• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: přesně tyhle dementní výroky typu "čichám komunistické myšlení" je něco, čím zabíjíš cokoliv, co bys případně mohl přispět.

    Sám těmi svými příspěvky v jiných fórech (v tom o Trumpovi, například) odkazuješ na hodně zajímavá témata, jenže všechno to zabíjíš tím, že si nějak přehlédl, že svět už prostě není strukturovaný jako za časů tvého mládí. Myšlení se dnes nedělí na "komunistické" a "to ostatní", protože prostě jednak to tak nebylo nikdy - východní blok nebyl "komunistický", ale prostě totalitní, až na drobné kosmetické odlišnosti velmi podobný většině jiných diktatur kdekoliv na světě - dnes se tu debata vede, máme demokracii, takže minimálně tedy fakt tady nikdo nemyslí totalitně.

    Ty máš jedinečnou možnost (kterou by si za komunistické éry fakt neměl) založit si vlastní klub, kde budeš kolem sebe soustřeďovat lidi, se kterými se shodneš. Místo toho plýtváš energií na to, abys rozbíjel bábovičky ostatním.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    v trolicim piratskym auditku se jede diskuse o pravidlech a komu patri auditka? cicham cicham komunisticky mysleni :D
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    DANYSEK: Diskusní fórum (tedy NYX jako celek) samozřejmě Pirátům nepatří, ovšem konkrétní diskusní kluby "patří" svým zakladatelům a moderátorům, tj. oni v nich určují pravidla. (Podobně jako na Okounu, Hofylandu, Mageu, Lopuchu, atd.)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    koukám, že pořád je to tady stejné trollí terárium.
    nechcete radši tuhle promrhanou energii věnovat té politice? horší už to být asi nemůže, takže se nebojte ničeho a vzhůru do toho :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: obvykle ne a pointa je, že já sebou měl v daný moment na střeše splitter normálně kupovaný.... byla to prostě shoda okolností, celé. neříkám, že akce byla zmanageovaná optimálně... jenže taky, copak myslíš, že pro ostatní spolumajitele firmy byli Piráti v té době nějaká zakázka č.1? Dělali jsme shodou okolností asi jen den předtím
    Wi-Fi pokrytí nějaké velké komerční akce, vysálo mi technika, se kterým jsem počítal, a tak. Prostě stane se... shoda okolností.

    Proč ze dvou server housingů je náš ten záložní - nevím. Přepokládám si TO nějak měří availability a další parametry a časem v tom prostě vyhrajeme. Navíc vzhledem k využití odpadního tepla můžu zrovna v téhle kategorii dumpovat cenu téměř až na nulu :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano, ale ten gigabit mají už léta. přesto si admin udělal chybnej obrázek, nevím od koho.

    jako samozřejmě, že když někudy chodíš a pomáháš šířit pomluvy, tak ono to může fungovat... ale jako co, myslíš, že si tím získáš nějaký respekt a uznání u kohokoliv? Možná si hraješ s dražším hardwarem, ale akorát si rozbalil lepenkovou krabici a přečetl si návod - to je tvoje hlavní kvalifikace.

    Myslíš, že kdo bude větší posměváček, rejpal a remcal, tak bude školit další generace v tom, aby jim vysvětloval, jak jsou všichni hloupí a amatérský?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: to jeste nekdo bastli na kolene? :D
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    čtvrtek, 4. ledna 2018 18:00

    Praha - Setkání pražských Pirátů - naloď se!

    čt, 4. ledna 2018, 18:00 – 20:00

    Kde

    Sídlo České pirátské strany, Pirátské centrum, Řehořova 943/19, 130 00 Praha-Praha 3, Česko


    Krajské sdružení, kde se představí se nováčci, kteří žádají o členství, řekneme si novinky z městských částí a další jiné zajímavé věci. :)


    Odkaz na událost na Facebooku naleznete zde. :)

    https://www.facebook.com/events/1179568592175575
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: gigabit je naprosty zaklad, ktery dnes dostanes snad uz vsude, ne? :D Tuctovka je dnes i desetigigabit... to uz taky umi kdekdo. Nic extra...
    Retail fakt nedelam. S tim at se rozciluji jini... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ne, nešlo o konektor, ale PoE splitter, nedělal jsem ho já, a nenapadlo mi, že by problém mohl být v něm. Přenos šlo udělat i řadou jiných způsobů, problem byl hlavně ten, že v přímém okolí Uhelny nepůsobily tak úplně spřátelené, na které máme kontakty, dělalo se to zbytečně složitě...

    Ano, občas se nezadaří - ale začít kvůli tomu o někom šířit FUD, že jeho síť je "bast"... nevím, kde se v tobě ta nenávist bere.

    Snad abys zdůraznil, že lidi, co přišli s projektem CZFree (byl jsem v mapě node č.10, takže patřím k původním autorům projektu a rozhodně jsem na Davida Čermáka v té době měl vliv aspoň myšlenkový - tak jako on mě zase tlačil k rozšiřování technického rozhledu od světa PC směrem k sítím a Linux) byli hrozní bastlíří - zatímco ty, když ses vnutil jako autorita, co všem sebere přístupová práva k mapě a k fóru, tak si to zprofesionalizoval...
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    VYHULENY_UFO: https://www.pirati.cz/ tolik dobrych veci uz....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: dané diskuzní fórum striktně vzato patří moderátorovi a dalším, kterým rozdal moderátorská práva. na NYXu to už tak chodí. Světe div se - ten klub byl založen kdysi dávno, a to lidmi, kteří s projektem Pirátské strany sympatizovali - ne jejími kritiky nebo nějakými "neutrálními pozorovateli".

    zajímavé je, že při vší té deklarované úctě k autoritě ji nejsi schopen akceptovat, když je jasně daná... přitom si hned vedle můžeš založit klub "co dělají Piráti špatně" a pozvat do něj přátele...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    BOUCHI: ale toto diskusni forum *nepatri* Piratum, ani si neplati nejakou exkluzivitu aka prostor ryze pro vlastni PR....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tak zrovna ze server housingem nebyl jediný problém... pochvali si i rychlost, a nedávno byl admin znovy překvapený, že je to gigabitový port, že myslel, že stomegabit... prostě takoví jako ty o mě neustále pomáhají šířit různé fázy.

    přitom děláš tak či onak ve stejném oboru.. co tě tak sere, že levný sousedský sítě kazej ceny providerům, co si na tom chtěli nahrabat víc? nechceš nám o tomhle něco prozradit?
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    VYHULENY_UFO: Hm, a jakou _prací_ si někdo zaslouží přirozenou autoritu v _diskusním_klubu_?

    DANYSEK: Svoboda slova nerovná se povinnost poskytovat prostor. Když pošleš dopis do novin a oni ti ho neotisknou, taky nejde ani o cenzuru ani o zásah do svobody slova.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    XCHAOS: snazi se ti vsugerovat ze se mas jit zastrelit :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: No jo, vzdycky se najdou blbci, co ti za ten tvuj bastl zaplati... :-) No sve firme jsi udelal dobrou negativni reklamu - ostatne je videt ze Pirati uz nektere klicove systemy od tebe radsi odstehovali jinam...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Ano, ta konfrontace slov a skutku je zabavna - Pirati mluvi o necenzurovanem internetu a svobode slova... ale nazory v online prostoru jim zjevne nepohodlne (a mluvici nikoliv v jejich prospech) chteji silou potlacovat po vzoru cinskych diktatoru a jejich metodami... :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Upadlej dratek - to me bude bavit jeste dlouho... to ani po tech letech v oboru neumis nakrimplovat konektor? :-) A poradne vyvazat kabelaz? :D A redundantni spoj s failoverem mezi trasami rozhodne neni o desetinasobnych nakladech... zvlast pokud jses expert na nasazovani opensource technologii... proste jsi to neprofesionalne zbastlil jako obvykle - a tentokrat s verejnou ostudou :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    hromada kecu. uz aby bylo po volbach.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: vzhledem k tomu, že to zakázka, kterou jsem firmě přinesl, tak jsem si mohl dát padáka jedině sám. Navíc jsem do toho šel s tím, že půjde o pokus typu Best Effort a že tam není žádné SLA. No a nakonec se stejně přeneslo celkem asi 26 nebo GB, přes ty námi zřízené hotspoty... takže zejména asi na večerní oslavě se ta síť ještě nějak využívala, fail byl, že to spadlo v té hlavní špičce.

    Jinak ano.. .jedním z důvodu spoluvlastnictví firmy je právě to, aby člověk nedostával za podobné věci padáka :-) (Jinak třeba takovému Microsoftu by se pád nějakého softwaru na předváděčce stát nemohl, že ... :-). Jinak odpovědnost si nesu sám a ano... mojí pozici u Pirátů ten fail zrovna neposílil, stejně jako debaty s tebou. (většinový názor mezi Piráty a jejich příznivci je, že takové jako ty bychom měli banovat a ne ztrácet čas debatováním... já to ale beru jako tréninik...)

    Jinak já měl období, kdy na NYXu jsem měl velmi špatnou pověst, a vznikaly tady dokonce specializované haterské kluby, zaměřené na vysmívání se mi (já jsem dokonce vedl v jejich počtu - mám pocit, že tu postupně byly snad až 3 různé?). Ale ty mi v tomhle nemáš moc co vyčítat, viz:

    [ JONY @ Věci Veřejné - Vy říkáte, že není možnost pozvat si na debatu lékařů například soustružníka? ]

    což je příspěvek s ne zcela zanedbatelným počtem palečků :-)

    Takže je třeba říct, že v očích řady lidí Piráty poškozuju ani ne tak výpadkem internetu na volebním štábu (byly tam dva internety nezávislé, právě kvůli tomu...) - jako spíš tím, že ti pořád dovoluju psát do toho oficiálnějšího klubu tady. Ale to si můžu kdykoliv rozmyslet - nezapomínejš, že sankce proti Severní Koreji je možné kdykoliv přitvrdit :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam