• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) - troll mého protitrolla je mým, ehm, spolutrollem
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    XCHAOS: stop stav je dobra vec. do veci verejnych se taky po volbach hrnuli. nejlepsi autofiltr je prace pro kolektiv bez vyhlidky na jakykoliv osobni prospech. jen ty lobbisty potrapte
    lidi, ktere bys ve strene chtel, do ni budes muset tahat parem volu stejne jako me. tahle povolebni naplava je v 90 procentech odpad
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Nenapsat o nás v určitých souvislostech - to už chce fakt talent a jasné zadání! (KDU-ČSL a liberální?)
    Volby byly poslední výzvou pro české liberály. Příště buď společně, nebo konečná | Hospodářské noviny (IHNED.cz)
    http://m.ihned.cz/c1-65925230-last-call-pro-ceske-liberaly
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ona se žádná diskuze o open source možná nepovede.. pokud celá ČR bude prostě napříště jen aplikace ve vaší Facebook timeline :-)
    Informace z poslaneckého klubu : Pirátské kauzy
    https://forum.pirati.cz/piratske-kauzy-f353/informace-z-poslaneckeho-klubu-t37889.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: kopírování není krádež a přiznání se ke smazání není lhaní! (sám potvrzuješ, že jsem ti smazal, ne?)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: tahle tabulka ale není o implementaci.

Pro začátek jsem to číslo opravil o to, že by se důchodcům ZP odečetl od stávajících důchodů. Čísla pak okamžitě vyjdou jinak, a do klubu do NZP jsem hrubý odhad dodával.

Další věc je, že ZP tě nezbavuje povinnosti platit daně, pokud vím. Prostě když máš z čeho platit daně, vyruší se s nimi. Potom je to prostě zjednodušení dnešní dávky v hmotné nouzi, dovolující ponechat si nějaký minimální majetek (např. i nemovitý).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ano, lhal jsem, sice mě bolí rameno a ruka, z toho psaní... ale nedokázal jsem odolat, když jsem viděl jeden nový příspěvek....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: podívej, že jsem tě teď umazal omylem, to mi prostě musíš věřit. Leap of faith. (Proč by politici lhali tak složitě, když můžou jednoduše?)

vůbec nevím, co si napsal!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jsem dnes už unavenej. mějte se.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: nemám to v Cache. aby se na NYXu mazání zaměnilo za "sbalování", schovávání (kromě té editace či mazání autorem, teda), to jsem navrhoval už léta (nebo aby to aspoň bylo volitelné)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: pardon, omylem jsem tě teď smazal místo svého překlepu. nebyl v tom záměr. prosím, zkus to postnout znova.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RAINBOF: prosímtě, není to problém. Compiler (téměř) čehokoliv do C bych uměl asi (dnes už) napsat i já (i když neříkám, že nějak efektivně nebo bezpečně).

Úřední dokumenty v Latině byly něco, čemu se říká metafora (kdo nevíte, co znamená slovo metafora.. napovím: není to tělní otvor)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: jsem politik. Zeptej se mi na co chceš a já ti na co chci odpovím :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: Ne, vole. Snažím se ti jen říct, že tabulky normálně nemusí mít vendor lock-in na Informix a že IBM řešení byla skutečně použita při holocaustu.

Debata, k čemu stát informace použije, je nezávislá na debatě o tom, kolik utratí peněz za IT řešení. (Debata o kontrolovatelnosti bezpečnostních děr v daných řešeních ale už trochu souvisí s tématem auditovatelnosti... čehokoliv, i kódu... vezmi si, že říct, že potřebuješ přístup ke zdrojáku, je jako když účetní řekne, že potřebuje přístup k účetním knihám a ke sbírce zákonů... to nezpochybňuje nikdo)

Binary-only software byl archaičtější nástroj, ze sociálního hlediska, než si umíš představit. Ne zrovna doba kamená... ale starověk či středověk...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JAZZZ: jenže proto potřebujeme takové lidi jako ty u Pirátů... já třeba byl v hospodě s jedním norským Pirátem, který FAKT obdivoval čínské lidové soudy (neptal jsem se ho radši na trest smrti...), že jsou transparentní. (jako před volbama bych to nepřiznal a u nás přeci je členská základna jinde)

Zájemci o členství se nám jen hranou, teď po volbách. Zatím bude trochu stop stav, ať už jakýmikoliv prostředky... ale bude to napínavé.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: tak kolik znáš programátorů v Céčku, kteří by se snažili pochopit, co myslel Deleuze slovním spojením "rovina imanence", které navíc možná špatně překládám z anglického komiksového překladu, nejspíš ? :-) (taky to mohla být "planina", co já vím... )
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    XCHAOS: ano, dnes jsou ty systémy mnohem sofistikovanější. zvlášť navázání nákupních zvyků a občanské poslušnosti na scoring v seznamce je mindfuck majsterštyk
    Orwell’s Nightmare: China’s Social Credit SystemThe Asan Institute for Policy Studies | The Asan Institute for Policy Studies
    Orwell’s Nightmare: China’s Social Credit SystemThe Asan Institute for Policy Studies | The Asan Institute for Policy Studies
    http://en.asaninst.org/contents/orwells-nightmare-chinas-social-credit-system/
    berme to jako červený vykřičník nad cestou, kterou by se digitalizace demokratického státu neměla ubírat :) samozřejmě u lidských zdrojů v námi ekonomicky vykořisťovaných státech nám to pokrytecky nevadí a politikům s hlavou zanořenou v pandí řiti to ani nestojí za komentář .. naopak se tam jezdí inspirovat tímto inovativním přístupem ke stabilizaci společnosti
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    XCHAOS:
    ano cobol resi bussiness logiku co na tom je spatnyho ? to jeho oddeleni mu umoznilo prezit naprosto bez problemu.
    GnuCOBOL preklada do c je nejaky problem ? Cobol byl vzdycky vysokourovnovy jazyk a cela platforma kde Cobol bezi (aktualne AS/400) je presne takhle slozena. zadny kod nebezi primo na procaku a neexistuje moznost jak ho tam dostat takze preklad do C a jeho kompilace je celkem vporadku a nemuzes z toho nic vyvozovat bez toho aby jsi se na vysledek podival ci mel aspon analyzu.

A vubec neslo o cobolovy reseni ale slo o to ze pokud navrhujes reseni na dlouhou dobu, nemusi byt zavislost na dodavateli vzdy skodliva a naopak kdyz zvolis tradidcni udrzovany reseni muze to byt WIN strategie. Cobol je jednim z nich.

Nevim proc by uredni dokumenty musely byt v latine jak rikas (latin myslis ?) a proc uredni sw v cobolu. Matlas dohromady design/architekturu reseni a jazyk zpusobem ktery nedava smysl.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: tak spíš se tomu snažím předejít... např. kdyby lidi tušili, co o nich Facebook všechno ví, báli by se víc. Jenže ono právě není řešením lidi zastrašit... nejde o to aby se báli a nedělali nic. Jde o to vymyslet, co by měli dělat místo Facebooku.

Současná opatření by se dala přirovnat k tomu, že před každým facebookovým účtem má běžet úředník s praporkem (kterého si ten uživatel zaplatí). To je pochopitelně ještě absurdnější, než to bylo u těch aut, kdysi...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JAZZZ: představ si tohle ale v éře dnešních chytrých algoritmů Googlu a Facebooku... ta kritéria by dnes mohla být neskonale sofistikovanější, než jen SELECT podle (přiznané) náboženské afinity nejbližších předků... :-/

a navíc dnes by nebylo nutné organizovat odvoz vlaky... lidi by se do koncentráků rádi odvezli sami, vlastními auty, stačilo by jim říct, že na to je sleva
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    XCHAOS: good point
    Děrné štítky a holocaust: nepříjemná pravda - Root.cz
    https://www.root.cz/clanky/derne-stitky-a-holocaust-neprijemna-pravda/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam