• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: jj, tady na na NYXu je totiž spousta lidí "chytřejších, než průměrná populace". Bohužel, superschopnosti některých zdejších superhrdinů jsou ve stavu "yet to be demonstrated" :-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    nj, ale co ked nemazeme, a to dokonca ani kapacity tvojho formatu? Rozhodne by som nerad niekomu upieral moznost sa verejne strapnit:)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NIEKT0: to nemusis tak prekopirovavat, staci, kdyz to tam smazete s poznamkou "jsme piratsti kokoti, tak mazeme"
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VYHULENY_UFO --- --- 13:09:35 18.9.2019
    PUBLICURINATION: nazdar clovece, ja smrdim vsude, kde mam co rici. chces byt muj nyxi stalker?
    PUBLICURINATION --- --- 13:00:02 18.9.2019 --- 20:02 :: bookmarks
    ^
    VYHULENY_UFO: S alternativou na dieslove agregaty jsi neuspel a zase smrdis tady?
    VYHULENY_UFO --- --- 12:40:43 18.9.2019
    ^
    NECROMAN: uvidis co tedka pojede ten vas nyxi guru marek_prchal za medialni svinstva.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: xchaosi, navic ses dost mizerneh spravce auditka. ty vlastne ani nejses schopen rozdany banany udrzet. jako jasny, nikdo krome me a danyska piraty neresi, protoze to nema logicky smysl, jelikoz kazdej kdo ma vsech pet pohromade si musi po tech tvych vizich vzit plato brufenu.

    podivej se treba na zuzkuou, ta frnda si aspon za bananem stoji a ty musis zkouset ubohosti typu, ze kdyz si reknu ze at mi zrusi banan, tak ty ho zrusis taky. nebylo by ti lip v ulici politickych veznu mezi milovniky marxe?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: na rozlozeni piratu trollu netreba, to casem zvladnete zevnitr casem sami ;-) Ono to v te programove-nazorove bramboracce stejne jinak dopadnout nemuze :D A nasledny konflikt hlasanych idealu s pragmatickymi cilevedomymi aparatciky nemuze dopadnout dobre. A navic jak tak koukam, tak "internet" ten jak ty rikas "trolling" zvlada dokonce podstatne nez ja... ty komentare jsou misty hodne epicky ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: notorickým trollům to ovšem silně doporučuji :-) pokud jsem vyměknul, tak už v momentě udělení banu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak ono ne kazdej audituje nastaveni klubu, profily diskutujicich atd ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ten ban byl od začátku na 7 dnů, což se asi někdo nenamáhal si zjistit. Můžu ho klidně příště dát na měsíc, není problém :-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VYHULENY_UFO --- --- 14:53:50 9.9.2019
    DANYSEK: ty vole, za prvy xchaos solidne vymeknul a zrusil mi banan. no nevim, ja se nezlepsim, protoze si u me moc prilis nesplhnul, kdyz na me zkousel blbosti typu "kdyz si zaridim zruseni bananu jinde, tak on mi ten banan v piratskym auditku zrusi taky".

    za druhy vsichni videli vysledek referenda v britanii, podle me je referendum nebezpecny uz jen z toho duvodu, ze lidi kolikrat vubec nerozumi veci, o ktery hlasujou. akorat vedi, ze chteji mit nejaky pravo hlasovat...

    jo, to je proste videt alternativni uvazovani stahovacu warezu :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Piratsky starosta s kompetencemi informační technologie a digitalizace spousti na Praze 11 jeden novy webik... :D

    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: poruseni zakona v pravnim state vynutitelny byt musi. Samozrejme musi fungovat zakonodarci. Coz i Pirati nezvladli - Michalek neco odmaval, posral... neomluvil se a nic s tim nedela.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ale nemělo by to být vynutitelný. Moc, která něco takového může vynutit, je zneužitelná.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vynutitelny je snadno a presvedcili se o tom i samotni Pirati... na lego panacka jsi uz zapomel? ;-) Vtipny je, ze sledujserialy.cz uz projistotu take zbabele outsourcovali kamsi na Slovensko... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: v podstatě ano. My Piráti bychom Číňanům chtěli regulovat šikanu Tibetu, Ujgurů, Hong Komgu, Taiwanu apod. Nechali bychom ale víceméně plavat to duševní vlastnictví. V současné formě je to přehnaný a jen obtížně vynutitelný koncept.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: 70% https, 11% http, 2,2% dns, 0,4% imap, 0,3% ntp, 0,3% google play, 0,2 % ssh... ja ti nevim, tam moc prostoru pro ten tvuj "nelegalni" datovy prenos nezbyva, zvlast kdyz uvazime "zpetny" provoz k tem 85% ad vyse, kdy pevne dane aplikacni porty na jedne strane maji nahodny port v rozmezi 1024-65535 na strane druhe :) Statisticky vzorek je z 80Gbps flow, jen tak pro info :) Ciste na tcp je to jeste vtipnejsi, tam je 89% ciste ten webovej traffic :D Zase mumlas a nevis o cem ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Ehm, chceš říct, že těch 100 giga trafficu, co teče přes NFX, je v tomhle ohledu plně čistých a nekradených?

    Víš, torrent je aspoň nekomerční sdílení. Zato takové uloz.to, kde si můžeš připlatit za rychlost stahování... no, bez komentáře. Samozřejmě, dle českých zákonů, download je legální, pouze sdílení je problematické. Takže můžeš argumentovat, že těch 100 GB jsou čistě jen downloady, což je legální :-)

    My třeba streamujeme televizi, placenou, klientům, co si jí objednají. Ale ta dělá v nejlepším případě 10% objemu provozu. Samozřejmě, spoustu toho zaberou hry, ty placené online, legální streamingy typu YouTube, apod. Ale pořád obrovskou část provozu tvoří sdílení filmů.

    A já tvrdím, že je to dobře, že to není krádež, že je to základ zdravé, otevřené, občanské liberální společnosti. Která vždy stála na sdílení toho, co není vzácný zdroj (z ekonomického hlediska). (Koncept copyrightu byl ostatně vytvořen původně i kvůli prosazování cenzury...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ja ti nevim, moji klienti nekradou... me tu behaj aplikacni clustery s databazema eshopu a naaky serepeticky kolem typu distribuovany storage pro virtualizace... mas zkreslene predstavy jako obvykle :-) Chces-li stejne jako kolega slovickarit, pak samozrejme porad jde o protipravni jednai - bez ohledu na to, podle jakeho paragrafu to pojmenujes.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: princip, že "kopírování není krádež" stál přesně proto u začátků pirátské politiky: sralo nás, že se tomu tak říká.

    a BTW, krádež rohlíků do 5000 Kč zřejmě není zločin, je to krádež-přestupek :-) problém s copyrightem je, že se s ním automaticky zacházelo jako s trestnými činem místo s přestupkem, což je podobné jako v případě třeba těch měkkých drog, apod.

    Prostě sám sis postavil živnost na Internetu, kde je masivní sdílení souborů normou.. takže tvoje klienti vlastně "kradou", akorát ty jim neříkáš klienti, a protože nevíš, co přesně přenášejí za data, tak tě to netrápí :-) Si neuvěřitelný alibista.

    Rozdíl mezi náma je ten, že se vlastně živíme tím samým, i když u tebe je to víc konfání, protože prosadit se jako admin vyžaduje odrzlejší osobnost (zas tak závratné know-how v těch pár řádcích konfiguráků není). Zatímco já spíš lezu po střechách a převážím antény na nákladním elektrokole a tak. Ale princip je stejný.

    Akorát ty před tím zaviráš oči, prostě dvojí morálka jako ve viktoriánské Anglii ohledně např. prostituce a jiných jevů. Není to tvůj business...

    Zatímco já bojuju za to, abych mohl tvrdit, že moji klienti nekradou.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HOBORG: takze kdyz se u WTO resi kradeze dusevniho vlastnictvi ze strany Ciny, tak se vlastne resi hovadiny, protoze Cinani prece nic neukradli? :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam