• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KEIKIN: vyraz do Italie, tam jsou pozustatky reseni "babicky z kasickou" jeste velmi dobre patrne ;-) Samozrejme, kdyz z tebe stat bude touhle formou tahat dalsi prachy, tak se vyplati s tou chytrou krabickou manipulovat. O bezpecnosti podobnych reseni si iluze nedelam... :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no to je to nejdulezitejsi... takze se stouras v lidech a mezitim holt padaj mosty :D Jasne, Pirati podali zalobu kvuli jednomu mostu... to ze v dezolatnim stavu jich je hromada, to ze v dezolatnim stavu je spousta dalsich komunikaci... to uz podstatny neni... hlavne vyresit ty bafunare! :D Normalniho cloveka ale fakt nezajima, kdo tam sedi - toho trapi spis to, zda po moste projede a po jakem tankodromu je nucen se pohybovat...

    KEIKIN: aha... takze "piratske reseni" = orwell 1984... :-) Ano, je potreba obcany jeste vic smirovat... A pokud by jen mela logovat a na konci vyflusnout nejaky cislo, tak samozrejme - s krabickami jde manipulovat - pokud teda ma data jen drzet v sobe, zeano... viz problematika tachografu ci stocenych tachometru... ne, neni to tak jednoduche, jak si myslis :-)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DANYSEK: Zpoplatněný systém silnic není až tak těžká věc, kor v dnešní době. Dneska už se dá zakoupit přístroj, který loguje skutečně projetou trasu. Na základě toho se ti počítá skutečně ujeté kilometry třeba za rok. Navíc soukromník by si zpoplatnění ohlídal efektivněji než stát. Vypíchl jsi zrovna ten nejmenší problém, já vidím větší problém výstavbu nových silnic (výkup pozemků).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Ne? že by neřešili, že v dozorčích radách městem vlastněných korporací jsou nastrkaný lidi, kteří ty funkce ani nemůžou stíhat a který hlavně jsou vlastně placený za to, aby se v tom moc nešťourali?

    Piráti např. podali žalobu ohledně neřešení Libeňského mostu (toho, který je teď zavřený kvůli havarijnímu stavu)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak muzu hodnotit vykon Piratu za posledni skoro ctyri roky na Magistratu, ze? :-) Viz nize. Pirati resili ptakoviny typu odmeny, vejplaty... ale nikde se nezabyvaji podstatnejsim okolo - tedy to, jak se udrzuje mestsky majetek. Az kdyz spadla lavka v Troji, objevil se nic nerikajici medialni vykrik, ze TSK nic neresilo. Ale koncepcni reseni problematiky zadne, zejo ;-)
    Ano, je to prace... fnukani Piratu o tom, jak slozita prace s registrem smluv dnes je tu uz taky bylo, ze... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jistě... a ty víš, že PRÁCI nikdo dělat nebude, že (z vlastní zkušenosti?)

    Piráti např. zavedli standard, kdy strany platí opoziční zastupitele z vlastních rozpočtů (a tím snižují jejich motivaci souhlasit s každou píčovinou, jen aby dosáhli na vyšší odměny jako členové Rady)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LINKOS: Hlidat proces uzavirani (coz z pozice zastupitele jde snaze), kontrolovat nove uzavrene smlouvy (ktere davno mas i verejne dostupne).. ale vis jak, ono to uz je moc PRACE... :-) A muze se stat, ze na nic neprijdes, takze se do toho malokomu chce, zejo... ztratis dny prace a zadny medialne vyuzitelny uspech... :D
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    danysku,vcelku by me zajimal tvuj nazor jak konstruktivne vymyslet aby se neresili predrazene mrtvoly a neunikalily skryte dalsi takove zakazky
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vidis, na nasi strane reky je porad tak nejak plno :-) I v zime.
    A cemu rikas striktni omezeni? Stejne jako v nekterych pajzlech se porad huli, tak i ten speed limit neni... nijak striktni. A vymaha se jeste hur...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vsak jim prece nic nebrani je.... proste necerpat :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jenže ty nezaplácneš díru, která jim vznikla... u nás v největším Břevnovském to teď ta prázdnotou přímo čiší... hlavně v zimě, kdy je otrava chodit si zakoučit na ulici.

    (ale jako já si taky nestěžuju, že díky striktnímu omezení rychlosti mě nemůžou auta v Praze s až tak velkou pravděpodobností zajet na ulici... ano, ten přeregulovaný svět svázaný pravidly má občas výhody, na které si lidi zvyknou...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: pokud vím, chtějí zrušit cestovní náhrady. úplně.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: chodim porad stejne... ale je sirsi vyber a vydelat na mem zpusobu zivota je umozneno sirsi skupine hospodskych :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: jako ze si zacal tedka chodit jeste vic do hospod, protoze mas vic moznosti? me teda staci jedna hospoda, dvakrat trikrat do tydne a sem vyrizenej jak pes. chodim normalne jednou.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: pro me je soucasny stav benefit - mam vic na vyber.... snad necekas, ze si budu stezovat :D Jasne, ze ja si poradit umim. O absolutni zakaz jsem aktivne nikdy neusiloval, ale kdyz uz tu je... ano, tebe to asi ted omezuje ted, me naopak dava vic moznosti :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ja nejsem uplne proti vsemu - to, ze Pirati v posledni dobe vypotili tolik pro me zjevnych nesmyslu je holt... nahoda :-) Kupodivu jich jinde tolik neprodukuji - holt nezkusenost a naivita mladi je znat :-)

    A tak podivej se na vystupovani Piratu - kritizuji nakladani s verejnymi penezi a pak prijdou do Snemovny a ejhle! Piratsti poslanci jsou preborniky na cerpani nahrad v maximalni vysi :-) Ja vim, ze v absolutnim cisle jde o maly peniz - ale jak pak chces verit tomu, ze Pirati v pozici s exekutivni moci skutecne neco usetri? Kdyz uz ted pousti statu zilou v mantinelech toho, co muzou? :-)

    No a slavna OpenCard - porad nikdo od Piratu nevysvetlil, proc se svymi objevy nenaklusali rovnou k organum cinnym v trestnim rizeni. Misto toho odnesli podklady ke Krnde a pak jen fnukaji, ze se to zasklilo....

    To, ze dva piratsti poslanci ve snemovni volebni komisi chrapou, sami nic nehlidaji a jedine, na co se Pirati zmuzou je nadavani na predsedu onoho kolektivniho organu je uz jen takova tresnicka na dortu... :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: tak ses otocil a sel si pryc a nebo aspon na zahradku, ne?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: popravde ve spouste tech podnicich, co jsem videl ventilace zrovna moc nefungovala... :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: tak ja sem to osazenstvo videl i pred tim, to jako nevim kam miris, copak si nikdy nevidel ventilaci? to v poslednich letech mel vyreseno kdejakej podnik.
    navic se da problem docela dobre vyresit vodni dymkou, a ty umej vetsinou dymat :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: smutno, protoze jsi najednou na to osazenstvo zacal videt...? :D Jako jo, v kouri se schova ledacos. Hele, ja jen tvrdim ze to az takova tragedie neni - kdyz uz to tady je, a priklady okoli jsou. Boj je prohrany, look forward.. resenim neni to kazdej pulrok menit podle toho, kdo je zrovna u vesla...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ano, dělám. vesměs kuřáci omezeli socializaci chlastem, my nekuřáci jí naopak lehce zvýšíli, to je celé .-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ale ses schopnej se sam rozhodnout, kam pujdes nebo ne? to predpokladam, ze normalne delas... :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam