• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CMLKACvičme doma aneb na takovéto domácí cvičení
    Cvičení doma je stále populárnější, spousta z nás nemá čas nebo prostředky chodit do posiloven a fitnesscenter. Cvičení podle videí na youtube nebo podle stále populárnějších cvičitelů doma v čase, který nám vyhovuje a za minimálních nákladů je v takovém případě skvělou alternativou. Pojďme se podělit s ostatními o svoje zkušenosti, rady, nápady, a hlavně o konkrétní odkazy na videa, podle kterých doma cvičíte. Nebráním se doporučení na všechny druhy/typy cvičení nebo pohybových aktivit bez nutnosti návštěvy nějakého zařízení. Ale probrat můžeme i tipy na dobré vedené hodiny, případně rady ohledně stravování, i když nerada bych duplikovala jiné kluby, především [ Hubenouri a baculkove na nyxu.. aneb nevite nekdo jak ztloustnout nebo zhubnout ?? rychle.. kvalitne?.. zdrave?.. ? :)) ]

  • http://www.jillianmichaels.com/fit/
  • http://yogawithadriene.com/
  • http://www.blogilates.com/
  • https://www.icfc.club/
  • https://zuzkalight.com/
  • https://www.youtube.com/user/charliejames1975
  • rozbalit záhlaví
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    SAAYURI: noo mne proste nebavi ba spis odpuzuje ten model intervalovyho treninku, tedy na kratkou dobu velmi intenzivni kardio zateze a zatim se to nikdy nezmenilo, nevadi mi jit behat na hodinu, ale vadi mi minutu delat anglicaky napr., neco delam celej zivot, byt po vetsinu zivota treba jen jednou dvakrat tydne, a je fakt, ze kdyz mam obcas vypadek treba na tri mesice, tak se cejtim divne, ze nic nedelam a nechapu lidi, co opravdu v zivote nedelali zadnej pohyb...prave kdyz prisel ten boom se cvicenim doma, coz ja jsem zacla nekdy pred 2 lety, tak jsem to vitala i proto, ze jsem najednou cvicila jednoduse vickrat tydne a nemusela jsem resit, ze nejsou vhodne hodiny, ze mi nevyhovuji casy, ze neni dost penez atd. ale ty hiity nikdy mit rada nebudu :) navic hubne se hlavne jidlem a i kdybych se do toho cviceni fakt oprela a povedlo se mi zhubnout par kilo, tak je mi jasny, ze pro me je to neudrzitelny, ze bych musela uz porad makat coz teda asi fakt nejsem ten typ :)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    CMLKA: No pusobi to tak na me :) Ja vim, ze cvicit neni ze zacatku zadna sranda, chce to hlavne vuli a pravidelnost a na hubu na zacatku pada uplne kazdej, nez se ti ten level zvedne, coz jsou treba 2-3 mesice, joga je skvela, miluju ji, ale hlavne kvuli hlave, po ni se moc nehubne, takze je zase otazka, ci je jakej cil :)
    A i kdyz je to narocny, clovek to nesnasi, je potreba si na tom najit neco pozitivniho a hlavne vydrzet, protoze pak nepomuze ani 100 ruznych cviceni kdyz clovek nechce, nebo to dela jen kvuli tomu, ze musi... tam pak zafunguje psychika a cejti se clovek jeste hur, bez motivace, a ty kila / svaly / energie nikde nic. :)

    To jen tak na okraj, jak jsem to mela s mindsetem ja... protoze jsem nikdy nemusela cvicit a vzdycky me to oddelalo a myslela jsem si, ze po druhy hodine bude vsechno hned tam, kde chci aby to bylo :)) ale byla to sakra dlouha cesta a bez ty pozitivni hlavy by to neslo.

    Nicmene ted treba uvazuju o tom, ze kdyz vse pujde dobre, chci si udelat kurz na jogoveho instruktora, takze i takovej pak muze bejt obrat :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    SAAYURI: jak je mi tezky se zavdecit? no tak proste tak nejak bych radsi necvicila, nez cvicila, tak si musim vybirat to, co me uplne neodpuzuje, protoze pak mam problem se k tomu dokopat...yoga with Adriene vypada dobre, yoga vyzvu bych klidne dala, jako to pilates mne taky bavi, ale ty hiity proste fakt moc nedavam, kdyz u toho umiram a navic skakat doma anglicaky taky nic moc...jo ale tu Zuzku fakt nedam, ja to proste nechapu, jak muze mlada holka mit tak silenej prizvuk, mne to prijde jak kdyby nekoho parodovala proste
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    CMLKA: Tyjo, nic proti, ale koukam, ze je strasne tezky se ti zavdecit :))))

    Jinak ja jsem teda ted zrovna v 9. mesici, cvicim doma podle aplikace na iPad - BeautifulBelly od DailyBurn, ktera ma pro kazdy trimestr tri trictvrtehodinova cviceni. Pred tim jsem take zkousela Jillian, ale to mi dlouho nevydrzelo - nechtela jsem moc hubnout, spis rysovat a dostat se do kondice kvuli energii.
    K tomu jsem milovala youtube kanal Yoha with Adriene, ktera je skvela, mila, sympaticka, ma tam toho strasnou spoustu a myslim, ze ted ma uz dve 30 denni vyzvy.

    Pak jsme si take s kolegyni ulitavaly na cvicenich na darebee.com, jsou tam vsechny ruzne mozne typy, a navic s obrazkama se superhrdinama :) hodne jsme delaly hiit cviceni :)

    Visual Workouts
    http://darebee.com/workouts.html




    TARL_CABOT
    TARL_CABOT --- ---
    Na rozhýbání se po sezení v kanclu a ranní rozcvičky jsem objevil tohle https://www.fitnessblender.com/videos
    KAI
    KAI --- ---
    CMLKA: ma veci pro zacatecniky, bud pod beginners nebo hledat Bunny Slope
    Workout For Beginners | Zuzka Light
    http://zuzkalight.com/workouts/workout-for-beginners/
    Bunny Slope Workout #1 | Zuzka Light
    https://zuzkalight.com/workouts/bunny-slope-workout-1/

    pres ten prizvuk i pres ty vecne vystaveny kozy jsem se prenesla ;) nj, me je zas nesympaticka Jilian. tak jeste ze je nabidka siroka :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KAI: ty jo, tak to je na me jednak moc brutalni druhak me prave desne vadi ten jeji prizvuk ;) a vubec je mi naopak desne nesympaticka... mi pripomina pornohvezdu ;)
    KAI
    KAI --- ---
    Ta vase Jilian me uplne minula, doma si valim hlavne na ZUZCE LIGHT! Ceska zijici v Ameru, ma takovej rozkosnej ceskej prizvuk :)) Je pozitivni, namakana, ale furt holcici, neporvava a umi motivovat.

    Zuzka Light
    https://zuzkalight.com/
    https://www.facebook.com/ZuzkaLight
    ESPERANZA
    ESPERANZA --- ---
    ESPERANZA: Jé teď čtu a koukám, že NIKUSKA: už Keairu zmiňovala. Tak nic. :-)
    ESPERANZA
    ESPERANZA --- ---
    Baví mě Keaira LaShae (ona je mi sympatická) a její dance workouts series pro BeFit: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1c41tQdiDhMEzxlhZ0DM391FhMDoyPZX. Ale začla jsem cvičit teprve nedávno, takže o výsledcích ještě referovat nemůžu. Přímo její kanál se jmenuje "superherofitnesstv", tohle je úvodní video o ní: https://www.youtube.com/watch?v=6tCx3o1x4ug
    Baví mě na tom právě ta kombinace tanečních prvků a cvičení.

    Jinak mám za sebou s Jillian její nejslavnější 30 day shred, ale cvičila jsem vždy tři dny za sebou a čtvrtý pauza na regeneraci. Výsledky asi podle toho vypadaly, přes boky jsem nezhubla bohužel vůbec, nejvíc prsa, ale ruce a břicho i zadek jsem teda pevnější měla. Nevadilo mi, že se cviky opakovaly, právě mě motivovalo vidět ten progress. Upřímně se ale přiznám, že mě ten výrazný úbytek cm přes prsa od dalšího cvičení hodně odradil, protože tím, jak se zmenšila prsa, opticky o to víc na postavě "vystouply" boky.
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    CMLKA: Hale já to vždycky cvičila tak, jak mi to samo youtube naházel.. :) a nebo jsem vždycky jela ty její dvě 10 minute booty shaking (vol 1 a vol 2) a pak jsem si jako třetí náhodně jedno vybrala..
    Mně u ní hlavně na začátku dostalo, že u toho vol 1 a 2 se tich 10 min člověk jen tak pohupuje v bocích a kejvá ze strany na stranu, takže to vypadá jako nic a pak jsem se dva dny nemohla skoro hejbat, jak se při tom zapojujou svaly, o kterých jsem ani nevěděla :)
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    Me od Jillian docela bavi ty jeji "jogovy" cviceni. A pak mi celkem zabavna prijde Keaira LaShae a jeji dance workout videa napr. https://www.youtube.com/watch?v=QxqQCvVciWE
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MYRTHIE1: jako vypada to dobre, ja sem ale enorme lina si to cviceni vybirat a prebirat ty videa, na ty cassey me proste bavi, ze to sestavuje
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    Já určitě doporučuju Tiffany https://www.youtube.com/user/TiffanyRotheWorkouts
    Ta mě baví o hodně víc než Jillian, hlavně je mi teda na rozdíl od ní sympatická, a krásně s ní mizely takový ty zádový špeky a "madla lásky". Ona má teda ty cvičení většinou tak kolem 10 minut a vždy na konci řiká, že by se mělo dát tak třikrát za sebou, ale já jsem si dávala za sebou třeba tři různý, aby mi to tu cca půl hodinu/třičtvrtě hodinu dalo a bavilo mě to víc, než jet třikrát to samý :)
    A když chci cvičit delší dobu, tak k tomu přidávám ještě orbitrek a točení obručí
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ELIZHANNAH: 21 Day Fix jsem taky cvičila, to bylo fajn, ale pak jsem pár měsíců necvičila vůbec a už jsem se k tomu nevrátila (většinou jsem si dávala, ruce, nohy a dirty 30 :)

    momentálně cvičím Blogilates Cassey Ho a baví mě to a dokonce to vypadá, že to má i výsledky, což jsem tedy moc nečekala, ale taky se možná víc měřím než u těch předchozích. Stáhla jsem si aplikaci Blogilates (zdarma), což je super, protože nemusím ta videa na Youtube lovit a zároveň jsem si zaplatila ten její kalendář, což stojí 1 dolar na měsíc a to je úplně super, protože mi tam na každý den přímo ta videa dá, takže prostě jedu podle toho plánu, nemusím to vymýšlet a ta videa stahovat, ale ona vydává ten kalendář i papírově, takže se dá si ho vytisknout a pak to odcvičit, ale pro mě je to pohodlnější mít je rovnou v aplikaci, většinou je to na delší dobu, než nějakých 30 minut, někdy i hodina, ale to pilates je pro mě prostě příjemnější než ty hiity a nevadí mi cvičit déle, řekla bych, že to na mě funguje nějak lépe a efektivněji, nebo mám menší nechuť k tomu cvičení, možná. Každopádně těch videí je hrozně moc, takže opakovaní se moc nekoná.

    Cassey má teď nově PIIT, což je hiit, ale s pilates, je to už placené, hrozně to propaguje a mělo by to být hodně efektivní, je to klasicky jen 28 minut nevím no, já asi radši cvičím ve větším klídku déle, než ty intenzivky, kdy člověk málem umře, ale asi to holt bude efektivní.
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    kromě jilian a jógy jsem zkoušela ještě online fitnes, kde je sice členství zpoplatněno, ale dají se vychytat různé slevové akce... http://www.onlinefitness.cz/
    docela mi vyhovovalo, jak je to různorodé a pestré, akorát v naší cvičící místnosti jsem měla slabý wifi signál a sekalo se to, takže jsem musela cvičit v jiných místnostech, což mi teda taky docela vadilo...

    a když už nechci hopsat, tak aspoň dupu rotoped s muzikou:-)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    CMLKA: mě jillian hrozně nebavila, taky nemám ráda skákání a navíc mi nesedla tak nějak od prvního pohledu. Sice jsem to nějakou dobu překonávala, ale pak jsem se na to vykašlala.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Cvičím 21 day fix (lze najít na ulož to) a pak taky jógu podle videí jogovny na youtube https://www.youtube.com/results?search_query=jogovna
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    FANFAN: Jo jasně, s Jilian jsem začínala asi jako skoro každý, já nevím, odjela jsem skoro celou Body revolution, kromě posledního týdne snad, tedy za mnohem delší dobu, protože cvičit 6krat týdně prostě nedávám a přišlo mi, že efekt tedy moc nebyl. Určitě jsem zesílila, ale jinak jsem změny moc nepozorovala. Pak jsem cvičila i 30 Day shred, ale u toho mi zoufale vadilo, jak se to pořád opakovalo a vlastně přes Level 2 jsem se nedostala. Navíc hrozně nerada dělám cardio doma, cvičím v kuchyni vážně na pětníku a hrozně mi vadí doma skákat a tak, no vůbec to kardio mě nebaví, ale to asi spíš všeobecně. To jdu radši ven běhat.
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    Jillian Michaels 30 Day Shred: Level 1 - YouTube a další videa od Jillian Michaels.
    "Dance tutorials", https://cz.pinterest.com/...ped&0=workouts%7Ctyped&remove_refine=but%20excercises%7Cautocomplete%7C0 atd, etc
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Ahoj, tak vás tady vítám, díky za podporu při založení prosím kdo cvičíte doma sem s radami tipy, triky, doporučeními na cvičitele nebo youtube kanály. Takže kdo co cvičíte doma?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam