• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    Klub zaměřený na silniční cyklistiku a vše kolem ní. Novinky, závody, švihy, postřehy. GIRO Velogames

VELOGAMES NYX LEAGUE: 15465707

http://www.velogames.com/

Weby věnující se silniční cyklistice:
    Roadcycling.cz
    Supercycling.cz
    www.steephill.tv
    www.cyclingnews.com

Výsledky:
    Procyclingstats.com

Streamy:
    cyclinghub.tv/livestream
    sportlemon.tv

Velogames - Nyx Cyklo liga
    http://www.velogames.com/

rozbalit záhlaví
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    HUGH_BOYLAN: Nipple tam hodis dirou na ventilek a pak magenetem manipulujes, trosku mne stve, ze nemuzes mit internal nipples, libi se mi to esteticky, ale za tu uzivatelskou jednoduchost to stoji. A servisaci te budou nenavidet :P.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    HUGH_BOYLAN: Jako je mi jasný, že je to zapletený už v tom karbonu, ale jak se to pak případně přeplejtá, aniž by se do vnitřku ráfku zasahovalo?
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    SMOKY: BTW, jak ten výplet bez děr vypadá, je ten ráfek už z výroby TR, nebo jak? Ještě jsem to naživo neviděl.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    SMOKY: Páska je hrozný mrdání, měl jsem to na bejvalym Fořtovi a při výměně padla nejedna ku*va a p*ča.
    VITI
    VITI --- ---
    SMOKY: ja vozim nahradni duse porad, TPU nevazi nic a uz mne zachranili hodnekrat
    JAZ
    JAZ --- ---
    VITI: no… není to chyba bezduší, ale bez nich by se to nestalo :D
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    VITI: ja i s bezdusema na dlouhy vyjizdky v zahranici vozim radsi dusi, ale musim zatukat, jeste sem ji nikdy nepotreboval, knot to vyresil. Jedinej problem s bezdusema mi delala paska, ale novy rafky mam bez der, cili o starost min.
    VITI
    VITI --- ---
    JAZ: njn, to ale neni chyba bezdusi. Bohuzel oprava defektu je pri zavode dovednost jako jakakoli jina. Ja to taky netrenuju a nachytal sem sem predloni na MahaCupu, kde jsem se napichnul na klacek a zmatkovanim sem ztratil hodne casu.

Ale porad si myslim, ze mtb rafky i pneu sly za posledni roky tak dopredu, ze bezdusaky uz prakticky funguji i bez mlika a duse ma smyls snad jen u kola kde vyjedu parkrat za rok (u mne zimak)

Naopak na silnici sem byl parkrat svedkem toho, ze mliko nic nezatesnilo a tak spokojene jezdim TPU.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    JAZ: teoreticky, prakticky ti to vlastně prohrála DUŠE, v kombinaci s tím, že jsi ji tam blbě nasadil, sorry :-)
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    SUMAC: moje maličkost:) jestli mě paměť neklame, tak dva / tři roky na zpět na konec 6.
    JAZ
    JAZ --- ---
    VITI: defekt bych měl, ale za 10 minut bych vyměnil duši a jel vesele dál. Jenže takhle jsem byl ve 2 stupních nad nulou ve 4 ráno celej ulepenej od té bílé sračky, po které náhradní duše v ráfku vůbec neklouzala a já jí tam díky tomu skřípnul.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    JAZ: Jasně že je to individuální. A plně chápu tvůj postoj po tom fuckupu na závodech, a vůbec se nedivím. Ale na druhou stranu, to je spíš emocionální, než racionální ;) Ale rozhodně ti to nemíním vymlouvat a přesvědčovat tě ke změně (po tomhle by mě nikdo nepřesvědčil ani omylem :D).

Ale můj "příběh" přechodu na bezduše, dokonce hookless, je tento:
    1. Jsem stará konzerva, a jakákoliv změna naučených stereotypů mi dělá velký problém. Třeba to, že jsem nechtěl jít z 23 mm na širší, a když už, zůstal jsem u tlaků do 23 mm, i když jsem měl 28 mm (což je vtipná kombinace, 28 mm narvaná na 8 barů :D)
    2. Spousta lidí mi říkalo, proč nejezdíš bezduše? Je to rychlejší, jednodušší, neřešíš defekty. Šetříš watty (kamarád z jaderky, nerd, má to načteno do posledního detailu - počítal to furt dokola, 4 W na jednom kole...)
    3. Větší druhá skupina tvrdí (tvrdila), že na silnici je to blbost, že se to vyplatí jen na biku, gravelu.
    4. Takže jsem dal na druhou skupinu, i když jako matfyzák (kybernetik) jsem uznal důkazy kolegy z jaderky jako validní :D
    5. První skupina říká, vidíš, jezdí to i profíci... Stejně mě to nepřesvědčilo.
    6. Pak jsem vloni vybíral nové kolo, a nakonec padla volba na Propel, bezdušáky, a hookless. No trvalo mi to, než jsem se přesvědčil vnitřně s tím, že hned na to prdnu ty Bontragery, co mám, s dušemi. Ale to jsem nakonec neudělal, nějak jsem na tom vyjel, jak to bylo.
    7. Postupně jsem si zvykl na ty tlaky, super věc. Velký problém v hlavě s hookless. Vůbec jsem tomu nevěřil, viděl ta videa, kdy to svleče borec ve spurtu. Ale pak jsem zjistil, že muselo být spíš něco špatně, než chyba pláště. Třeba tlak, ušlo mu to, a pak je průser.
    8. Protože jsem se vloni jen víceméně vozil a nezávodil, tak jsem na tom nejezdil nijak ostře. A pomalu si zvykal, a hlavně hlava.
    Párkrát jsem zjistil, že jsem měl asi defekt - zalepený plášť tmelem. Super, nic jsem nepoznal, nemusel jsem měnit duši.
    9. Poslední věc, kterou jsem řešil, byla bezpečnost hookless. Tu jsem se rozhodl pořádně otestovat letos v Katalánsku a Pyrenejích, ve sjezdech, kdy jsem šel čím dál víc na hranu, a pak za hranu. A vydrželo to, dokonce bych řekl, že i víc, než kam mě pustí můj pud sebezáchovy, přes který normálně nechodím, kdežto v háku za kamarádem jsem to cíleně porušil a jel to samé co on, když on má o 20 kg míň. Takže jsem si našel novou hranu, trochu ji posunul.

Takže za mě, věřím bezduši a mlíku, je to pohodlnější, zalepí to defekt, věřím hookless, udrží mě to.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    JAZ: A jako jasně, profíkům je to buřt, vymění celý kolo a jede se dál.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    JAZ: No já mám na Faválovi sice TR pláště, ale mám v tom duše. :) Nicméně od borců z FBB (taková cyklozahrádka v Brně), kteří často nalítaj na silničce 10k+ ročně, posledních několik let slýchám, že s dobrym TR pláštěm a dostatkem mlíka se jim počet defektů výrazně snížil. Bude to, jak píšeš, individuální.
    VITI
    VITI --- ---
    JAZ: a s TPU bys ten defekt nemel?
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    JAZ: jo ja jezdim s dusema na silnici, gravelu i MTB a picham teda dost casto, ale vozim si extra jednu plus lepeni a uz jsem si na to tak zvyknul. ze jsem se musel nechat odvest domu uberem se mi stalo zatim jenom 2x.
    JAZ
    JAZ --- ---
    HUGH_BOYLAN: já to nikomu rozmlouvat nechci, je to strašně individuální ;) Jsou případy, kdy používání bezduší naprosto chápu, třeba bajkeři co jezdí krátké XC, kde defekt znamená konec, nebo profíci, kteří mají své mechaniky a nic neřeší... Ale já na to koukám u sebe racionálně a nedává mi to absolutně smysl.

Jezdil jsem s tím asi 3 měsíce na novým bajku (byl jsem línej ho přehodit na duše) no a stálo mě to vyhraný závod https://www.strava.com/activities/12689552048

Fakt si neumím představit co by se muselo stát, abych tomu dal ještě někdy šanci, zvlášť v chvíli, kdy se kvalita a odolnost plášťů neskutečně rychle zlepšuje.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    DRAGON: fantasy co tu hrajem kazdou GT

Velogames Fantasy Itzulia Women 2026 | Velogames Fantasy Cycling |
    https://www.velogames.com/
    VELOGAMES NYX LEAGUE: 15465707
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SUMAC: pls, uz to ctu ponekolikaty, co jsou nyx velogames? To mate nejaky souteze na strave nebo to je hadaci soutez ohledne cyklistiky? dik :)
    VITI
    VITI --- ---
    SMOKY: za posledni roky se plaste hodne zlepsujou, takze porovnavat defekty pred 10 lety uplne nejde.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    JONAS3: jako Bahrain nemá nic lepšího na práci, mohli by toho růžováka udržet pěkně dlouho.
    A ještě je tam Scaroni, ten by taky nemusel dostat na Blockhausu ty tři minuty co má náskok.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam