• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: nevsim sem si, ze bys diskutoval... naopak sam delas vse pro to, abys diskuzi potlacil a z diskuzniho klubu se snazis udelat jen substitut pro RSS ctecku k piratskym blogiskum :) A ano, nektera ID, ktera soustavne jen prudila v rovine ad-hominem mam proste uz v ignore, bohuzel narozdil od ID VYHULENY_UFO jsi jim nikdy ban nedal, ackoliv byly zcela mimo tema diskuze. Jinymi slovy jsem si vyresil neschopnost moderatora zabranit osobnim utokum, ktere s tematem nesouvisi.
    Holt je koneckoncu videt, jak to u Piratu s pravidly vlastne je - priznivci je porusovat muzou, zeano ;-) I pulka tvych prispevku je fakticky off-topic. Co je dovoleno panovi, neni dovoleno kmanovi. Selektivita, s jakou uplatnujes nejaka "pravidla" je do oci bijici :-)
    A dost to vypovida o tom, jak budou Pirati fungovat, kdyz se skutecne dostanou k moci... co cele roky kritizovali budou najednou sami delat - budou na pravidla proste srat :-) Vsak na Praze 1 to uz je k videni uz dnes...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: třeba proto, že vlastně vůbec nepotřebuje diskutovat, ale stačí mu vést monolog? Jak se ve vedlejším klubu stále více diskutuje?

    Skutečná diskuze je totiž tuze nebezpečná věc. Člověk by z ní třeba mohl ještě vyjít s úplně jiným názorem, než s jakým do ní vstoupil :-) A něco takového si u některých lidí ovšem jde představit jen stěží...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Ten Danysek se úplně vyhnul mému věcnému komentáři, čím to asi bude? :-D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: no, fajn, každopádně, mě už fakt unavuješ a nebavíš. samozřejmě, bylo by spíš divné, kdyby se mezi 900 členy obklopenými houfem registrovaných příznivců a dobrovolníků nenašel někdo, kdo si zaslouží kritiku za to, co spáchal, třeba ve volené funkci. fajn.

    ale právě pro tam nechci nikoho, kdo bude vykřikovat moudra "když někdo kritizuje Kalouska, tak je to důkaz, že je to levičák". Jako sorry. Jsi duševně spřízněn s fanoušky VkMl, i když mezi nimi zatím třeba nemáš žádné kamarády...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: hele na tyhle primitivni hratky idecek na internetu ja prdim, do rozhodnuti adminu nekecam, stejne jako si nenecham kecat do svych rozhodnuti v auditkach, kde vladnu ja. jak sem uz jednou rikal, svuj pristup menit nehodlam, multaky nemam, takze zakazy neresim a respektuju.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ve skutečnosti, silně uvažuju, že se prostě inspiruju administrátory mailserverů a převezmu blacklist z klubu Věci Veřejné. Tedy, pokud dosáhneš toho, aby tě tam odbanovali, odbanuju tě i v České Pirátské Straně? co ty na to?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: tedy jsme u toho, ze pirat Martinek sice hezky nesouhlasi, ale uz zapomel rict, kde na to chce vlastne vzit zdroje :-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KRAMERIUS: tak ono to je jednak o silných ročnících a o obdobích s rekordně nízkými počtem porodu v devadesatkach. Samozřejmě důvod proč nemáme na důchody jsou i mizerně mrzdy které tu nakonec mají všichni.
    Ale to není o těch vyjádřeních kdy zkouší kdosi podsouvat, že Xchaos je obklopen asocialy co fetujou a kalej až do hrobu...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: Jednotlivci samozřejmě umírají i dříve než v důchodu.
    Ale statistika jasně říká, že průměrně se Češi dožívají stále vyššího věku = jsou v důchodu déle = důchodců je procentuálně i absolutně více.
    Ale pracujících odvádějících sociální pojištění nějak nepřibývá (slabší porodnost od 90. let), takže co s tím? Ani Mičurin nevyšlechtil strom na kterém by rostly peníze.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: s tema bananama je to prdel. ale co cekat od mladeze, ktera si hraje na softwerovy piraty/
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: mylis se, priteli :)Pocet mych pratel prekvapil i personal ve spitale, kdyz jsem tam travil jisty cas.. tolik navstev tam nikdo jinej nemel :)

    A sam se dizkuzi vyhejbas, tim ze rozdavas na popud svych pratel bany :) Chapu, kdyz neexistuji nevyvratitelne argumenty v diskuzi, musi nastoupit prosazeni jedineho spravneho nazoru hrubou silou ;-)

    XCHAOS: vzdyt nakonec vzdycky zbabele uteces, tak jakepak utkani? :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    K přípěvku [ DANYSEK @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ] se nabízí další zajímavé vysvětlení, že Danýsek prostě žádné kamarády nemá, tak mu zatím ani nemohli umřít. Nebo se spíš o takových věcech se známými nebaví, protože oni jsou prostě borci, kterým by se to stát nemohlo.

    Samozřejmě, že některá z úmrtí do 60ti let o kterých vím, se dají přičíst životnímu stylu. Jiná ovšem ne. Jsou i příběhy lidí, kteří zemřeli ve 30ti ze dne na den a příčina úmrtí nebyla zjištěna. Jsou tu úmrtí na druhý rakoviny (fakt ne z kouření), kde je mortalita třeba 99% a víte to předem. Další lidi někdo zabije při autonehodách jako účastníky, kteří nemohli nic ovlivnit (třeba spolucestující, někdy i v autobuse...)

    Celý přístup typu "kdo umře před dosažením důchodového věku, může si za určitě sám" dokazuje totální bizarnost a vykloubenost nejen světonázoru, ale celé osobnosti toho, kdo něco takového hlásá. Nejsem žádný nostalgický opěvovatel "křesťanských hodnot", nesnáším bolševicko-konzervativní "kdo nepracuje, ať nejí" a nemám rád ani takový ten alibisticko-ufňukaný životní postoj "za všechno můžou oni, my nemáme šanci změnt" - samozřejmě, jsou některé věci, které člověk ovlivnit může, nejsme žádná stébla ve větru zmítaná osudem.

    Ale přeci jen jsou i věci, které člověk ovlivnit nemůže, podíl vlastní vůle vs. "osudu" (či prostředí, společnosti, náhody, whatever) je u různých lidí různý a některé věci nejde jednotlivcům prostě dávat za vinu.

    Problém je, že moderní sekulární humanismus s přiměřeno úctou k individualitě se ocitl ve slepé uličce, argumentačně i jinak: ačkoliv je to teoreticky skutečný základ naší civilizace (namísto různých pseudohodnot, které lidi nezřídky objevili při archeologických pracech v sekci knihovny určené pro ekologické zkompostování), tak to vlastně nikdo neumí pořádně formulovat, vyargumentovat, vyhádat.

    Nikdo nikdy nevyhrál diskuzi tím, že se jí vyhnul!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Kdo se se mnou chce hádat, tak má možnost se utkat v čestném souboji muš proti mouše, nebojak se to říká, se svědky tady. A ne zasírat tím kluby, které mají nějaké jasné určení a formu.

    Jako trolling má taky nějakou svoji kulturu, zejména tady na NYXu, a kdo dneska odmíta trollit na legálních plochách k tomu určených, ten zejta půjde klidně trollit třeba do nějakých památkové chráněných klubů...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: jo a můžem jim tak klidně dát ban. To bude státotvorné :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: já vedle už dlouho nereagoval...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: eee, tak proč jsou i vedle a zasiraj to tam úplně stejně a proč na ně reagujes, když tam je napsáno, že nemáš reagovat, navíc bych se nedivil kdybys to ke všemu tam napsal ty.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OTAVA: mrkni se na nadpis tohohle klubu.,.. ten vznikl právě pro vedení flamewar s trolly, aby nepřekáželi jinde :-) jde v podstatě o teorii tzv. "saturace trollů" ...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Me strasne bavi ze ty nejvetsi kokoty na nyxu mam v ignore a tady vidim akorat XCHAOSUV monolg.
    (Jak moc je asi SSO fanboy Danysek prinosem Piratum :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: dodavky elektriny v DC maji nejake kriteria, ale to neznamena ze to nemuze vypadnout cele. Prekvapive proto se veci naprosto bezne stavi do vice geograficky oddelenych datacenter :-) Chapu, ze podle tebe to je zbytecnost - ale kdyby se podle podobnych "konceptu" navrhoval provoz narodni domeny, tak je potme vicemene cela CR. A samozrejme se v ramci DC prijimaji takova opatreni, aby se rizika vypadku minimalizovala - rozvodna sit zadne ostre SLA proste nema, takze si musis vypomoct generatory, nebo bateriemi kryjici spoustu hodin (ano, jde postavit i reseni, kdy z baterek bezis den, dva...). Marketing v duchu "X let nam to nevypadlo" meli na Toweru az do pondelka taky. A selhal tam hlavne lidsky faktor, ktery ignoroval varovani v dohledu - tak dlouho, az se proste vybily baterky v UPS. Samotne selhani ridiciho automatu prepinajiciho mezi TR a DG (technika; muze selhat) by jeste ustali, kdyby tam vcas nekdo zasahl. UPS se dimenzuji na par desitek minut, pricemz se predpoklada ze DG startuje v radu max. jednotek minut - je dost casu na reseni mimoradnych stavu.

    Ano, vase datacentrum je profesne vzato nanic :) Zalohovany napajeni tam nemas, konektivitu mas z jednoho mista. Viditelne nejeden neuralgicky bod. Veci, ktere se tam muzou posrat je spousta. To uz si clovek muze stroj fakt nechat doma v kumbale, pri dnesni urovni sluzeb pro domacnosti to pro lecktery maly projekt realne postaci. Ja se Piratum opravdu nevidim, ze si svoje stroje radsi odstehovali k Masterum... tam je aspon nejaka garance, ze jim to pobezi a nevysere se to pokazdy, kdyz se nekde nekdo blbe vyspi :-)

    Archu postavil zazobanej miliardar... narval do toho 1,6 milionu dolaru :-) Za to, aby dojel z Holandska aspon do Izraele vyplazne dalsich 1,3 milionu dolaru, protoze ten vytvor nema ani motory... tak potrebuje remorkery, co ho tam dopravi :-) Puvodne chtel stihnout olympiadu v Riu, ale nejak mu to nevychazi. To bych fakt neoznacoval za nejaky extra uspech, spis za vrtoch moviteho cloveka, co fakt nevi co s penezi. Rozhodne bych to nesrovnaval s poskytovanim (pseudo)profesionalnich sluzeb, kde firma ocura co se da... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: seš fakt specialista na trolling. Elektřina (či co) vypadlo v datacentru pod Žižkovskou věží, které by zřejmě _mělo_ splňovat tvoje kritéria (i když to třeba není přímo Sitel). Předpokládám, že zrovna záložní generátory tam mají.

    V našem datacentru elektřina nevypadla, ale ty přesto přispěcháš s připomínkou, že to bez záložního generátoru je to nesmysl. Přitom problém vznikl jinde, kde ho evidentně měli/mají :-))

    Znovu připomenu, že v Karlině byly asi 2 zásadní výpadky za 10 let: jednou se jim to přeplo na zálohu a přes víkend došla nafta a podruhé jim odešel fázovač ... v tom zálohovaném zdroji zajišťujícím masivní přepnutí všeho v případě výpadku. Tedy oba výpadky byly způsobeny technologií, která měla předejít výpadku :-)

    Záložní zdroj si asi časem pořídíme, nicméně bude to řešené formou duálních zásuvkých lišt (dejme tomu červených a běžných) a pouze ti, kdo to budou vyžadovat, si jeden ze dvou zdrojů ve svých serverech zastrčí do zálohované lišty (protože s tím jednak vzniknou další rizika, a jednak jim za to napočítáme víc peněz, logicky).

    Ale je fakt neuvěřitelné, jak se do toho zamotáváš: i v případě výpadku, způsobeného něčím úplně jiným (a to nikoliv u nás a právě v datacentru, které by mělo být "profi"), okamžite přispěcháš s tím, jak je naše datacentrum nanic (ačkoliv žádný problém nemělo a výpadek v něm byl způsobený zcela zbytečně z místa, které mělo být daleko víc profi)

    Víš co? Titanik postavili profesionálové. Archu postavil amatér.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam