silnici ale už bez značení, než zase začíná znova u vjezdu na náměstí). Cyklista je tam při pěkném počasí co minuta tak jeden dva.. a hlavně to auto tam už pěknou chvíli stálo, možná dotyčný telefonoval, co já vím.
    SALO
    SALO --- ---
    XEHUTL: nakladak nebude jazdit v dvernej zone. a ty by si tiez nemal, ak nechces zazit taketo stretnutie nabuduce naostro. radsej budem mat za prdelou kolonu trubiacich aut, nez jazdit blizsie, nez meter k parkujucim autam. zaberem si cely pruh, a nech sa kludne poseru, zrovna ako tento tvoj kreten.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    Hmm, tak mě před pár dny málem sejmul s holkou vystupující řidič. Nic moc pocít. Bejt to o pár vteřin později tak jsme leželi oba na zemi.

    Chápu že tam sice nebyla na zemi značená cyklostezka, ale já se při vystupování do silnice vždycky automaticky dívám do zpětného zrcátka - může tam být klidné nějakej blázen nebo třeba hůř náklaďák.

    Idiot jeden.. :-/
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    MAESTRO_007: Idioti. Přesně tihle kokoti dávaj munici d-fensovi a podobnejm idiotům z druhý strany.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    ATOMIKS: ok :-)

    hosi nekazme si vikend a dejme si nejake pekne video na patek

    LINE OF SIGHT - Official Trailer - On DVD July 2012
    http://www.youtube.com/watch?v=RGlZrK9WYpo
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    ATOMIKS: No ono je to i naopak. Kolikrát stojím před přechodem jako cyklošulin a auta jezdí vesele dál.
    Ale co se mi stává docela často, že když už brzdím před přechodem, tak mi chodec pokyne, zpomalí nebo zastaví a pustí mě. Odměňuji úsměvem a hlasitým poděkováním.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    MAESTRO_007: já tím myslel, že když jde chodec přes přechod, tak má přednost i před cyklistou. prostě jsem vyjmenovával své zkušenosti a jednou z nich byl již několikátý zážitek, že do mě nějaký cyklošulin při mém přechází přechodu málem vrazil / jsem musel dokonce uskakovat, přitom auta stála. cyklista jedoucí po přechodu ... no, když jede, tak mu přednost nedávám, to je jasný.

    JAZ: ATOMIKS
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ATOMIKS: Já si přeju ať to schválí, jako ostřikovače dobrý, ale tlaková vlna od auta, co tě jen tak lízne, je vážnější problém.
    JAZ
    JAZ --- ---
    SLL_QUY: nj, bureš news... kdyby agrofert vyráběl kola, tak je dnes zákaz vjezdu aut na silnici.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    ATOMIKS: na prechodu spravny silnicar sleze a v silnicnich tretrach s karbonovou podrazkou protanci pesky pres prechod, aby nepoburoval ridice (chodce) a nedaval jim zaminku chovat se k cyklistum skarede :-)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    ONDRAT: JONAS3: mmchdm ten článek je i v tištěný MF Dnes a není tak blbý, jak blbý je ten ten nadpis. tedy v tom tištěným MFDnes změnili černochy za cyklisty. obecně je to o tom, že by se měl dodržovat ten 1,5m odstup, i kdyby to neprošlo vládou/parlamentem.
    BATY
    BATY --- ---
    JAZ: jojo, ten můj dělá taky docela bordel a většinou to stačí...
    JAZ
    JAZ --- ---
    ATOMIKS: stačí pořádný freehub :) https://youtu.be/VWTyfdl0uD0?t=34
    BATY
    BATY --- ---
    ATOMIKS: To jsem si vyslechnul i od cyklistky, který mě dojel, že mi to moc bliká a že to oslňuje a na cyklostezce je to zbytečný. Tak jsem mu na to řekl, že to je možný, že na cyklostezce to je zbytečný, ale že nejezdím jen po cyklostezce a nebudu to neustále vypínat/zapínat podle toho, kde zrovna jedu :) Jestli ho to oslňuje, tak ať jede první... :) 5km se schovává v závětří a pak místo "Děkuju" mi ještě vynadá, že mu blikám do xichtu :)
    BATY
    BATY --- ---
    ATOMIKS: To není argument, to je jen tak pro zasmání... Ať uděláš cokoliv, vždycky je to špatně :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam