• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYNKOperativní leasing - sdileni zkusenosti a nabidek
    ADAM
    ADAM --- ---
    mas to tam napsany - clanek 4.8 obchodnich podminek. pastni sem, co tam maji. taky me to zajima
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    zdrazili elektriku :D
    SOMEONE
    SOMEONE --- ---
    tak zmrdovina je to každopádně, hlavně to vypadá že to nepřišlo každému...já se nemám teď čas s nima dohadovat. Jediný co jim napíšu ať mi zvýrazněj v obchodních podmínkach co je opravňuje zvednout splátku protože je posral jejich dodavatel...to by mohli taky zvednout protože jim zvedli nájem.
    Fakt mě ta kouzelná větička zajímá...
    ADAM
    ADAM --- ---
    taky bych to neplatil a vypovedel jim to hned. toje fakt zmrdovina, na to se lepsi slovo vymyslet neda.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    SOMEONE: to je nějaká zmrdovina, normálně jim napiš, jestli fakt rozdíl na pojistce dělá 18k/rok, že nejsi debil :) tady mi to smrdí tím, že tě chtěj natáhnout a čekaj, jestli se ozveš. Neplatl bych to ani tři měsíce

jo kdyby byl rozdíl 6600 vs 8100 na pojistným ročně tak to jo. Ale měsíčně o tolik splátku to se posrali v kině. To využívaj nějakýho zvýšení pojistek na zvýšení svých zisků :)
    SOMEONE
    SOMEONE --- ---
    ROENICK: Přesně, tolik nestojí snad ani ta pojistka celá!
    KALIBAN: asi 6600 ted 8100.

Jako ty 3 měsíce přežiju, spíš to píšu proto, že se teda asi i tohle může u operáku stát.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    bych chtel videt ty zakulisni boje.... to musi uz bejt fakt narez kdyz vypovis nevim kolik tisic smluv ze strany koopeerativy :)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    18 000 rocne rozdil na pojistce? tak jo :D
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    SOMEONE: kolik si platil predtim? 1500mesicne za pojistku je raketa jako krava...

me prisla zmena pojistovny, ale bez dopadu na vysi splatky
    ADAM
    ADAM --- ---
    SOMEONE: tak to je pěkná prasarna
    SOMEONE
    SOMEONE --- ---
    jen tak mimochodem, teď mi přišel dopis od vwfs, že jim kooperativa vypověděla pojistky a přechází od nového roku k české spořitelně. Ale protože je česká dražší musí mi zvednout asi o 1500/měsíčně splátku. údajně je to v souladu s obchodními podmínkami...Nepřišlo to náhodou ještě někomu? Jelikož auto vracím v březnu tak mi to žíly netrhá, ale být to třeba na další rok a půl tak budu celkem nasranej...
    ADAM
    ADAM --- ---
    jel jsem o vikendu 250km po dalnici.
    ten adaptivni tempomat funguje skvele. kdyz ti tam nekdo vede, brzdi velmi zvolna - casto jen a pouze motorem (vyjma okamziku, kdy uz je blizko srazka).

takze na dalnici to pouzivam na 99%, po praze s nim jezdim tak v 80%.
    po praze jsou mista, kde to chybuje (napr. si to precte omezeni na 50, ktere se vztahuje pouze pro odbocujici vozidla).
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    ADAM: vzhledem k tomu jak parkujes, tak nech kdyztak tyhle jemne motoricky veci jinejm :)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Nejlepší je to v kombinaci s něčím takovým - ta vanička má fajn nálevku. Plus samozřejmě trychtýř. https://www.autodoplnky-obchod.cz/...LCJ8WvdiCkXgk1_ALDBnmi7usV8KDaUliqmi3N0HsrFVEoIt0RoCl4QQAvD_BwE
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    ADAM: trychtyr
    ADAM
    ADAM --- ---
    nejak si neumim si predstavit nalivat olej z pekace do kanystru.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    ADAM: Koupíš ho ve velkym kanystr. Starej vypustíš do speciální nádoby (nebo třeba do pekáče pokud to manželka nezjistí). Nový olej naleješ do motoru a starý do toho kanystru. Pro jistoru si schovej ještě kanystr třeba od destilky nebo z ostřiku, kdybys měl třeba hodně naředěný olej benzínem (u TSI na krátké trasy běžná věc). Pak šup na sběrný dvůr nebo často stačí na benzínku a tam je na to popelnice pro nebezpečný odpad.
    ADAM
    ADAM --- ---
    KORKMAZ: jak ten olej pak z garaze odvezes na sberny dvur?

KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    ROENICK: Moje filosofie je co 30tkm/2 roky do autorizáku a mezitím jedna výměna doma v garáži, protože jen tak máš jistotu, že se vymění všechen olej a taky víš, co tam pak bude. Nicméně se snažím dodržet stejné viskozní parametry a to bude s příchodem té nové normy zase o fous víc na makovici. Takže se budu muset rozhodnout, zda tam sám naleju taky tu řídkou vodičku nebo 5W 30. Na pevný interval přecházet nebudu
    - v auturozáku by mi tam lili úplně jinej olej a takové změny by asi motoru neseděli
    - nehodlám tam jezdit každý rok (cena) a chci mít jistotu, že se to občas udělá precizně

ADAM: Špatná zpráva to úplně není, ale nepočítej, že ti to tam vydrží těch 30tkm. Budeš to muset měnit častěji a potenciálně tim spláchneš do kanálu více peněz. Btw třeba takovej Mobil 1 0W 20 se nechá sehnat cca za 300Kč/l, takže to zas taková rána neni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam