• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    Klub zaměřený na silniční cyklistiku a vše kolem ní. Novinky, závody, švihy, postřehy. GIRO Velogames


    VELOGAMES NYX LEAGUE: 15465707

    http://www.velogames.com/




    Weby věnující se silniční cyklistice:
    Roadcycling.cz
    Supercycling.cz
    www.steephill.tv
    www.cyclingnews.com

    Výsledky:
    Procyclingstats.com

    Streamy:
    cyclinghub.tv/livestream
    sportlemon.tv

    Velogames - Nyx Cyklo liga
    http://www.velogames.com/

    rozbalit záhlaví
    JAZ
    JAZ --- ---
    BELO: papírově by mělo být ideální právě to kratší sedlo, které při větším předklonu nepřekáží. Já ten drop nikdy neměřil, ale budu to mít nastavené podobně jako ty, viz, fotka, a to SLR Superflow je pro mě skvělý. Naopak třeba Fizik Arione, což je pravý opak (dlouhé a úzké), byl úplný peklo.

    BELO
    BELO --- ---
    JAZ: A co bys doporučil pro ten ostřejší posed? Mám drop asi 10cm a celkem dlouhej (12cm) představec?
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    HUGH_BOYLAN: jen pro info, ten otvor tam prioritně není kvůli větrání, ale proto aby ulevil prostatě, což je u nás chlapců nedaleko padesátky vcelku aktuální :)
    JAZ
    JAZ --- ---
    LARS_GUNNER: Sedlo - ani konzervy co byly desítky let zvyklý na úzká dlouhá sedla (protože dřív se nic jinýho nedělalo) se po vyzkoušení těch moderních (širokých a krátkých) nevrací zpátky. Já jezdím už třetí sezonu Selle Italia SLR Superflow, hodně podobný tomu co má JONAS3, a jsem s ním maximálně spokojenej, nejvíc jsem na něm zatím seděl 20h skoro bez zastávek a úplně bez problému. Určitě bych se vyhnul sedlům bez výřezu uprostřed, ale jinak asi neexistuje objektivní vodítko, každá prdel je jiná :) Záleží i na tvém posedu na kole, jestli máš ostrý závodní, nebo spíš vzpřímený endurance. Vyzkoušel jsem během let 6 různých typů, než jsem našel to současné, a obávám se, že by byla náhoda, aby to někdo trefil napoprvé.
    Řetěz - mně funguje nejlíp kombinace Cyklostaru a houbičky na nádobí. Pračku sice mám, ale je z toho spousta bordelu a účinnost dost pochybná.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    LARS_GUNNER: Za mě:
    1) Sedlo je alchymie. Vždy jsem jezdil úzká dlouhá sedla (Ritchey, Prologo), skvělé!!! No a pak jsem kupoval kolo, a bylo na něm tohle sedlo. Říkal jsme si, že na to soudný člověk nemůže sednout, že na tom pojedu jen testovací jízdu kola, a když si kolo koupím, okamžitě vyměním. Už při testu byl jeden z prvních dojmů sedlo. Už snad nikdy nevyměním ten tvar. Dělají i to další výrobci, Spešl... Co jsem se díval, jezdí se to dost i profíků (tvar).
    2) Řetěz - peru jen když zmoknu. Mažu často, spíš řidším, ale ne moc. Nemám rád ty husté. Sice to dlouho vydrží, ale nabaluje to bordel, je to špinavé a celkově to působí pak jak vétřieska. Před mazáním stříknu lehce čističem (ten co liju do pračky), vytřu, mažu, protočím, chvíli nechám, vytírám dosucha. Tak cca co 300 - 400 km.
    3) I když má cyklista hodinky, tak je dává na řídítka. Neznám nikoho s hodinkami, co by to všechno měřil z ruky. Takže hrudní pás a klidně na řídítka, spoustu lidí to tak dělá.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    BINARY_PARANOIC: Mno, a to je teprve pondělí. Jak to bude v pátek si nedokážu představit. Díky, docela se mi ulevilo :D :D :D
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    JONAS3: Předpokládám/doufám, že šlo o měření jízdy, ne sedacích kostí :))
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    HUGH_BOYLAN: "Jako měřidlo mi vždycky stačil telefon s dobrým GPS modulem." - tohle zasluhuje trochu rozvést. Jak si to mám vysvětlit, představit (teda ty představy co má, no... doufám, že to tak není :D)?
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    LARS_GUNNER: Sedla mohu doporučit vyšší řady od Selle Italia, případně Fizik. Dost záleží na preferenci, velikosti varlat a stavbě pozadí. Osobně mám raději sedla s otvorem pro větrání, spíš tvrdší. Jako měřidlo mi vždycky stačil telefon s dobrým GPS modulem.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    LARS_GUNNER:
    Sedlo — no, alchymie… spíše otázka dlouhodobějšího hledání/zkoušení. Základem je zvolit správnou šířku (většina rozumných výrobců má sedla v různých šířkách) dle rozteče sedacích kostí (zadej na YouTube „Measuring sit bones“) a určení — preferuješ agresivní pozici, nebo spíše hledáš něco pohodlnějšího pro delší vyjížďky? (Pro drtivou většinu asi bude druhá „endurance“ kategorie výrazně vhodnější). V poslední době jezdím na fi’zi:k Tempo Argo a nemohu si vynachválit — myslím, že je dobře „univerzálně” tvarované, ale to samozřejmě vůbec neznamená, že sedne úplně každému. Na některých prodejnách mají testovací sedla, většinou ale jen od jedné značky, navíc ne vždy mají všechny modely/šířky. Takže pokud máš sedací část těla tak nějak „normální“, doporučoval bych najít si na internetu podle určení a šířky nějakého favorita, pokud jej někde najdeš k testování, pak ideál, pokud ne, tak holt risknout… a kdyžtak pak prodat.

    Řetěz — pračku doma sice mám, ale její používání mi příliš radosti nečinilo (spousta odstřikující špíny, výsledek suboptimální). Takže se mi více osvědčilo to adekvátně postříkat Chain cleanerem od Muc-off, trochu to pošimrat starým kartáčkem na zuby, nechat chvíli působit, opláchnout čistou vodou, omýt houbou s jarem, opět opláchnout. To samé s kazetou. Do sucha to nevytírám, zatím se mi nestalo, že by to za tu chvíli „okapání“ chytalo byť jen náznak rzi. Ale určitě to není nic proti ničemu otřít starým ručníkem, to spíše jen já jsem líný :) Po uschnutí dávám Muc-off Dry Lube (hezky voní, ale moc nevydrží… takže až dodělám, asi zvážím jinou značku).

    Garmin — pokud zařízení nepoužíváš čistě na záznam, určitě doporučuji samostatný cyklocomputer na řidítka. Jako první jsem měl jednoduchý Garmin Edge 25 a vlastně sloužil dobře… malý, lehký, dlouhá výdrž baterie, dokonce i s Varia radarem komunikuje. Akorát neměl mapy a neumí se spojit s wattmeterem (což jsem tehdy nevyužíval). Od té doby, co mám Wahoo Elemnt Bolt, si navigaci a wattmeter nemohu vynachválit :)) Stejnou službu určitě udělá i Garmin Edge 530 nebo i (velmi povedený) základní Edge 130 Plus. Spíše bych pak zvažoval, zda na bicykl nenechávat hodinky doma (vozit obojí je fakt trochu nesmysl).

    Mimochodem kdyby někdo chtěl, tak ten Edge 25 a Garmin HR hrudní pás (ANT+, bez BT) se mi tu válí, tj. je k prodeji.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    DUKED: a též budoucností :DDD
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    DUKED: zacina to TTT takze Rogla pojede ve zlutem cely tri tydny asi...
    DUKED
    DUKED --- ---
    Pád na Tour je minulostí. Obhájce titulu Roglič nechybí v nominaci na Vueltu - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/sport/cyklistika/primoz-roglic-vuelta-start.A220815_124538_cyklistika_rou
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    Mel bych par zacatecnickejch. Poridil jsem lepsi svihadlo a zacal najizdet kolem 200km tydne a prisly prvni veci k reseni.
    Sedlo - je podle vsech moznejch diskusi celkem alchymie, ale nevadi. Klidne bych si udelal vylet nekam po CR, kde by se dalo vybrat nebo si nechat dobre poradit.
    Retez - mistni milovnici bahna doporucuji pracku retezu se specialni smesi + mazat nejakym ridkym lubrikantem po vyprani a setrit "do sucha" na dotek. To zni logicky, ale zaroven jsou to lidi, kteri mi nasadili naopak retez na 10ku kazetu.
    Garmin - na behani sem kdysi poridil jedny z prvnich hodinek a jsem s nimi celkem spokojeny... jenze nemaji dobre mereni nadmorske vysky, obcas trochu zadrhne GPS a nejde mi nacist segment ve Strava atd., takze sem si rekl, ze bych poridil neco noveho. Edge by mohl byt, ale potreboval bych k nemu hrudak a zaroven by mi vadilo, ze budu mit Edge a jeste hodinky. Vozite nekdo jen hodinky? A popr. jake se vam zdaj na kolo ok? Pokukuju po forerunner 945, protoze vysel novy model a bude toho zase plnej bazar. Mereni tepovky ze zapesti mi nevadi, nepresne mereni aktualni rychlosti taky neresim. Potrebuji jen co nejpresnejsi GPS, abych neresil vypadky na segmentech.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    PAN_SPRCHA: chybeli akorat mimoevropsti Ewan, Gaviria a Cavendish.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    ROMI: koukám že ten silniční závod byla teda slušná kvalita nechyběl tam snad žádný top spurtér. Začíná to být docela prestižní trikot.
    ROMI
    ROMI --- ---
    Viviani byl sedmý na silnici a pak vyhrál na dráze vyřazovací závod - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/sport/cyklistika/mistrovstvi-evropy-v-drahove-cyklistice-mnichov.A220814_215333_cyklistika_ten
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    D1RABBIT: když to začneš sčítat tak Longo má ze silnice, dráhy a terénu přes 400 výher
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    ATOMIKS: drujej za Eddym je Sean Kelly - 193 (jen::)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    MATISK0: napadl mě Cavendish, ale jich má "jen" 161. Merckx 277. Sagan 121.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    DUKED: Škoda, byl výborný na Tour.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam