• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SA213Elektronická Evidence Tržeb (EET)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    PJGEPR: to bych řekl, že je příliš zjednodušený pohled na situaci. Ne všichni přijdou o živnost a spotřeba by se neměla měnit, tedy do státního rozpočtu se odvede více a tedy část může jít na nezaměstnanost a i ta není placena doživotně.


    BURAN: záleží na to jak se na to díváš. Pokud to přinese část peněz do státního rozpočtu, tak to posílí ekonomiku a tedy to zpětně pomůže podnikatelům, ať už ve snížení daní nebo zrychlení ekonomiky a tedy vyššího obratu.
    BURAN
    BURAN --- ---
    LISTIKUS: vis co tadyten argument "neni to 20-30%" je lichy. imho je uplne jedno, kolik procent to je. i kdyby to bylo 1%, je to spatne, protoze to zvyseni ceny nijak neznamena zvyseni kvality sluzby/produktu.

    popis prosim jakym zpusobem nakup vybaveni potrebneho pro provoz EET zvedne zisk firmy - protoze zvyseni zisku je podle meho jediny duvod, proc do podnikani vrazet dalsi penize.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    LISTIKUS: jo to ja taky znam par firem a restaurateru, ktery nejedou cernotu a jsou radi, ze to postihne konkurenci, ale jednim dechem dodavaj, ze az to konlurence zabali a budou z ni nezamestnani, zaplati to zase jen ti poctivci...
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    BURAN: no pořízení si pokladny nezpůsobí navýšení ceny o 20-30% a to že mu nic nepřinese je taky uhel pohledu.
    A jinak znám par živnostníků, který EET docela vítají.
    ENDER
    ENDER --- ---
    MIREILLE: protoze spadnou do dph a budou danit zisky.
    BURAN
    BURAN --- ---
    ... a poridit si novou vybavicku, ktera mu (narozdil od investice) nevydela ani korunu.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    MIREILLE: protože bude muset odvádět daně
    MIREILLE
    MIREILLE --- ---
    ENDER: Proč by měli zdražovat o 20-30 % při zavedení EET?
    BURAN
    BURAN --- ---
    ATOMIKS: mozna ze zamestnanci muzou kratit dane, ale zavedenim EET jim zadna nova povinnost a nova moznost saknce pri pochybeni nevznikne. proto take dost zamestnancu rika, ze na EET nevidi nic spatneho, ale zadneho zivnostnika jsem to jeste rikat neslysel.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    mě stejně příjde, že pokud zákazník platí kartou, je EET zbytečné
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    ENDER: hele já tu sice štěkám proti EET, ale zároveň si myslím, že platit daně je v úplným pořádku a stát má jejich řádné placení vymáhat za použití adekvátních prostředků.
    co se týče oblíbené hospody, tak třeba čas od času chodím do jedné a tam účtenky vydávají už dlouho. ve zbytku jsem to vlastně nikdy neřešil.
    každopádně mě Buran mírně nepotěšil svou hláškou "pozdravuj v práci", kterou si minimálně vysvětluji jako poukazování na nemožnost zaměstnanců krátit daně. z toho důvodu vyzývám k zavedení EET, aby Buran pozdravoval z finančáku .o) ...
    ENDER
    ENDER --- ---
    ATOMIKS: takze uz se tesis az v tvy oblibeny hospode zdrazi o 20-30%?
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    tak z mého pohledu zaměstnance je EET dobrý nápad, přeci jen patřím do druhé nejvíc daněné skupiny hned po hazardním průmyslu .o) ...
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    Ahoj Bureši!
    BURAN
    BURAN --- ---
    LISTIKUS: takze pracujes nekde na urade, a budes EET zpracovavat?
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    BURAN: dotkne se mě EET neboj. Tohle je přesně ten důvod proč se nechci bavit tímto způsobem. Protože tvá reakce nevede ke konstruktivní debatě, ale jen k tomu za každou cenu si prosadit svojí pravdu. Tuhle debatu můžu vést s kde kým. Jak jsem říkal tady jsem čekal něco jiného.
    BURAN
    BURAN --- ---
    LISTIKUS: hm jasne. To vypada, ze koho se EET nedotkne budes predevsim ty. Pozdravuj v praci! ;-)
    ENDER
    ENDER --- ---
    vcera jsem stravil asi 2 hodiny debatou o eet s hospodskym a vysledkem je absolutni snaha se vyhnout placeni dph, protoze to by extremne zdrazilo vse co prodava.. takze bude pravdepodobne zase delat nejakej trik, aby si ponizil obrat..
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    BURAN: sorry ale nechci vést tuhle debatu. Kouknu jsem sem v domnění, že tu získám nějaké informace. Není mým účelem remcat o tom kdo je ten špatný.


    ATOMIKS: nechci aby můj život byl EET. Jak jsem uvedl, umím si představit i jiná řešení. Jen mi tohle nepřijde tak šílené, abych kolem toho dělal hysterii a kdyby se mi to krajně nelíbilo, tak bych šel a zkoušel bych to změnit (přijde mi to pro mě racionální reakce).
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    LISTIKUS: tak já to mám v životě tak, že když mi někdo řekne, abych skočil, tak se nejdřív podívám kam a proč. jinak jestli Ty chceš aby tvůj život byl EET, tak ti to samozřejmě neberu. ale nutit se do toho samého (zvlášť z důvodu nějaké nábožné představy o skokovém zlepšení státní správy) nenechám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam