• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    a jak ma zdrazeni bytu o cca 200k pro koncoveho zakaznika zlepsit spatnou bytovou situaci? :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Komedie z maleho mesta... :-)

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: hlavně že ty něco víš o dostupnosti mého internetového připojení...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MEMNON666: docela dost - ale samozrejme to uz neni tak medialne zajimave, zeano, tudiz se to uz nikde moc nerozpatlava... A kdyz to chces brat takhle, tak on i Babis se obcas omlouva, ale predpokladam ze se shodnem na tom, ze to z nej lepsiho cloveka nedela :D
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    Kolik tu máme politiků schopných se opravit a omluvit?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: pani Olze by se hodilo, kdyby mela Internetove pripojeni od xchaose, protoze to by urcite ve spravnou chvili spadlo a ona by nic nemohla odeslat.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    What was been seen, cannot be unseen... :D Aneb Olgo, vitejte na internetu - ze to smazete fakt neznamena, ze to zmizi...

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    tyvle, to sou perly
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no, ano.... v tech zacatcich jste zazpivali peknou pisnicku, nalapapli ptacky... :-) Ale mezitim se prilepilo i par tradicnich karieristu, co proste zneuzili brand ve svuj osobni prospech. A i sami Pirati svou filosofii za posledni rok a neco radikalne meni - forum se uzavira, spousta neverejnych sekci... puvodne deklarovana a vyzdvihovana transparentnost je v prdeli... :-) Jen proto, ze nekterym jedincum v zasade vadilo toliko to, ze na povrch vyplouvaji o Piratech i informace ne zrovna pozitivni. Klasicky Babis-like marketing... aneb vse musi byt slunickove a prusery je treba zatloukat.... a oponenty, kde to jde... umlcet ;-)

    Ja se zeptam jinak... cim prispeli v soucasne situaci Pirati k tomu, aby se celkova politicka kultura pozvedla? Ja jen, ze jsme se o tom pred chvili mimodek bavili doma (a to se o politice obecne moc nebavime), kdy slecna o 11 mladsi vyjadri zklamani nad tim, jak nekteri Pirati ve PSP vystupuji :-) A nepomohla ani ma korekce, ze takovych exotu tam je vic a z ruznych stran. On home-office je v tomhle zradnej, to si obcas mimodek pustis minimalnce CT24 s prenosem z PSP.... a vidis to, jak ta "elita naroda" v realu funguje. A ano, vidis tam i vystupovani tech Piratu - jinak nez na tiskovkach a v kampanich, kde se jen chces blyskat v nejlepsim svetle. Debaty kolem nouzaku byly v tomto smeru epicky, tam se fakt mlely hovna a podstata problemu se neresila.

    Bartos dojede na to, jakyma lidma se v te politice nakonec obklopil. Ono Pirati jsou v tomhle podobny jako ANO - takovy lehky kult osobnosti. ANO si svou existenci bez Babise predstavit neumi... stejne jako pro Piraty je tou modlou prave Bartos. A ano, i Bartos se uz dost zakuckava, kdyz ma resit prusery typu Strebl ;-) A to jde furt jen o drobne preslapy z komunalu. Co bude delat v momente, kdy se mu z retezu utrhne nekdo na ministerstvu bude taky jeste vtipny pozorovat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano, ale teď si uvědom, jací členově (nejspíš ty zakládající, že by?) vymýšleli ty omezující pravidla aby to celé bylo nudné pro řadu původní příchomýtnutých ochomýtačů se a kdo se pak nachytal, vstoupil a zkousil v těch omezujících pravidlech fungovat :)

    mě od začátku připadalo trochu marné dělat z Pirátů nějaké "občanské fórum 2.0" ale nakonec se to stalo a Klaus z toho musí být pěkně na větvi... jednoho Občanské Fóra se kdysi přece osobně zbavil a 20 let byl na koni a najednou je to tady zpátky :-)

    Jinak Bartoš se přímo odvolává na Klause, že dělá politiku kvůli jeho výzvě: prý na adresu nějakých demonstrantů řekl, že pokud chtějí změnit společnost, ať nedemonstrují a jdou do politiky. tak šel a udělal to...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: to plati oboustranne - Pirati jsou plni rezervnich kadru, u kterych sami Pirati nevedi, co vsechno od nich muzou cekat - v dobrem i zlem. Vsak nekteri kadri to jiz predvedli - a neni to jen Strebl, treba na Praze 11 meli Pirati take jiste problemy, zeano ;-)
    Ono bylo (a castecne stale je) jednoduche byt v opozici a kritizovat kroky tech, co vladnou. Ale jakmile Pirati zacnou byt ti vladnouci, tak vsechny ty jejich drivejsi hlasane 'zasady' zacnou byt vyzadovane od nich samotnych v praxi. A ano, tu latku si nastavili Pirati hodne vysoko - tak, ze sami obcas zjistuji, ze je to obcas neprijemne omezuje a hledaji se klicky, jak z tech 'restrikci' ven... to je videt prave zvlast v te Praze. A ano, dochazi na mnoha z mych slov, kvuli kterym jsi mi 'slavnostne' udelil vedle ban... jen proto, ze jste jako Pirati uz pred par mesici neustali i tu moji - v zasade ne tak zasadni - kritiku ;-) Jo, bude hur... pro vas. Jeste z laskou budete vzpominat na me a na to, jak moje rejpani bylo vlastne jen prochazka ruzovym sadem... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tak já nevím, budou nějaký Štréblovy svěřenecký fondue, asi. ty nechápeš jednu věc: že Piráti jsou plný rezervních, toho času zatím neangažovaných Pirátů, kteří jsou zvědaví, co z toho všeho vlastně vzejde. že se Štrébl snaží dát přednost udržení v politice před podnikáním je zajímavý. BTW, já ho vůbec neznám a někteří staroPiráti se teď vyjadřují, že před ním varovali... je to prostě zajímavý, mohl by sis možná zkusit být v nějaký politický straně (myslím normální, ne ve Svobodných), aby sis vyzkokušel, jak to celý funguje...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: neco jineho je, kdyz satiru provozuje nezavisly tisk (a i tam to nasledne dost bolelo)... a neco jineho, kdyz se o stejny vtip snazi politicka strana. Dusledky viz nize.

    XCHAOS: no jo, bejt to Babisova firma, tak uz je z toho kauza a zpochybni se uplne vsecno - ale jak v principu to samy udela naakej Pirat, tak je to hnedle neco jinyho! No, v pokrytectvi si s Andym nemate co vycitat... a vyplouva to ven uz ted, co se bude dit za par mesicu bude asi jeste vtipny.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ne, není to podobné. parodovat konkurenční politiky formou karikatury (která není obviněním, že někdo někoho zabil, jako to zkusil říkat Babiš) je prostě nějak plus-minus v normě level Charlie Hebdo. Tvrdit o konkurenčních politicích naprosto lživé nesmysly je jiný level...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: horší než bílý koně jsou už jen houpací koně, trojský koně a koně Převalského
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: nasel se bilej kun... ke kterymu si to zaparkuje? :-) Hele tohle uz bude virit pochybnosti vzdycky, realne ono i Babisovo sverensky fondy jsou podobny typ "kulisarny" - aby jako byl na chvili odtrzen od byznysu. Zatim se ani nepise s kym jedna, takze.... ano, pochybovat muzem. Vyhodnoceni skutecneho zpusobu prodeje bude jiste zajimave, zatime je to v rovine "planuji, ze". Ja si pockam na oficialni lejstra, kde jeho kroky budou popsane cerne na bilem ;-)

    XCHAOS: mozna je, mozna neni... prosimte, jak dlouho jses na internetu, ze nevidis ceho vseho jsou lidi schopni? To, co se delo Richterove je podobne, jen si svuj "vztek" vybil nekdo z jineho politickeho brehu. Coz v dnesni dost polarizovane spolecnosti fakt neni nic neobvyklyho. Ona by v ramci kauzy kolem Richterove neskodila trosku sebereflexe a priznani si faktu, ze i Pirati to obcas proste ponekud prepiskli.

    Ministr je jedna vec, zabehla praxe "politickych namestku" na dany urad docpe i kone z rad koalicnich partneru. A samozrejme tyhle figurky bejvaj videt podstatne mic, nez exponovany ministr. A nemuzes rict, ze ti namesci moc nemaji...

    Hele, to kdo s kym zrovna hlasuje dost osciluje. Nekdy s ANO spolecne hlasuji Pirati, nekdy ODS, jindy... nekdo jiny. Ostatne postoj ODS k volebnimu zakonu ti vedle vysvetloval PJGEPR, ze nejde o nejakou horkou novinku - ale naopak o reminiscence prvorepublikovyho prava, tj. prava z dob taticka Masaryka. Chapu, ze u Piratu se moc studium (pravni) historie nenosi, ale to muzes rovnou zkritizovat i celej (novej) obcanskej zakonik ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Somálští piráti přepadli ropný tanker, útoku se zúčastnil i Ivan Bartoš - AZ247.cz
    https://az247.cz/somalsti-pirati-prepadli-ropny-tanker-utoku-se-zucastnil-i-ivan-bartos/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: myslím, že je to silně dramatizovaná verze. No, neumím si představit, že pan Bartoš doopravdy někoho "zavře", natož pak Kalouska. (ostatně, stínovým ministrem vnitra je Rakušan a ne někdo z Pirátů.... což si myslím, že je vzácný moment sebereflexe naší strany... sice tedy, spíše než o ministra vnitra půjde o ministra spravedlnosti, ale přeci)

    faktem je, že chudák Kalousek se stáhl z politiky, aby umožnil vzniik koalice Spolu - a následně mu koaliční partner ODS hlasuje o volebním zákoně spolu s ANO a SPD. To by mi teda fakt nasralo, musím říct....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Pirátský politik končí s podnikáním. „Nechci dodávat soupeřům munici,“ říká - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/...politik-konci-s-podnikanim-nechci-dodavat-souperum-munici-rika-147616
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: A neni jedno? Ono i na prvni pohled zdanlive neskodna maluvka muze mit dost osklivy konsekvence...



    Fakt ti to prijde v pohode? I tohle je dusledek piratske politiky reprezentovane tim "zdanlive neskodnym" obrazkem na autobuse... a to ze se "obetl" pres toto prenesla jeste neznamena, ze to bylo v poradku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam