• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    Klub zaměřený na silniční cyklistiku a vše kolem ní. Novinky, závody, švihy, postřehy. GIRO Velogames


    VELOGAMES NYX LEAGUE: 15465707

    http://www.velogames.com/




    Weby věnující se silniční cyklistice:
    Roadcycling.cz
    Supercycling.cz
    www.steephill.tv
    www.cyclingnews.com

    Výsledky:
    Procyclingstats.com

    Streamy:
    cyclinghub.tv/livestream
    sportlemon.tv

    Velogames - Nyx Cyklo liga
    http://www.velogames.com/

    rozbalit záhlaví
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    MAESTRO_007: Idioti. Přesně tihle kokoti dávaj munici d-fensovi a podobnejm idiotům z druhý strany.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    ATOMIKS: ok :-)

    hosi nekazme si vikend a dejme si nejake pekne video na patek

    LINE OF SIGHT - Official Trailer - On DVD July 2012
    http://www.youtube.com/watch?v=RGlZrK9WYpo
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    ATOMIKS: No ono je to i naopak. Kolikrát stojím před přechodem jako cyklošulin a auta jezdí vesele dál.
    Ale co se mi stává docela často, že když už brzdím před přechodem, tak mi chodec pokyne, zpomalí nebo zastaví a pustí mě. Odměňuji úsměvem a hlasitým poděkováním.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    MAESTRO_007: já tím myslel, že když jde chodec přes přechod, tak má přednost i před cyklistou. prostě jsem vyjmenovával své zkušenosti a jednou z nich byl již několikátý zážitek, že do mě nějaký cyklošulin při mém přechází přechodu málem vrazil / jsem musel dokonce uskakovat, přitom auta stála. cyklista jedoucí po přechodu ... no, když jede, tak mu přednost nedávám, to je jasný.

    JAZ: ATOMIKS
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ATOMIKS: Já si přeju ať to schválí, jako ostřikovače dobrý, ale tlaková vlna od auta, co tě jen tak lízne, je vážnější problém.
    JAZ
    JAZ --- ---
    SLL_QUY: nj, bureš news... kdyby agrofert vyráběl kola, tak je dnes zákaz vjezdu aut na silnici.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    ATOMIKS: na prechodu spravny silnicar sleze a v silnicnich tretrach s karbonovou podrazkou protanci pesky pres prechod, aby nepoburoval ridice (chodce) a nedaval jim zaminku chovat se k cyklistum skarede :-)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    ONDRAT: JONAS3: mmchdm ten článek je i v tištěný MF Dnes a není tak blbý, jak blbý je ten ten nadpis. tedy v tom tištěným MFDnes změnili černochy za cyklisty. obecně je to o tom, že by se měl dodržovat ten 1,5m odstup, i kdyby to neprošlo vládou/parlamentem.
    BATY
    BATY --- ---
    JAZ: jojo, ten můj dělá taky docela bordel a většinou to stačí...
    JAZ
    JAZ --- ---
    ATOMIKS: stačí pořádný freehub :) https://youtu.be/VWTyfdl0uD0?t=34
    BATY
    BATY --- ---
    ATOMIKS: To jsem si vyslechnul i od cyklistky, který mě dojel, že mi to moc bliká a že to oslňuje a na cyklostezce je to zbytečný. Tak jsem mu na to řekl, že to je možný, že na cyklostezce to je zbytečný, ale že nejezdím jen po cyklostezce a nebudu to neustále vypínat/zapínat podle toho, kde zrovna jedu :) Jestli ho to oslňuje, tak ať jede první... :) 5km se schovává v závětří a pak místo "Děkuju" mi ještě vynadá, že mu blikám do xichtu :)
    BATY
    BATY --- ---
    ATOMIKS: To není argument, to je jen tak pro zasmání... Ať uděláš cokoliv, vždycky je to špatně :)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    BATY: a to je argument? já si zas vyslechnul, že mi to kolo bliká jak vánoční stromeček a stejně jsem byl radši, že mě zezadu (kam nevidím) vidí a zepředu vidím zas já. dokonce jsme vozil i odrazky ve výpletech, to se mi taky smáli. ale z pohledu řidiče musím říct, že to je fakt zvýraznující věc.
    BATY
    BATY --- ---
    ATOMIKS: Když zvonek nemám tak to řeším tím, že volám: "Kolo, kolo" nebo tak něco, ale někdy mě stejně přes sluchátka neslyší a pak si vyslechnu: "To sem se lek! Kde máš zvonek *****!?!" a když jsem zvonek kdysi měl a zvonil jsem, tak jsem si vyslechl: "Aby ses neposral!!!"
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    // já bych jenom poprosil, abyste/chom svítili a na přechodu dávali chodcům přednost .o) a zvonek je děsně užitečná věc
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    D1RABBIT: Chtel bych videt tvoje zvladani vzteku a agrese, kdyz by te nekdo pravidelne zamerne ohrozoval na zivote. V podstate to je stejny, jako by nekdo strilel schvalne bouchackou tesne vedle tebe. Kdyz se netrefi, tak te pravdepodobne zabije.

    Kde clovek jezdi jiste taky bude hrat roli. Jezdim hodne na Vysocine po prdelnich silnicich a tam se mi snad jeste nic takovyho nestalo, kdezto kolem Prahy to je opravdu casty.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    JONAS3: presne.... ja dnes rano bez indcidentu s autem vyjimecne :-) ...na stezce pani s trema psama, voditko pres celou cestu, klidne sem zastavil a pockal.... za chvili decka v protismeru, pribrzdil sem a jeste jim podekoval, ze uhnuly.... a to jezdim obleceny stejne jak na trenink, takze typicka pumpicka co by lidi na stezce mela rozrazet, ale to proste nedelam, uz kvuli pozici "silnejsiho"

    ale jak na me nekdo najizdi autem, tak to je jina, klidne si ho dojedu presne jak jsi psal.... a najednou jsem arogantni pumpicka :-)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    D1RABBIT: Hele, už toho nech, vážím si tě, za to jak se orientuješ v cyklistice, kolik si o tom pamatuješ a víš toho. Ale o praktickém denním provozu nevíš asi nic moc.

    Jinak mi dej příklad nezvládnutí vzteku a agrese, který jsem psal. To, že po několika ohroženích ze strany řidiče si někoho dojedu, vyříkám si to s ním, není podle mě, nezvládnutí agrese. Nejsem u toho sprostý, nemlátím u toho do aut atd...
    A ano, dřív jsem to občas udělal, jak psal třeba i [ MAESTRO_007 @ Bikeri, Silnicari, Sjezdari, Slalomari, Hobici, spojme SILY!! ;) Kolo je SUPER! ], také jsem býval cyklozmrdem, dalo by se říct. Ale člověk stárne a vidí to jinak. Viz třeba i tohle [ JONAS3 @ Silniční cyklistika ]

    Možná mám nevýhodu v tom, že nebydlím na vesnici, a pokud někam chci jet, musím jet alespoň 6 - 10 km přes celé město - na jednu stranu celý Liberec, na druhou zase Jablonec.

    Chceš příhodu z dnešního rána? Jedu vpravo a potřebuji přejet do odbočovacího pruhu vlevo. 3x se ohlídnu, než dám ruku, na první 2 ohlédnutí uznám, že auta jsou blízko a zůstanu, kde jsem. 3. auto je za mnou dost daleko, dám ruku, znova se ohlídnu pro jistotu a to auto jede plný přes mě. Úplně zbytečně. Navíc v rozporu se zákonem. Co čert nechtěl, vyšlo to tak, že jsem zastavil vedle něj. Já v levém, ono v pravém - takže manévr úplně zbytečný, bezohledný a nic nepřinášející. V tom nějaká zmalovaná fuchtle, která po mě vyjela, co si to dovoluji, že ukazuji pozdě... bla bla bla.
    No hele, být to pár let nazpátek v období cyklozmrdství, šel bych po ní, asi bych jí urazil zrcátko a docela ji vyřval. Takhle jsem jen zakroutil hlavou a vykašlal se na to - teda jen s připomínkou, že právě kvůli takovým je potřeba iniciativa 1,5 m. A při odjezdu mi ještě hrdinně ukázala fakáče. Tak asi tolik k dnešní nezvládnuté agresi. A to bylo jen 8 km po městě do práce :(.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    D1RABBIT: Meleš blbosti. Sedni na to sám a uvidíš. Abys nemusel hledat informace v agentuře JPP. A příště se zdrž komentářů na to, jak jezdím, když jsi se mnou nejel ani kilometr. Děkuji.

    BATY: Jinak teda ostřik funguje hlavně v obci, mimo obec výjimečně.
    VITI
    VITI --- ---
    JAZ: jo jsem si jisty. Snazim se jezdit mimo provoz a mozna mam zatim stesti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam