• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DWAYAlien universe - The Lost boys
    DWAY
    DWAY --- ---
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Ale OK, v jednom případě protokol následovali - teda až když jednu slepou uličku prošlápli - kapitána dali s facehuggerem do kryospánku, což evidentně nepomohlo, takže se dá nějak chápat, že jim to přišlo marné i v případě těch pijavic/klíšťat. Ale stejně mě ta absence ochranných pomůcek při práci s takovými organismy fascinuje. :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    DWAY: No ano, lidi nějak rotovali v kryospánku, ale ty vzorky/organismy ne - takže počítali s tím, že bez problémů přežijí desítky let bez nějakého kryospánku, přirozené hibernace, rozmnožování atd.?

Jo ale tam prostě nikde není ani náznak nějakých bezpečnostních protokolů. Ani v laborce, ani na ošetřovně, žádné ochranné pomůcky kromě latexových rukavic. Sakra pracují s cizorodými a zjevně nebezpečnými/parazitickými organismy. Jako asi se dá říct, že Weyland-Yutani (nebo korporacím obecně) na lidském životě nezáleží a posádka je postradatelná, ale přece je v jejich zájmu, aby ty vzorky dorazily bezpečně na Zemi atd.

DWAY
    DWAY --- ---
    SPIKE411: otazka je taky jak dlouho spali ze? Podle me pravidelne vstavali a stridali se ve sluzbe. Coz by vysvetlovalo proc cast byla vzhuru a cast spala.

A co se tyce sceny na osetrovne, tak tam to byl prave vylozene kontrast mezi zdravym rozumem (Morrow) a zpanikarenyma lidma (Ti dva uvnitr), co doufali, ze se jim povede tu situaci vyresit bez ztraty zivota mladeho smrada.

Je fakt, ze nad nadobou na okana, ktera se rozbije pri padu na zem, jsem se taky pozastavil, ale neni kazdy den posviceni no :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    DWAY: Jasně, nějaká míra nezodpovědnosti a špatných rozhodnutí může být OK, určitě to má i nějaký vliv na to, jak se divák identifikuje s postavami resp. jak prožívá to napětí, jak jim fandí, vytváří to nějaký kontrast mezi (typicky) hlavní postavou/final girl (v Romulovi teda ten chladně racionální byl Andy, tady je to zřejmě Morrow) a lumíkovským kanónenfutrem, i když si dovedu představit i horor, kde všechny postavy (nebo aspoň většina) udělají všechno správně a stejně má "zlo" navrch. Ale asi by to vyznělo strašně beznadějně. :) Nebo by aspoň mohli vyvinout něco jako "best effort", ale holt se občas nezadaří, ochranný oblek se náhodou protrhne apod.

Tady už jsem se ale musel smát podobně jako u Alien: Covenant, že tomu šli jako fakt hodně ochotně naproti. :)

Ještě si říkám - když letí 60+ let (resp. 30+ let jedním směrem), lidi většinu cesty spí, ale mají tam živé vzorky… to úplnou náhodou jako sbírají jen dlouhověké organismy, potažmo organismy, které je možné jednoduše v zajetí rozmnožovat (což nebývá tak jednoduché ani na Zemi) nebo bez problémů hibernují* apod.? Ty organismy nejdřív někdo dostatečně dlouho studoval v přirozeném prostředí a tak věděli, že tu cestu takhle zvládnou? Když už je takhle podrobně studovali, opravdu jim přišlo jako dobrý nápad je takhle amatérsky transportovat na Zem? Samé otázky!
    (*Jasně, xeno vejce evidentně vydrží "ready to pop" celou věčnost, i když teda nevím z čeho.)
    DWAY
    DWAY --- ---
    SPIKE411: To sice ano, ale imo lidi prilis brblaji. Kdyby se vsichni chovali zodpovedne a rozumne, tak jsou horory nudne.

Co si budem, lidi se nechaji ukolebat k nezodpovednosti i v realnem zivote. Uplne si dovedu predstavit, jak taky radsi jim v laborce, po te co jsem hromadu let zavreny s plechovce s lidma, co mi lezou na nervy a po te co jsem stravil hromadu mesicu v te laborce a na ten bordel jsem proste zvykly.

Ne nadarmo se nejvic zraneni stava ke konci prace / cesty / atd kdyz uz jsou lidi jednak unaveni a jednak prehnane sebejisti hladkym prubehem.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    CLUMP: Jako celej díl jsem se chytal za hlavu.

Až se z toho stává takové Alien klišé. :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    VON_GILOTINE: Kirsh

Kirsh | Xenopedia | Fandom
    https://avp.fandom.com/wiki/Kirsh
    FRDK
    FRDK --- ---
    Viděl jsem tři díly a zoufale mě to nebaví :-/
    Ale až to bude venku celé, zkusím to bingnout, možna je to jen mym momentálním blbým nastavením, nebaví mě nic...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MARASAN: 5/8 venku
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    uz je Earth cela venku? Pristi tyden bych mohl mit par volnych veceru, tak bych se na to vrhnul.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Oddychovka mezi díly.

Vetřelec (1979) | Zářezy na plátně
    https://www.youtube.com/watch?v=XYEhKjtDCr0
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    VON_GILOTINE: ted jeste, kdo je jeho opravdovej sef!
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    DOCKINEZ: ja teda m9c doufam ze bude ukoncen je to prisernej plot-zdrzovac

Avsak nezapominat ze Kirch o vsem vi a bude zrejme inform9vat sveho sefa
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    (
    OK, podle traileru to vypadá, že to koupí ten chlápek s fousama jak z kapely ABBA.
    )
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Plus teda Ind podrazák vypadá, že se chystá nakazit Standu Grosse facehuggerem. Úplně se mi nezdá, že by Standa coby brácha hlavní postavy zhebnul, tak to třeba místo něj odsere někdo jinej. Ale kdo, hm? A co Wendy a její ochočenej xenomorph?
    DWAY
    DWAY --- ---
    All fair points. Uvidime kam se to vyvine.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já jsem každopádně zvědav, jak kartama zamíchaj zbejvající zvířátka: lítající šváb a pytel s ručičkou šmátralkou. A co bude dál s klíšťatama.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Mi to prislo vylozene jako volani. Nebo rozhodne imitace jeho hlasu. Kde se to oko naucilo ten zvuk je dobra otazka.

DWAY:
    DWAY
    DWAY --- ---
    VON_GILOTINE: otazka je, jestli to nemelo byt spise varovani nez zavolani. A reakce na hrozbu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam