• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CMLKACvičme doma aneb na takovéto domácí cvičení
    Cvičení doma je stále populárnější, spousta z nás nemá čas nebo prostředky chodit do posiloven a fitnesscenter. Cvičení podle videí na youtube nebo podle stále populárnějších cvičitelů doma v čase, který nám vyhovuje a za minimálních nákladů je v takovém případě skvělou alternativou. Pojďme se podělit s ostatními o svoje zkušenosti, rady, nápady, a hlavně o konkrétní odkazy na videa, podle kterých doma cvičíte. Nebráním se doporučení na všechny druhy/typy cvičení nebo pohybových aktivit bez nutnosti návštěvy nějakého zařízení. Ale probrat můžeme i tipy na dobré vedené hodiny, případně rady ohledně stravování, i když nerada bych duplikovala jiné kluby, především [ Hubenouri a baculkove na nyxu.. aneb nevite nekdo jak ztloustnout nebo zhubnout ?? rychle.. kvalitne?.. zdrave?.. ? :)) ]

  • http://www.jillianmichaels.com/fit/
  • http://yogawithadriene.com/
  • http://www.blogilates.com/
  • https://www.icfc.club/
  • https://zuzkalight.com/
  • https://www.youtube.com/user/charliejames1975
  • rozbalit záhlaví
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    ALONSY: ne nechodim
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    ALONSY:

    Pandí holčička - KB swing 60kg
    https://www.youtube.com/watch?v=-XM9nUj43rE


    Tady je Pavla Kladivová s tou šedesátkou.

    Markéta TGU 20kg
    https://www.youtube.com/watch?v=eQwi-FR-Kdw


    Tady je jedna z holek z Arény, jak dává na TGU dvacet kilo.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ATARKA: A chodíš do nějaké z těhlech MAGUMI: míst? :-) Tam to k vidění myslím celkem bývá. :)
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    MAGUMI: 12 nebo 16 kilo ??? To bych chtěla vidět na vlastní voko, troufám si tvrdit, že sem v docela dobrý kondici, chodím pravidelně cvičit 2x tejdne, kettlbely používám hodně často, ale jednou rukou zvednu max šest kilo teda, 12 kilo vídám zvedat chlapy co nosej melouny .)
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    ALONSY: Tak předpokládám, že Moodycat má jako doktorka rozum a než si koupila kettlebell, absolvovala příslušný kurz v Aréně PK, v Železné kouli nebo KB5. Proto jsem ani nepřekládal názvy cviků do češtiny a nechal je v té jejich hantýrce. Přece není takový cvok, aby mávala pro ni těžkým závažím jen tak, nebo podle obrázků z internetu.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MAGUMI:
    MAGUMI: Nj, ale tím si de dost ublížit, když to člověk nemá naučené od někoho, kdo to umí, ne? To bych se bála radit :-)
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    MOODYCAT: Jestli ti vypadávají ramena, řešil bych to přednostně. Cvičení ti ale může pomoct, třeba TGU s kettlebellem je výborný cvik na celý ramenní pletenec, plus tě naučí stabilizovat a zapojit celé tělo. Na to ti těch osm kilo stačí. Na swing je osm kilo hrozně málo i pro holku, vždyť u toho zapojuješ největší svalové partie v těle (pokud to děláš správně). Znám holky, pravda trénované a namakané, co zvládnou swingy i šedesátkou. :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAGUMI: Pockej, ja nekde cetla, ze zacatecnicka vaha pro holky je 8 kg :)!
    Pro me je ten 8kg tda na nektery cviky hranicni, na swingy tak akorat, ale na neco, kde se ma zvedat jednou rukou, to uz moc nejde. Mam totiz dost slabe horni koncetiny, protoze mi vypadavaj ramena a tak. Kuprikladu "panskej" klik neudelam ani jeden, "damskejch" za sebou tak pet, sest...
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    MOODYCAT: Tak šupky dupky swingy, tégéúčka, goblet skvoty, pressy, windmilly a všechny ty další cviky, co bulináři dělávají. :) Holkám se doporučuje začínat s 12 kg, případně s 16 kg, pokud jsou aspoň trochu v kondici.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAGUMI: Ten shodou okolnosti doma mam :).
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    MOODYCAT: Někomu jako ty, kdo je ve slušné kondici a nemá žádné omezení, bych spíš na doma doporučil kettlebell. S tím už se dá cvičit velmi solidně a tam ty výsledky uvidíš.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAGUMI: Aha, ok. Tak to je teda dost naprd.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    MOODYCAT: Tohle konkrétní cvičení neznám, ale jestli je podobné ostatním programům tohohle druhu, je možné, že je pro tebe příliš lehké. To, že se u toho zapotíš a zadýcháš neznamená, že to cvičení dá tvému tělu dostatečný impuls, aby mělo důvod nabírat svaly. Co se týče hubnutí, těch 30 - 45 minut pohybu je sice fajn, ale žádný významný deficit ti nevytvoří, zvlášť pokud to potom, byť nevědomky, kompenzuješ tím, že se hýbeš v průběhu dne. Větši službu ti udělá úprava jídelníčku. Pro oběhovou soustavu je to prima, pro obecnou pohyblivost taky, pro lidi, kteří mají horší kondici/větší nadváhu/jinak nesportují je to dobrý základ, který i postačí na udržování základní kondice, ale o moc víc od toho čekat nemůžeš.

    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAGUMI: Predstavovala bych si zhubnuti/vyskyt nejake svalove hmoty, zkratka, ze na postave uvidim nejakou zmenu :).
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    MOODYCAT: Jaké výsledky by sis představovala?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    kdybystenekdo shabpnelcinky, tak si sjedte do Decathlonu, maji fakt hodne dobre ceny
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Mate nekdo uz nejake vysledky z toho cviceni s NTC? Jedu uz paty tyden Lean Fit program, mam hotovo 10 cviceni z 17 a nezaznamenavam zadny efekt...
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    CMLKA: fitness blender
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    SIMCIIQ: Pacer
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    VESTIGIA: Když jsem před lety pár měsíců cvičil doma, používal jsem jako náčiní knížky, nejdřív lehčí literaturu (dívčí romány, detektivky), pak postupně tu těžší (postmoderní romány) a nakonec tu nejtěžší (Heideggera, Deleuze). :)
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    CMLKA: To opakování na NTC mě taky štve, takže jsem dodělala všechna navržená cvičení a teď si vyzobávám jednotlivé workouty podle nálady. Hlavně mě baví ty s náčiním (činky, kettlebelly...). Na youtubku občas sleduji Betty https://www.youtube.com/channel/UCXLfym47YciJHx-QjmtTaaA Narazila jsem na ni, když jsem hledala inspiraci na TRX a docela se mi líbí..
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    A teda hlavně jaké :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam