KAERI: My zdobíme stromeček spolu... z mých vzpomínek je to super část dne, když se zdobí stromeček, povídá...je to legrace. U nás k tomu byla "pohádka", že se nesmí rozstvíti (jen rychlý test, že vše funguje)...a pak se rozsvítil, zavřelo se a šlo se chystat na večeři (aby Ježíšek trefil / věděl, že může....nikdy to nebylo vlastně řečeno... jsem si to jen myslela... ). Ale prostě, jakmile se rozsvítil stromeček, tak se nesmělo do obyváku až do zazvonění zvonku...
Když budeš hodná, tak... u nás asi vůbec nepoužíváme... Resp. ano - "když budeš tichá a klidná na tom úřadě v té dlouhé frontě, tak si pak můžeš koupit linecké kolečko", ale v souvislosti s prosincem asi nijak... si myslím...
Lenka na Ježíška nějak věří... Ale taky ví, že si na Vánoce dávají dárky lidi mezi sebou... z jejího pohledu TAKY... Takže nějaké "ukecnutí" nám vůbec, ale vůbec nevadí... :-)
A když už jsme u toho (i když to je spíš do psychiky)... Lenka je nemocná, nesmíme ven... Přišla o všechny Mikulášské, co jsem letos iniciativně zjistila a plánovala navštívit... (o většině nevěděla - ví o té, co byla u manžela v práci a o té ve školce)... Dneska při čtení večerní pohádky zvonky... tak jsme šly kouknout z okna... nádherný Mikuláš s andělem a dvěma čerty... chystaly se... A ta moje hvězdička nalepená na okně... slzy v očích... "maminko, já bych tak moc chtěla, by šli k nám... Já vím, že jdu spinkat...ale třeba by to stihli..."). No a teď tu bulím já... Strašně mě to letošní marodění sere... dámy prominou...ale tady od 25.9. nebyl "normální den" - ve smyslu "všichni obyvatelé této domácnosti jsou zdraví a při síle..." Všechny akce, co jsem měla navymýšlené jsou fuč... a vůbec je to celé na houby... Dneska jsem si dovolala výtěry miminka a mám další velký vztek...