• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak ono ne kazdej audituje nastaveni klubu, profily diskutujicich atd ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ten ban byl od začátku na 7 dnů, což se asi někdo nenamáhal si zjistit. Můžu ho klidně příště dát na měsíc, není problém :-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VYHULENY_UFO --- --- 14:53:50 9.9.2019
    DANYSEK: ty vole, za prvy xchaos solidne vymeknul a zrusil mi banan. no nevim, ja se nezlepsim, protoze si u me moc prilis nesplhnul, kdyz na me zkousel blbosti typu "kdyz si zaridim zruseni bananu jinde, tak on mi ten banan v piratskym auditku zrusi taky".

    za druhy vsichni videli vysledek referenda v britanii, podle me je referendum nebezpecny uz jen z toho duvodu, ze lidi kolikrat vubec nerozumi veci, o ktery hlasujou. akorat vedi, ze chteji mit nejaky pravo hlasovat...

    jo, to je proste videt alternativni uvazovani stahovacu warezu :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Piratsky starosta s kompetencemi informační technologie a digitalizace spousti na Praze 11 jeden novy webik... :D

    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: poruseni zakona v pravnim state vynutitelny byt musi. Samozrejme musi fungovat zakonodarci. Coz i Pirati nezvladli - Michalek neco odmaval, posral... neomluvil se a nic s tim nedela.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ale nemělo by to být vynutitelný. Moc, která něco takového může vynutit, je zneužitelná.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vynutitelny je snadno a presvedcili se o tom i samotni Pirati... na lego panacka jsi uz zapomel? ;-) Vtipny je, ze sledujserialy.cz uz projistotu take zbabele outsourcovali kamsi na Slovensko... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: v podstatě ano. My Piráti bychom Číňanům chtěli regulovat šikanu Tibetu, Ujgurů, Hong Komgu, Taiwanu apod. Nechali bychom ale víceméně plavat to duševní vlastnictví. V současné formě je to přehnaný a jen obtížně vynutitelný koncept.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: 70% https, 11% http, 2,2% dns, 0,4% imap, 0,3% ntp, 0,3% google play, 0,2 % ssh... ja ti nevim, tam moc prostoru pro ten tvuj "nelegalni" datovy prenos nezbyva, zvlast kdyz uvazime "zpetny" provoz k tem 85% ad vyse, kdy pevne dane aplikacni porty na jedne strane maji nahodny port v rozmezi 1024-65535 na strane druhe :) Statisticky vzorek je z 80Gbps flow, jen tak pro info :) Ciste na tcp je to jeste vtipnejsi, tam je 89% ciste ten webovej traffic :D Zase mumlas a nevis o cem ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Ehm, chceš říct, že těch 100 giga trafficu, co teče přes NFX, je v tomhle ohledu plně čistých a nekradených?

    Víš, torrent je aspoň nekomerční sdílení. Zato takové uloz.to, kde si můžeš připlatit za rychlost stahování... no, bez komentáře. Samozřejmě, dle českých zákonů, download je legální, pouze sdílení je problematické. Takže můžeš argumentovat, že těch 100 GB jsou čistě jen downloady, což je legální :-)

    My třeba streamujeme televizi, placenou, klientům, co si jí objednají. Ale ta dělá v nejlepším případě 10% objemu provozu. Samozřejmě, spoustu toho zaberou hry, ty placené online, legální streamingy typu YouTube, apod. Ale pořád obrovskou část provozu tvoří sdílení filmů.

    A já tvrdím, že je to dobře, že to není krádež, že je to základ zdravé, otevřené, občanské liberální společnosti. Která vždy stála na sdílení toho, co není vzácný zdroj (z ekonomického hlediska). (Koncept copyrightu byl ostatně vytvořen původně i kvůli prosazování cenzury...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ja ti nevim, moji klienti nekradou... me tu behaj aplikacni clustery s databazema eshopu a naaky serepeticky kolem typu distribuovany storage pro virtualizace... mas zkreslene predstavy jako obvykle :-) Chces-li stejne jako kolega slovickarit, pak samozrejme porad jde o protipravni jednai - bez ohledu na to, podle jakeho paragrafu to pojmenujes.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: princip, že "kopírování není krádež" stál přesně proto u začátků pirátské politiky: sralo nás, že se tomu tak říká.

    a BTW, krádež rohlíků do 5000 Kč zřejmě není zločin, je to krádež-přestupek :-) problém s copyrightem je, že se s ním automaticky zacházelo jako s trestnými činem místo s přestupkem, což je podobné jako v případě třeba těch měkkých drog, apod.

    Prostě sám sis postavil živnost na Internetu, kde je masivní sdílení souborů normou.. takže tvoje klienti vlastně "kradou", akorát ty jim neříkáš klienti, a protože nevíš, co přesně přenášejí za data, tak tě to netrápí :-) Si neuvěřitelný alibista.

    Rozdíl mezi náma je ten, že se vlastně živíme tím samým, i když u tebe je to víc konfání, protože prosadit se jako admin vyžaduje odrzlejší osobnost (zas tak závratné know-how v těch pár řádcích konfiguráků není). Zatímco já spíš lezu po střechách a převážím antény na nákladním elektrokole a tak. Ale princip je stejný.

    Akorát ty před tím zaviráš oči, prostě dvojí morálka jako ve viktoriánské Anglii ohledně např. prostituce a jiných jevů. Není to tvůj business...

    Zatímco já bojuju za to, abych mohl tvrdit, že moji klienti nekradou.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HOBORG: takze kdyz se u WTO resi kradeze dusevniho vlastnictvi ze strany Ciny, tak se vlastne resi hovadiny, protoze Cinani prece nic neukradli? :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: to neni zadna vzpoura, to je normalni kradez... zeano :) Stejne jako jakakoliv jina. Dnes oslavujes kradeze nehmotnych del... zitra se dozvime, ze je v poradku krast elektriku, rohliky...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: proc ja mam pocit, ze xchapos tema svejma dlouhejma romanama proste okecava, ze vi picu o problematice.
    furt vidim spoluzacku, ktera u zkousek dokazala 20 minut hovorit, aby pak dostala petku, protoze 20 minut mlela uplne mimo.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: samozrejme, ze se vysmivam stahovani torentu. protoze po vetsinou jde o serose a filmiky, tudiz o autorsky chraneny obsah a jestli ses hrdy na to, ze mas stazeny seros jeste pred premierou, tak jsi hrdy zlodej a nestydis se za to. coz je na zlodeje a pirata zase uctyhodny.

    osobne bych se nechlubil prilis na verenosti, ze kradu z internetu serose, tam je totiz tvoje jediny stesti, ze cesky autorsky zakon myslel i na dementy jako ses ty a nekriminalizoval stahovani. pouze sdileni a upload.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: pozemková reforma probehla na základě stejného republikánského, liberálního principu, na který věřili i první proponenti základního příjmu za francouzské a americké revoluce.

    Ať si o tom tty budeš vykřikovat co chceš, tak Marxi ani různé formy komunistů nikdy žádný základní příjem neprosazovali; chtěli vlastnictví i peníze zrušit, což je něco hodně jiného, než řešení minimálních právě občana ve společnosti, která jinak peníze používá. Pokud vůbec něco, tak je ZP samozřejmě nějaká forma "socialismu", sociálního státu... jenže to je trochu širší pojem, a komunisti byli ve své době sekta, kterým socialismus (což byl v jisté fázi v Evropě celkem populární buzzword) přišel příliš málo (a teprve až v praxi zjistili, že je to maximum, o které snad mohou reálně usilovat).

    O mém podnikání víš celkem houby. To, že se vysmíváš stahování seriálů z torrentu, to vypovídá víc o tobě, než o těch lidech. Já celkem chápu hrdost na to, že mám seriál stažený jako kopii na disku a nemusím řekat, že poběží v nějaké TV Prima, nebo kde. Je to určitá forma mediálního odboje oproti tomu, jak je snaha nastavit většinový životní styl. Jde tam trochu o princip. Jenže torrenty přinesly další level, protože v 90tkách si musel bejt kámoš někoho, kdo spravoval warezovej server, a to byl další level sociální hierarchie, který mě osobně dost štval.

    Samozřejmě tam je určitý rozpor: sociální stát bude max. řešit, jak zařídit, aby ty seriály v rámci nějakého video on demand byly dostupnější, aby na ně lidi měli, aby se na mohli zadarmo koukat ve veřejných knihovnách, apod. Toto zhruba zahrnuje současnou fázi pirátské politiky: aspoň zachovat přístup na úrovni veřejných knihoven, (ačkoliv ono jde daleko víc o zábavní průmysl, než o kulturu a nějak definovat hranici v podstatě nejde, zábavní průmysl jedné éry je kulturou té další...). Jenže samozřejmě, u toho stahování seriálů, které se tak vysmíváš, šlo o víc: šlo tam o princip, o osobní svobodu, o právo šířit přijatou informaci, o nezávislost na strukturách, která ve společnosti ustavují média.

    Samozřejmě, torrentové pirátství nebylo přímo post-mediální společnost - to by ses místo toho šel bavit na domácí (house) party u sousedů ve sklepě (a to vydrží většinou jen odolná mládež). Ale pořád je to nějaká vzpoura na palubě mediální lodi, je to svržení diktatury dramaturga televizního vysílání, i když scénáristu a režiséra pořád akceptuješ, když se na to koukáš.

    Já bych "pirátství" nazval "erozí přehnaně strmých hierarchií v rámci liberální demokracie" a jak asi tušíš, tak do Otázek Václava Moravce fakt netoužím jít debatovat s Babišem nebo dokonce exoty level SPD či Trikolóra, ale spíš právě třeba s tím Václavem Bělohrdským nebo jinými mysliteli :-) (tudíž by to nebyli OVM a takdál a tudíž jsem houby politik)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: michas paty pres devaty, je proste videt, ze s podnikanim si skoncil u svarc systemu a michas jabka s hruskama takovym brutalnim zpusobem, az to hezky neni. ale chapu, ze na mentalne slabsi stahovace serosu, muzou tyhle blaboly pusobit inteligentne.

    ale smichat zp a pozemkovou reformu prvni republiky, to uz chce opravdu fistron. z kazdyho tvyho prispevku se modlim, aby pirati nedostali vic prostoru, uz takhle je v republice bordel s babis ji brzdi.

    uz ti nekdy nekdo rekl, ze je lepe mlcet a nic nerikat?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Pan Danysek se tu neustále s panem VYHULENY_UFO ohaneji spravedlivou diskuzi a přitom tu značnou část lidí mají v ignore.

    Žádám tedy všechny kteří jsou zařazení na jejich ignore listech tady, či vedle v diskuzi, aby se mi ozvali do pošty.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak to mas ale hodne popletene :-) no jo, asi nejaky ty drogy... to je previt :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam