• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    Klub zaměřený na silniční cyklistiku a vše kolem ní. Novinky, závody, švihy, postřehy. GIRO Velogames


    VELOGAMES NYX LEAGUE: 15465707

    http://www.velogames.com/




    Weby věnující se silniční cyklistice:
    Roadcycling.cz
    Supercycling.cz
    www.steephill.tv
    www.cyclingnews.com

    Výsledky:
    Procyclingstats.com

    Streamy:
    cyclinghub.tv/livestream
    sportlemon.tv

    Velogames - Nyx Cyklo liga
    http://www.velogames.com/

    rozbalit záhlaví
    MUCHI
    MUCHI --- ---
    ROMI: v pátek 19.8.
    ROMI
    ROMI --- ---
    SUMAC: tak prvni nastrel rychlej mam, prekvapive sem se vesel hned bez velkyho mysleni :D kdy se zacina vubec?
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    Tak prvni pokus bude Strava, mobil na riditkach a hrudak.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Tak Štyby by měl být taky za vodou (nemám odemčeno)
    Štybarova úleva. Hlásí se zájemci o mé služby, prozradil v Mnichově - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/sport/cyklistika/zdenek-stybar-rozhovor-hledani-angazma-mnichov-mistrovstvi-evropy.A220814_185132_cyklistika_ten?zdroj=cyklistika_hp
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    BATY
    BATY --- ---
    LARS_GUNNER:
    Řetěz: Pračku nepoužívám, z toho je hroznýho odpadu a přijde mi, že není vůbec potřeba, řetěz mám pořád stříbrný i bez pračky. Na silničce se ti ani nemá o co ušpinit. Otírám ho po každé jízdě suchým hadrem a jednou za 100km mažu tím macoffem dry, co moc nevydrží, ale nelepí bordel a proto ho mám rád :)

    Garmin: Já jsem trochu ujetej, takže mám na kolo Edge 530 a mám i hodnky Garmin Epix a hrudní pás HRM PRO plus. Na kolo bych doporučil ten Edge, pokud na ty čísla chceš vidět :) Jinak samozřejmě dělaj i hezký předsazený držáky na hodinky, ale musíš z nich vždy sundat ten pásek a pak nacvaknout, což by mě nebavilo pořád dělat. A Edge prostě na řídítkách vypadá líp než hodinky :)
    Jinak Edge i hodinky vozím, když jedu do práce, protože je chci během dne mít na ruce, ale když jedu jen z domova na výlet a zase se vracím domů, tak je nevozím, aby si ruka trochu odpočinula a abych trochu opálil ten bílej pruh :)
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    BTW Matthias Vacwk jde do Treku do roku 2025. Takže dalai náš ve WT po Bitnerovi
    JAZ
    JAZ --- ---
    BELO: papírově by mělo být ideální právě to kratší sedlo, které při větším předklonu nepřekáží. Já ten drop nikdy neměřil, ale budu to mít nastavené podobně jako ty, viz, fotka, a to SLR Superflow je pro mě skvělý. Naopak třeba Fizik Arione, což je pravý opak (dlouhé a úzké), byl úplný peklo.

    BATY
    BATY --- ---
    MATISK0: Zase?
    MATISK0
    MATISK0 --- ---
    Tom Dumoulin oznamil okamzite ukončenie cyklistickej kariéry.
    Uz sa asi nevrati 😔
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    Díky všem za rady. Kamarád mi doporučil, že místní shop má gelovou prdeloměrku, tak jsem tam zašel a vím jakou šířku.

    JONAS3 mě nalomil, asi toho Treka zkusím. Teď mám nějaké italia z Decathlonu. Hrozně měkké, bral jsem ho jen na osezení a hned půjde na výletní kolo.
    JONAS3: Nejsi sám, taky jsem chvíli přemýšlel jak si mobilem s GPS měří koule... :D
    BELO
    BELO --- ---
    JAZ: A co bys doporučil pro ten ostřejší posed? Mám drop asi 10cm a celkem dlouhej (12cm) představec?
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    HUGH_BOYLAN: jen pro info, ten otvor tam prioritně není kvůli větrání, ale proto aby ulevil prostatě, což je u nás chlapců nedaleko padesátky vcelku aktuální :)
    JAZ
    JAZ --- ---
    LARS_GUNNER: Sedlo - ani konzervy co byly desítky let zvyklý na úzká dlouhá sedla (protože dřív se nic jinýho nedělalo) se po vyzkoušení těch moderních (širokých a krátkých) nevrací zpátky. Já jezdím už třetí sezonu Selle Italia SLR Superflow, hodně podobný tomu co má JONAS3, a jsem s ním maximálně spokojenej, nejvíc jsem na něm zatím seděl 20h skoro bez zastávek a úplně bez problému. Určitě bych se vyhnul sedlům bez výřezu uprostřed, ale jinak asi neexistuje objektivní vodítko, každá prdel je jiná :) Záleží i na tvém posedu na kole, jestli máš ostrý závodní, nebo spíš vzpřímený endurance. Vyzkoušel jsem během let 6 různých typů, než jsem našel to současné, a obávám se, že by byla náhoda, aby to někdo trefil napoprvé.
    Řetěz - mně funguje nejlíp kombinace Cyklostaru a houbičky na nádobí. Pračku sice mám, ale je z toho spousta bordelu a účinnost dost pochybná.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    LARS_GUNNER: Za mě:
    1) Sedlo je alchymie. Vždy jsem jezdil úzká dlouhá sedla (Ritchey, Prologo), skvělé!!! No a pak jsem kupoval kolo, a bylo na něm tohle sedlo. Říkal jsme si, že na to soudný člověk nemůže sednout, že na tom pojedu jen testovací jízdu kola, a když si kolo koupím, okamžitě vyměním. Už při testu byl jeden z prvních dojmů sedlo. Už snad nikdy nevyměním ten tvar. Dělají i to další výrobci, Spešl... Co jsem se díval, jezdí se to dost i profíků (tvar).
    2) Řetěz - peru jen když zmoknu. Mažu často, spíš řidším, ale ne moc. Nemám rád ty husté. Sice to dlouho vydrží, ale nabaluje to bordel, je to špinavé a celkově to působí pak jak vétřieska. Před mazáním stříknu lehce čističem (ten co liju do pračky), vytřu, mažu, protočím, chvíli nechám, vytírám dosucha. Tak cca co 300 - 400 km.
    3) I když má cyklista hodinky, tak je dává na řídítka. Neznám nikoho s hodinkami, co by to všechno měřil z ruky. Takže hrudní pás a klidně na řídítka, spoustu lidí to tak dělá.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    BINARY_PARANOIC: Mno, a to je teprve pondělí. Jak to bude v pátek si nedokážu představit. Díky, docela se mi ulevilo :D :D :D
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    JONAS3: Předpokládám/doufám, že šlo o měření jízdy, ne sedacích kostí :))
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    HUGH_BOYLAN: "Jako měřidlo mi vždycky stačil telefon s dobrým GPS modulem." - tohle zasluhuje trochu rozvést. Jak si to mám vysvětlit, představit (teda ty představy co má, no... doufám, že to tak není :D)?
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    LARS_GUNNER: Sedla mohu doporučit vyšší řady od Selle Italia, případně Fizik. Dost záleží na preferenci, velikosti varlat a stavbě pozadí. Osobně mám raději sedla s otvorem pro větrání, spíš tvrdší. Jako měřidlo mi vždycky stačil telefon s dobrým GPS modulem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam