Ještě jsem zapomněl na ten článek.
https://www.uoou.cz/...azoveho-a-zvukoveho-zaznamu-fyzicke-osoby-aktualizace-rijen-2017/d-27693/p1=0
Sice starší , ale aktualizace říjen 2017
Přečetl jsem to pozorně znovu a s čistou hlavou a asi nejdůležitější odstavce:
Občanský zákoník:
...ustanovení by si měl být vědom zejména ten, kdo fotografie či záznamy jiných osob zveřejňuje na internetu, např. na sociálních sítích. Jestliže mají takové fotografie ryze soukromý či dokonce intimní charakter, může být jejich šíření bez svolení zobrazené osoby tím spíše předmětem občanskoprávní žaloby na ochranu osobnosti.
....
Poslední výjimkou je pořízení nebo použití přiměřeným způsobem k vědeckému nebo uměleckému účelu a pro tiskové, rozhlasové, televizní nebo obdobné zpravodajství podle § 89 občanského zákoníku, tzv. zpravodajská nebo umělecká licence. Podle § 90 však zákonný důvod k zásahu do soukromí jiného nebo k použití jeho podobizny, písemnosti osobní povahy nebo zvukového či obrazového záznamu nesmí být využit nepřiměřeným způsobem v rozporu s oprávněnými zájmy člověka.
Takže čaroděnice OK, pokud nebude se zveřejňovat intimní fotka.
GDPR:
Řeší jen kamerové systémy, fotky zaměstnance v IS atd., kde lze přiřadit identita. Veřejné akce v tom článku neřeší = nepodléhá zpracování.
Závěr článku:
Z výše uvedeného je zřejmé, že ne každé pořizování nahrávek a fotografií podléhá režimu zákona o ochraně osobních údajů ..... V konkrétních hraničních případech bude záležet na posouzení, zda pořizování nebo používání fotografií či záznamů naplňuje pojem zpracování osobních údajů.
Můj laický závěr:
Fotit a dát na web lze bez souhlasu a i bez upozornění, ale bacha na intimní fotky a stále je tu jistá šance, že obec může být žalována. (Ale to může být kdykoliv za cokoliv)