• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) - troll mého protitrolla je mým, ehm, spolutrollem
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    DANYSEK: Ty seš fakt magor.
    Tak ještě jednou. Žádný stop-stav ve smyslu _zákazu_ přijímání nových členů neexistuje, pouze bylo předsednictvům _připomenuto_ dodržování určitých postupů. Plus se připravuje formalizace praxe _čekatelství_, kterou mají dlouhodobě ověřenou třeba v Praze.
    Mimochodem, stanovy a) nejsou jediným předpisem upravujícím vznik členství, b) neurčují žádnou lhůtu, dokdy je nutné o podané přihlášce rozhodnout, c) jak sám píšeš, říkají že zamítnutí žádosti je nutno zdůvodnit, čímž připouštějí potřebný časový interval pro získání dostatečných informací a proběhnutí určitých kroků (například může další předpis stanovit, že uchazeč se musí osobně dostavit na schůzi oblastního sdružení), na jejichž základě předsednictvo žádost schválí nebo zamítne.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: klid, už se vymýšlí institut "čekatelství". Teď jde o to, že stávající složení CF je zárukou, že členové nezadají poslancům žádný nečekaný nesmysl, k realizaci. a takhle to ještě chvíli musí vydržet.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JAZZZ: Je zajimavou otazkou, kolik z tech zajemcu jsou soucasne i jejich aktualni volici... ktere si ve finale svym "sektarstvim" muzou do budoucna Pirati treba i odradit. Zvlast kdyz jde o stranu, ktera soustavne deklaruje svou otevrenost, mluvi o prvcich prime demokracii... a ted se najednou podezrele uzavre do sve vlastni bubliny a te demokracie se vlastne sama boji. Pokud jde o ty "podezrele" existence, beztak nemas jistotu, ze je v radach nemas uz davno - ostatne i XCHAOS tu priznal, ze ti lide se casto mezi sebou neznaji uz dnes... a pomerne vysoke preference maji Pirati dost dlouho na to, aby tam nekdo nenapadne (a tedy ucelove) nalezl uz pred volbama. Ale strana, ktera tlaci celostatni referenda (ktera muzou mit fatalnejsi dopady) se boji par tisic novych clenu do vlastni partaje...? ;-)

XCHAOS: a jak to chces poznat? :D Mimoto, Piratske stanovy ve clanku 3, odstavci 3 rikaji, ze zamitnuti zadosti je nutne zduvodnit. Pri extenzivnim vykladu je proti stanovam i samotny stop-stav (ad clanek 2, odstavec 3 - napriklad; byt samozrejme beru v uvahu clanek 3, odstavec 9). Bude zajimave pozorovat, jak se s tim navalem - transparentne - vyporadate...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JAZZZ: přitom by asi mohl býval být na jedné lodi, kdyby chtěl mít aspoň trochu jiný přístup.

ale co.. stejně myslím, že ta jeho několiměsíční flamewar nám na NYXu nějaké hlasy vynesla :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: potřebujeme nabrat kvalitní lidi, ne jakékoliv lidi.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    DANYSEK: me porad nejak unika ta kurioznost. sice potrebuji nove lidi, ale pochopitelne ne ty, kteri se jim tam ted budou cpat.
    stejne jako vyherce loterie bude mit problem mezi novymi kamarady najit ty prave, tak stejny udel ceka stranu, ktere zrovna rostou preference.
    a ti, kteri by tam opravdu meli byt, budou az nekde vzadu za temi, co maji ostre lokty a zajmy, ktere si jdou prosadit. nejrozumnejsi je pak vyckavat a uchazece peclive screenovat, treba pres reference od stavajicich piratu.

nemas pocit, ze jsi tak trochu biased a i naprosto racionalni chovani mas potrebu dezinterpretovat, abys se o piraty otrel? vadi ti, ze s nimi nejsi na jedne lodi a tak ti ujel vlak, nebo proc tu fnukas ty?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    BOUCHI: Kde ze jsem to vzal? Z transparentnich uctu... budget na zaplaceni nekoho, kdo s tim pomuze tam je. Nebo ze by Piraty otestovany model fungovani spocival v tom, ze se pasivne ceka, az to nekdo udela, kdyz ma cas...? :D To bych ti pri navsteve uradu pekne podekoval...
    JAZZZ: ten rozpor v tom, jestli potrebuji dalsi lidi... nebo se jich boji. To je ta "kurioznost". Ja bych se taky bal... ale soucasne bych rozhodne nikde nefnukal, ze potrebuju nabrat do partaje dalsi lidi, ktere XCHAOS opakovane predvedl.
    XCHAOS: lidi, co vymenili televizor za monitor od PC (ci jiny podobny zobrazovac) a skvostne tomu rikaji "zivot bez TV" fakt nepocitam ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ale já znám spousta lidí, co nemají televizi... někteří mě kroužkovali :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: právě je to takový špek :-) co si asi tak představují, ti noví zájemci? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Normálně meme nevyrábím.. ale když už jsem u těch ISIS... :-)
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    DANYSEK: Vtip je v tom, že na zapojení se do stranické činnosti nemusí být člověk členem strany. Takže ten "stop stav" postihne jen uchazeče, které doteď nikdo neviděl. Pokud nám už nějakou dobu pomáhali a rozhodli se stát se členy, bude to v pohodě.

A kde jsi vzal, že jsme před volbami měli dost peněz na nějaký rozsáhlejší placený aparát? Jeden fulltime člověk s 25k hrubého (za což by někteří zdejší diskutéři ani nevstali z postele, že?) vyjde na mzdových nákladech na nějakých 400k ročně, to bychom stranickou kasu velice rychle vyprázdnili.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    DANYSEK: to neni kuriozni, to je naprosto nezbytny sebezachovny mechanismus. nechapes proc?
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: Procházka po prkně, protažení pod kýlem a koupání se žraloky?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ... a nekoho bez televize a radia schanet nechces? :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: potrebujete lidi... a pritom mate stop-stav? Kuriozni :D Trosku deadlock...
    XCHAOS: to samozrejme muzete zjistit i o stavajicich (spicich) clenech..
    XCHAOS: "většina aparátu jsou pořád dobrovolníci" - mozna na case si konecne nekoho zaplatit :) penez jste na to meli dost i pred volbama, ten plac je takovy "zvlastni"... :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    měl jsem si udělat voličský průkaz... z pohledu na video Babiše mi došlo, že tahle se to nedělá....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jsem zvědav, jestli se mi podaří dotáhnout do Pirátů aspoň ještě jednoho jediného nového člena, který by neměl Facebook...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JAZZZ: já jsem přesně doplnil na pritátopad s nápady pro filtrování nových členů výhrůžnou otázku:

Jak si myslíte, že Piráti zachází s členy, o kterých zjistí, že jsou nastrčení lobbyisté či agenti tajných služeb?

(ale nezacházel bych tak daleko v extrémní interpretaci Imannuela Kanta, abychom pak jejich nápady na někoho uplatňovali :-) pouze je to sugestivní otázka, která by je mohla znejistit :-)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    XCHAOS: stop stav je dobra vec. do veci verejnych se taky po volbach hrnuli. nejlepsi autofiltr je prace pro kolektiv bez vyhlidky na jakykoliv osobni prospech. jen ty lobbisty potrapte
    lidi, ktere bys ve strene chtel, do ni budes muset tahat parem volu stejne jako me. tahle povolebni naplava je v 90 procentech odpad
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Nenapsat o nás v určitých souvislostech - to už chce fakt talent a jasné zadání! (KDU-ČSL a liberální?)
    Volby byly poslední výzvou pro české liberály. Příště buď společně, nebo konečná | Hospodářské noviny (IHNED.cz)
    http://m.ihned.cz/c1-65925230-last-call-pro-ceske-liberaly
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ona se žádná diskuze o open source možná nepovede.. pokud celá ČR bude prostě napříště jen aplikace ve vaší Facebook timeline :-)
    Informace z poslaneckého klubu : Pirátské kauzy
    https://forum.pirati.cz/piratske-kauzy-f353/informace-z-poslaneckeho-klubu-t37889.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: kopírování není krádež a přiznání se ke smazání není lhaní! (sám potvrzuješ, že jsem ti smazal, ne?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam