• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CMLKACvičme doma aneb na takovéto domácí cvičení
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Jak mi mohla tahle diskuze uniknout? :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    VESTIGIA: Druhý den jsem dala (ne)poctivých deset minut.
    Protože jsem se k tomu dostala až teď, ráno bylo úplně zabitý a přestože rána nesnáším, tyhle věci mi jdou líp.
    Ale cítím se už trochu.. rozpohybovaněji.
    Myslím, že můj hlavní cíl bude denně aspoň chvíle a třeba to časem půjde.
    Je zajímavý, jak na trénincích mimo domov, který jsou 100x náročnější, to prostě jde přežít, a doma to prostě nepřekousnu tak „dlouho". :o
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    CMLKA: Snažím se každou půl hodinu protáhnout nohy, zmiňované dřepy nejčastěji, někdy si chvilku zaklušu na místě, pár protahovacích cviků, poválím se na míči... spíš kvůli rozproudění krve, než že bych od toho něco čekala ;)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    tak pracuju ted castecne z domu, tak si rikam, ze by bylo dobre delat neco treba kazdou hodinku nebo tak...clovek se i osvezi, odreaguje a tak, delate nekdo neco u prace, myslim treba 10 drepu? mam tu i cinky, takze s nima muzu mavat :) nebo mate tip kam se podivat pro inspiraci?
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    ALONSY: to se zlepší :-) Taky si u některých pozic připadám jako skrčenec :-) Má tam i kratší videa a třeba včera jsem jela 7. den a tam se jen medituje v leže :-)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    CMLKA: Myslím, že přesně tu: https://www.youtube.com/watch?v=Br2XBPWU5X8&feature=youtu.be
    Aspoň jsem se tam přes 30-denní výzvu hlásila. Ale těch 30 minut je na mě moc, a úplně nestíhám dělat ty pohyby a koukat na video, jestli je dělám dobře. :-) Ale šlo to a bylo to docela příjemný, jen se trochu obávám, že to dělám úplně blbě. :-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ALONSY: a co cvicis? on ted ma taky tu 30 denni vyzvu....kdy mas dokonce ta jednotliva videa opakovat, dokud je nezvladnes...
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    VESTIGIA: Doma mi to nakonec taky šlo. Každopádně dala jsem 20 minut a divím se, že jsem se nerozpadla nebo si něco nezablokovala. :-)
    Domácí jóga dobrá, ale asi do začátku potřebuju něco kratšího - tipy beru. :-)
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    ANNNA: Díky, něco takového jsem chtěla. Už se těším, až to vyzkouším :)
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    ALONSY: to je divný, mně funguje normálne
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GLOBALISTA: Tahle paní působí příčetně a samotné jí roste napříč cvičením břicho, tak jí ty cviky člověk věří. Zatím ale nemám ozkoušeno na ostro ;) https://www.youtube.com/watch?v=bEiGdAi5Szo&list=PLLFqPCPSf5BgbFR0MvnZi0GnF8jpTBovm
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Děláte někdo to Yoga with Tim? Asi mi u toho nefunguje zvuk, ať to mám nahlas jak chci, tak otevírá pusu, ale zvuk nikde. :-D A ano, repráky mi fungují. :-)
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Tak já se taky zeptám. Můžete někdo doporučit cvičení, které je vhodné pro těhotné (2. trimestr)? Potřebovala bych celkově zpevnit. Moje slabé místo jsou ruce, nohy a zadek jsem si celkem zformovala, jak jsem nosila na zádech šestnáctikilového syna, ale teď už začal chodit sám, tak by to asi taky chtělo nějakou náhradu. Nemám sklon se nějak zvlášť šetřit, ale sama moc nevím, co je v mém stavu vhodné a co už ne. Nepotřebuji nic hrotit, ale nechci po porodu začínat úplně od nuly. Vím, že na youtube toho je hodně, přesto budu ráda za osobní reference.
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    ATARKA: Tak za bezdětna na to nebyl čas! S dětmi je to tvrdě naplánovaná aktivita. Kdo by si za bezdětna dělal násilí, když je tolik věcí, co dělat. S dětmi to získalo vysokou prioritu, jelikož najednou je potřeba vynést kočár do autobusu, ušlapat s dítětem/dětmi v sedačce kopcovitáý terén, uplavat nějakou vzdálenost i se zátěží,...a to nemluvím o sprintech, když děti běží každý jinám směrem, a pod.

    Hard body cvičím o víkendu, když jde manžel s dětmi ven, nebo prostě všechno po večerech, když mladší usne (třeba teď v zimě se ke cvičení nedostanu skoro nikdy dřív, než kolem 19-20 hod). Běhám jen kolem čtvrti a to je tak na 30 minut - což je doba mezi večeří a uložením dětí, kdy koukají na pohádky. Jeden večer máme hlídání (já jdu cvičit, manžel s kamarády do hospody) a druhý večer jsou doma s manželem. Mám výhodu, že fitko je 10 minut od nás, takže je to taky na 1,5 hod max.
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    DRIZZT: no na to,že máš dvě děti, tak máš pohybu víc jak bezdětný :))) já mám dítě jedno a víc jak dvě dopoledne v tejdnu nemám nárok a to ještě do toho máme nesmí nic přijít, jinak mám smůlu, na dětskej koutek ve fitku je ještě malej a doma s ním cvičit nelze .)
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    ANGIOLETTO: Jaké máš preference ohledně typu cvičení (kardio, posilování, protažení)? Máš nějaké omezení (časové/prostorové/zdravotní)? Jaké máš náčiní/jsi ochotna nějaké dokoupit? Jak často chceš cvičit? Jaká je tvá přeedstava o průběhu (potit krev a mít rychle výsledky/pomalu méně bolestivě se dostávat do formy,...)

    Já mám malý pro prostor, chci větší funkčnost těla (takže svaly i nějaké kardio) jsem poměrně časově omezená 2 dětmi, chci potit krev a mám podložku a jednoruční činky. Na tohle my vyhovuje právě Jillian Michaels a její programy - aktuálně stíhám 2x týdně Hard body, 2x týdně 10 minut body transformation (+ tyhle dny večer běh 4-5 km, když se zadaří) a 2x týdně hodina TRX :-). Ale jsou období, kdy mi kvůli nemocem rodiny/jiné úkoly zůstanou stabilně jen ty lekce TRX. V létě jsem běhala víc a tak jsem zařadila více silového Marka Laurena.

    Když napíšeš, co bys tak chtěla, ozve se ti třeba více lidí.
    KAERI
    KAERI --- ---
    ANGIOLETTO: Yoga with Adriene jedu teď a spokojenost. Vzala jsem to právě jako rozjezd po třetím dítěti a beru to jako odrazový můstek pro něco dynamičtějšího, až dám do pořádku záda. Jedu 20. den Yoga Revolution a jak už jsem psala kousek níž, první vlaštovky výsledků jsou znát na pohyblivosti, pružnosti, protaženosti. Celkově mi to nepřijde až tak posilovací/zpevňovací, ale semtam se najde cvik, ze kterého jsem pak čtvrt hodiny na hadry. Co se mi líbí, že ty cviky docela hezky rozkládá na prvočinitele, umí to vysvětlit, takže to pak fakt dělá to, co to dělat má. Posledních pár večerů už cvičím bez brýlí a řídím se jen podle instrukcí. A další plus, že tu spirituální složku až tak strašně nežere a nebere se úplně smrtelně vážně, takže do toho občas udělá vtípek a tak.
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Zkoušeli jste někdo od Jill 10 minute body? Potřebovala bych fakt nějakou rychlovku, když nestihnu cvičit přes den - večer už nemám prostor na regulérní civčební program. Budu ráda za případné zkušenosti.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    CMLKA: Ony jsou i levnejsi pasy, ale ty jsou desne hlucny a obecne naprd. Takze za me taky smerem nejaky eliptical.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KIKU: ja myslim, ze rozhodne ten elipticky trenazer...jako behaci pas je hrozne velkej a stoji ranec imho, ten eliptical je i celkem efektivni a nestoji tolik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam