• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CMLKACvičme doma aneb na takovéto domácí cvičení
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Nemate nekdo tip na jinou sexy cvicici aplikaci krome NTC? Uz me NTC neba...nechci Kaylu.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Premyslim o predplatnem u Rebeccy Louise, je to jen za 4 USD mesicne a je tam cviceni na kazdy den, taky jidelnicek, atd. ale to me tak nezajima, coz mi financne prijde v pohode. Mela jsem neco podobneho od Blogilates a docela jsem podle toho cvicila, i kdyz pak me to nejak prestalo postupem casu bavit, coz se tady urcite stane taky, ale stejn...
    Rebecca-Louise
    https://rebecca-louise.com/
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    MART1NKA: já sem cvičila devět měsíců s trenerkou, celý těhotenství, naučila mě jak na to, ale prostě vím, co zvednu a co ne, záda mám v prdeli, panev se mi nestáhla do původního stavu, kyčle mám hnuty tím pádem a pri pohybu ve mě rupe jak
    v pendlovkách a i sezení mě bolí, lymfa mi nefunguje jak by měla, to samý srdce,, nejdřív musím posílit pomalu zada a pak můžu začít něco vic, jde to pomalu, ale jde a já sem na sebe svým způsobem hrdá, že sem to ve skoro čtyřiceti nezabalila, nesedim na gauči a nebrecim, že sem jak vorvaň :)))
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ATARKA: Ja dávam odzačiatku v aréne 12kg na dead lift, 8 kg na goblet a TGU sa ešte len učím so 4kg. Swingy začnem až budem vedieť tie ostatne cviky a neprestane ma to baviť. Bez aspoň trojmesačného pravidelného dozoru trénera by som tie začiatky fakt nedala. A určite nikomu nodporúčam si domov kupovať kettlebell a učiť sa to z obrázkov. Holky, čo chodia dlhšie, u nás dvíhajú i 24 kg :).
    Behám, chodím po horách, cvičím jogu. Nie som typická kancelárska krysa. Ale väčšie váhy som nikdy nezdvíhala a je to strane zvláštny pohyb, na ktorý moje telo nie je zvyknuté. Každopádne výsledky vidím okamžite.
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    ALONSY: ne nechodim
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    MAGUMI: já se toho nebojím, jen mi není dvacet a moje srdce by mohlo začít protestovat, momentálně spíš trenuju běh, ze včerejška mám svůj rekord šest a půl kilaku, posilovani půl hodky a pak dvacet minut chůze do kopce nebo kolo, zvedat mega váhy nějak není mým cílem .)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    VESTIGIA: Ok, diky :).
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    MOODYCAT: určitě to není na prd, neblázni. Jen je potřeba dát tomu víc času. Abys po měsíci viděla nějaké výsledky, muselo by to být fakt intenzivní (i co se týče přidané zátěže) a hlavně, včetně překopání jídelníčku. Měsíc je fakt krátká doba.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAGUMI: Kurz jsem neabsolovala, ale ucili me s kettlebellem na dvou kruhacich, na ktere jsem chodila, plus mam docela dobre povedomi o vlastnim tele a o tom, jak funguje, takze vim, ktery svaly zapojuju a tak...to mi docela usnadnuje, abych delala cviky dobre :).
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    VESTIGIA: Ja jsem si dala 3-4x tydne, vetsinou je to treba 2x30 stredni intenzita a 1x15 minut vysoka intenzita...doufala jsem, ze to bude stacit, no, uz tak je to pro me dost narocny to skloubit.
    Jestli i tohle je naprd, tak me to silne demotivuje a asi se na nejaky cviceni vykaslu.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    MOODYCAT: na viditelné změny je to hodně krátká doba a hodně malá intenzita. Ten lean je cca 30 minut s vlastní vahou a 2x týdně 30 minut je fakt tak na rozhýbání. NTC bych brala jako doplněk :-) Ale super, že jsi zařadila pravidelné cvičení. Dej tomu čas a přidej něco se zátěží. I na tom NTC se dají najít cvičení s kettlebelly, činkami...
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    ATARKA: Jsi mnohem silnější, než si myslíš, respektive máš potenciál být, jako většina holek. Není třeba se toho bát.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    ALONSY:

    Pandí holčička - KB swing 60kg
    https://www.youtube.com/watch?v=-XM9nUj43rE


    Tady je Pavla Kladivová s tou šedesátkou.

    Markéta TGU 20kg
    https://www.youtube.com/watch?v=eQwi-FR-Kdw


    Tady je jedna z holek z Arény, jak dává na TGU dvacet kilo.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ATARKA: A chodíš do nějaké z těhlech MAGUMI: míst? :-) Tam to k vidění myslím celkem bývá. :)
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    MAGUMI: 12 nebo 16 kilo ??? To bych chtěla vidět na vlastní voko, troufám si tvrdit, že sem v docela dobrý kondici, chodím pravidelně cvičit 2x tejdne, kettlbely používám hodně často, ale jednou rukou zvednu max šest kilo teda, 12 kilo vídám zvedat chlapy co nosej melouny .)
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    ALONSY: Tak předpokládám, že Moodycat má jako doktorka rozum a než si koupila kettlebell, absolvovala příslušný kurz v Aréně PK, v Železné kouli nebo KB5. Proto jsem ani nepřekládal názvy cviků do češtiny a nechal je v té jejich hantýrce. Přece není takový cvok, aby mávala pro ni těžkým závažím jen tak, nebo podle obrázků z internetu.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MAGUMI:
    MAGUMI: Nj, ale tím si de dost ublížit, když to člověk nemá naučené od někoho, kdo to umí, ne? To bych se bála radit :-)
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    MOODYCAT: Jestli ti vypadávají ramena, řešil bych to přednostně. Cvičení ti ale může pomoct, třeba TGU s kettlebellem je výborný cvik na celý ramenní pletenec, plus tě naučí stabilizovat a zapojit celé tělo. Na to ti těch osm kilo stačí. Na swing je osm kilo hrozně málo i pro holku, vždyť u toho zapojuješ největší svalové partie v těle (pokud to děláš správně). Znám holky, pravda trénované a namakané, co zvládnou swingy i šedesátkou. :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAGUMI: Pockej, ja nekde cetla, ze zacatecnicka vaha pro holky je 8 kg :)!
    Pro me je ten 8kg tda na nektery cviky hranicni, na swingy tak akorat, ale na neco, kde se ma zvedat jednou rukou, to uz moc nejde. Mam totiz dost slabe horni koncetiny, protoze mi vypadavaj ramena a tak. Kuprikladu "panskej" klik neudelam ani jeden, "damskejch" za sebou tak pet, sest...
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    MOODYCAT: Tak šupky dupky swingy, tégéúčka, goblet skvoty, pressy, windmilly a všechny ty další cviky, co bulináři dělávají. :) Holkám se doporučuje začínat s 12 kg, případně s 16 kg, pokud jsou aspoň trochu v kondici.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam