• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: no ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: jako počkej, jak bychom mohli dopadnout jako ČSSD? My jsme o 100 let novější, my si "Pirátský dům" budeme teprve kupovat :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: nebo teď to ruthenium (to je ale samozřejmě úplně neškodné, že jo)

    na každopádně, jestli sis myslel, že moje nedotovaná solární letadla představují nějaké ohrožení (přitom když spadnou někomu nahlavu, tak daleko menší rychlostí a i to plošné zatížení křídla je tam prakticky zanedbatelné, takže by ti to stěží střechu promáčklo!). Tady ale vidíš, jak je moje budoucí sekta "solaristů" vlastně naprosto neškodná... jenom za kopcem totiž žijí "atomisté", no ale my jim do toho moc nemůžeme prudit, protože jinak by u nás začaly přistávat rakety Grad, nebo Hrad, nebo aspoň Bonsai, nebo jaké, a rozbily by nám naše skleníky s rajčaty...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: doufam ze dopadnete jako CSSD kdyz se tak chovas :-P Co neni podle tebe je tebou dehonestovano :-) Oposun by zaplakal ... No jeste ze jsem dal slib ze se budu snazit mluvit slusne - jinak bych ti to napsal jako drive :-D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: jako ano, popravdě já bych otázku personálu přenechal evoluci. Když to přežijou, tak je jasné, že měli kvalifikaci. A navíc, radiace by mohla spustit třeba i nějaké užitečné mutace... mohlo by to vhodně nahradit genetickou nutnost křížení s přistěhovalci, kteří jsou přece fuj.

    Já mám pocit, že sekta "atomistů" má v mém budoucím sci-fi vesmíru velkou budoucnost a pojďme si spolu probrat další zajímavé možnosti - tak si třeba představ parní lokomotivy, co by se jim pod kotlem netopilo uhlím ale vozily by s sebou malý jaderný reaktor. No řekni... nebylo by to geniální řešení otázky českých venkovských lokálek? :-) jako trvalé snížení nákladů na provoz. A navíc odstrašující i pro zloděje kovů!
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: pokud to nedopadne takhle - tak odsun nikoho neceka - https://zpravy.idnes.cz/...erna-elektrarna-zadne-sci-fi-1dl-/domaci.aspx?c=A100623_112307_domaci_bar

    bod 5 je hodne zajimavej :-P by mne zajimalo jak z toho to palivo dostanou aniz by si toho nekdo vsimnul ... to akuckou z lidlu jen tak nenavrtas ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: dyť já vím, že český venkov nevyhnutelně směřuje k malým jaderným reaktorům v silážních jámách :-) je to jedině logický vývoj, protože ty geneticky modifikované veverky to prostě neušlapou, v těch svých klecích.

    no a pak to ten Franta co jezdil s hovnocucem prostě vyveze do sběrných surovin, kde bude cedule "První severokorejská - výkup těžkých kovů", no a ti to zase obratem prodaj někam do Sýrie, ty bomby, až jich budou mít dost. Volný trh, ústavní právo na ozbrojování. Nevím co řešíte... spousta využití jaderných bomb je _zcela legitimní_, např. práce v kamenolomech, proražení průplavu Odra-Labe-Dunaj, apod.

    DISCLAIMER: moje příspěvky nemusí vyjadřovat názor Pirátské strany, mojí firmy, mé rodiny, ani můj vlastní! Dokonce ani názor drobného zvířectva v mém bytě, tedy převážně moučných červů a molů.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ale to si neviděl ten bunkr na Křivoklátsku, co stavěla snad Kuchtová (?) či kdo... to byla fakt jedna z absurdnějších story začátku tisíciletí, jen poněkud zapadla.... každopádně beton se docela leje, a přece ty malé reaktory nejsou zase tak děsivé.. meltdown bez chlazení ti hrozí až od asi 200 MW tepelného výkonu výše, a vezmi si, že jsou i reaktory velikosti reaktoru Vrabec na FJFI v Troji... ten je velký jako basa od piv.

    No dobře, produkční vesnický reaktor by asi byl trochu větší, než basa od piv, ale pořád to není stroj principálně o tolik složitější, než kombajn. Nevěřím, že by si s tím zlaté české ručičky neporadily.. a proto nás čeká budoucnost, kdy venkov bude rozštěpen na vesnice "atomistů" vs. vesnice "solaristů", kteří budou mezi sebou vést svoje kmenové rozepře (a samozřejmě, "solaristé" neodeberou od sousední vesnice žádnou elektřinu, která nebude halal, teda vlastně košer a tak... protože toto je nevyhutelná, lidská kultura se nevyhnutelně stává složitější a nabaluje na sebe všechno co kolem sebe potká... memy jsou jako když prolezeš bodláčím nebo když šlápneš do hovna, taky si moc nevybíráš, čeho si pak nositelem....)

    (podotýkám, že TOHLE je přesně příkladem toho, kdy nešířím nejen stanovisko Pirátské strany, ale ani svoje vlastní - prostě patří mezi privilegia autorů fikce vytvářet různé fiktivní světy a mě samozřejmě všichni jaderní kutilové baví minimálně jako literární hrdinové, i když v reálném životu se obávám, že je tak trochu čeká odsun na Sibiř, kde jim aspoň nebude zima, pokud tam udrží ty svoje reaktory v chodu...)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DANYSEK: jasne to tam vidim :-D http://www.gen4energy.com/ tam dole je silena kopule o tloustce nekolika metru a prumeru baraku plna ruznyho bordelu ... LOL
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ABDULAH: jasne, jen kopule... :) Uz jen ty zdi - o tlousce 1-1,5m si stavej lidi naprosto bezne... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ale to je totální blbost... ty vyžaduješ, aby byly z nějakého důvodu majetková práva simulována i u objektů, které se k tomu zcela evidentně nehodí, jako třeba digitální informace.

    Digitální informace je novinka, stará teprve několik desetiletí (u analogového záznamu vždy šlo originál od kopie odlišit, snad jen bootleg gramodesky kdysi byly takový unikát, ale to vyžadovalo pořídit neautorizovaný master záznam, což přeci jen bylo něco hodně jiného, než kopie digitální informace).

    Je to asi stejné, jako když kláštery čelily knihtisku, nebo o něco dřív Řím čelil tomu, že křesťanství i otrokům přiznalo, že mají duši. Nebo (později), když byla Biblě přeložena z latiny do evropských jazyků.. prostě ano, převrací to zavedený řád věcí. Věci už nebudou jako dřív. Označit to intuitivně jako krádež je nesmysl.

    Musíš uznat, že když někdo neoprávněné vkročí na tvůj pozemek (ale nic tam neukradne), tak to není to samé jako krádež. Ano, jistě, nedělá se to.. ale současně, pokud se rozlišují případy, kdy toho zloděj odnese málo (škoda do 5000 Kč, tuším) a kdy toho odnese hodně (což už je trestný čin), tak musíš rozlišit i případ, kdy sice dělá něco ne zrovna správného, ale krádež to není.

    Takže porušení práv k duševnimu vlastnictví, ať už je čímkoliv, rozhodně není krádeží - stejně, jako krádeží nejsou dopravní přestupky, špatné parkování a tak, stejně jako krádeží není, když hulíš trávu (což je zatím nezákonné), nebo když hulíš v hospodě (což je nezákonné nově a Piráti za to nemůžou). Prostě máme přestupky a trestné činy a kopírování, ať už je to fair-use nebo přestupek nebo dle dnešních drakonických zákonů třebas i trestný čin - tak to prostě není krádež.

    Takže prosímtě, kdyby ses trochu zklidnil a připustil, že cílem Pirátů fakt není znárodnit ani vyvlastnit Karla Gotta (jako by zrovna ten nebyl znárodněný už dost!) a že prostě ze všechn možný forem konzervativismu sis zvolil fakt spíš jeden, který je spíše hloupější (ale ona to není náhoda, že jsme si nedali blbější cíle, než ten copyright - totiž, ať se ti to líbí nebo ne, Piráti nejsou TAK blbí, jak bys chtěl, aby byli)

    (tady je třeba přiznat, že ani SPD není TAK blbá ve své orientaci na xenofobii, protože xenofobie je o několik řádů sofistikovanější konstrukt, než byl starý blbý debilní rasismus - a pochopitelně, žádná kultura nemůže být zcela inkluzivní, což je koneckonců věc, kterou opsali právě od antifašistů/antinacistů... takže ono je to celé vtipné... když i ti zdánlivě zcela pitomí zvyšují míru svojí sofistikovanosti, tak proč čekáš, že zrovna Piráti zůstanou pozadu a budou natruc úplně pitomí? samozřejmě, že být trochu sofisitkovanější se snaží všichni, kdo necílí na ty venkovské davy... a nakonec, uvidíme, kam se vyvrbí řadoví poslanci za SPD, kteří jsou největší neznámá.. "be kind to your local nazi", nezapomínej... maskáče bych jim vyčítal až úplně nakonec...)

    Jako tady je nutné říct, že já jsem si Piráty v dnešní situaci nikdy neuměl představit. Tak kauza byla dost důležitá, aby byla zaštítěna v Parlamentu - a dala se s ní celkem pohotově spojit další politická agenda, což jsme taky udělali, na rozdíl od Švédů, co s tím začali - ale fakt mým cílem nebylo přispět ke vznikou dvou velkých bloků, mezi kterými bude volba "buď" a "nebo".

    Ale myslím, že ani Masaryk nešel do Rakouské politiky s tím, že založí Československo, že jo... vlastně byl nacionalistou až do 1.světové války spíš méně, než více.

    Já mám tu výhodu, že jsem u Pirátů natolik bezvýznamným hráčem, takže té viny za současnou situaci si fakt nehodlám připouštět víc, než je nutné - a ne, fakt si nemyslím, že více Kalouska a méně Pirátů by bylo dobrem pro tuto zemi (a ano - i ty si úspěšně přispěl k tomu, že sem nezískal tolik důvěry voličů, kolik jsem přiznal - tento úspěch ti samozřejmě musím připomínat, tím si prakticky zachránil demokrcii v téhle zemi - jinak to nazvat nejde! Jen ty si přehradil cestu někomu, kdo chce krást - fakt pašák! mohl bych být škodolibý a počkat si na to, až příští Kájinkovu nájemnou vraždu někdo zaplatí Bitcoinem, který si původně držel ty... ale nebudu :-) )
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: proc sem pletes vesnice? odpovez na to co pisu ju? :-P No pokud ten reaktor je uzavrena kopule do ktery tece jen voda a ven jde para - teoreticky na to nemusi byt zadny extra dokonaly personal ... :-P Mzslis ze v parni uhelny elektrarne bude neco jineho - pokud to vezmu od primarniho vymeniku dal?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: ale kdeze... brat z ciziho muzou jen Pirati! :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a kdyz to tu a tam bouchne, tak se nic dit nebude - ostatne na nehlaseny radioaktivni spat jsme trenovani uz od Cernobylu, co? :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: chces rict, ze se pletu? vzdyt piratsky pojeti kradeze je takovy zvlastni... minimalne kradez uz jednou ukradeny veci neni kradez, to je alternativa k tomuhle nazoru. vzdyt babis jenom koupil to co bylo uz driv minimalne jednou zcizeny...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: sice nevím, jestli z pirátskýho, ale myslím, že Marek Prchal by se u tebe mohl učit!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: no ale do každé vesnice.. to by už šlo, ne? Dyť to nemůže být taková věda, prostě když místní svářeč umí opravit kombajn, proč by nesvařil i pár trubek, zalejse se to hromadou železobetóónu, no a tak nějak, geiger se může napojit na kostelní zvony a kolem se vysázej borovice, takže dokud nezežloutnou, tak asi není důvod balit kufry, že jo.... no a odvoz vyhořelý paliva, to budou děla ty, co dřív jezdili s hovnocucem, to aspoň vytvoří pracovní příležitosti a mladý neodejdou do města :-)

    hele, mě se tu sci-fi z prostředí sekt "atomistů" a "solaristů", které po nějaké apokalypse ve městech zachvátí český venkov, fakt chce napsat :-) (samozřejmě třetí sekta budou přistěhovalcí, hrozní kšeftaři.. vzniknou multikulturním smíšením Arabů a Vietnamců :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LINKOS: z piratskyho IT pohledu by nemelo byt rikano, ze babis krade a podvadi, nybrz prostre babis umi hackovat system a obchazet pravidla. nic co by nedelal kdejakej hacker...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (ty strany, objaly a zakopaly.. no ale co čekat, když linkuju Opráski, že jo...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: ale protože podvody jsou tvrdá dřina, každej Čech ví, že kdo nekrade, okrádá rodinu, chápeš?

    to je něco jako Řekové a jejich zvyk neplatit daně Turkům, za turecké okupace. z čehož vzešla současná eurokrize, protože EU a nadnárodní alumináti - to je nový Turek, chápeš? U nás po porážce stavovského povstání už byl většina kapitálu buď rakouská, nebo sudetoněmecká (a ostatně, Král železný a zlatý si pozval sudeťáky proto, že se ukázalo, že češi nebudou ochotní nikdy platit daně). A samozřejmě - židovská (viz Kafka - pojišťovák, a Neruda - známý antisemita, což dnes úspěšně cenzurujeme).

    jediným naším úspěšnějším podnikatelem byl Hlávka, který si zřejmě postavil kariéru na tom, že vycvičil úkáčka z Haliče jako zedníky, jak jsem se dnes dočetl:
    ČR 2030Josef Hlávka: Stavitel a mecenáš českých dějin - ČR 2030
    https://www.cr2030.cz/aktuality/josef-hlavka-stavitel-mecenas-ceskych-dejin/
    (myšleno před vznikem ČSR - druhý byl Křižík, náš Elon Musk :-)

    potom po válce byl kapitál dílem odsunut, dílem předtím vyhlazen - proto u nás byla asi cesta k uho-socialismu demokratičtější, než v jiných zemích (kde přeci existovaly domácí ekonomické elity, což je ovšem neomlouvá, že použité prostředky byly nezřídka nedemokratické až fašistické...). Potom ale Stalin zjistil, že budeme zřejmě i jako mužici dost nepoužitelní a tak se nějak moc nevědělo, co s náma... 40 let se vyčkávalo, jestli se nenaučíme být dobří mužici.. ale nenaučili jsme se.

    teď jsme víceméně tak nějak v prdeli a všichni kromě Babiše nad náma zlomili hůl. Ten vzal v úvahu, že přeci jen umíme řídit kombajn na řepku a spálíme spoustu (bio)paliva ježděním odnikud donikam a peníze, co k nám pošle EU, postupně nějak "prokapají" skrz populaci k nejchudším a nakonec si někdo koupí chleba s vysokým obsahem mletého tvrdého chleba a párky s vysokým obsahem Kosteleckým uzenin a tak.

    tudíž národ radostně, po Nietscheovsku přitakal tomu, že konečně nějaký oligarcha tomu rozumí - hlasité ANO, které znamená "držte už konečně hubu, my tomu jednak nerozumíme a jednak nás to uráží".

    I kdyby se všechny demokratické strany teď bratrsky objali a zakopali válečnou sekeru a strašně spolupracovali, tak se pořád někdo zeptá "no ale proč hazard zakázal až Babiš?"? Ano, toto je samozřejmě zásadní ideový spor o to, zda budoucností českého národa jsou proherní automaty a chlast s metanolem - nebo chleba s párkem (a pro děti sem tam kobliha, když táta vezme do ruky pušky a díky tomu zaplatí alimenty, nebo tak něco).

    Samozřejmě, ale můžou za to Piráti, jak jinak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam