XCHAOS: no, ano.... v tech zacatcich jste zazpivali peknou pisnicku, nalapapli ptacky... :-) Ale mezitim se prilepilo i par tradicnich karieristu, co proste zneuzili brand ve svuj osobni prospech. A i sami Pirati svou filosofii za posledni rok a neco radikalne meni - forum se uzavira, spousta neverejnych sekci... puvodne deklarovana a vyzdvihovana transparentnost je v prdeli... :-) Jen proto, ze nekterym jedincum v zasade vadilo toliko to, ze na povrch vyplouvaji o Piratech i informace ne zrovna pozitivni. Klasicky Babis-like marketing... aneb vse musi byt slunickove a prusery je treba zatloukat.... a oponenty, kde to jde... umlcet ;-)
Ja se zeptam jinak... cim prispeli v soucasne situaci Pirati k tomu, aby se celkova politicka kultura pozvedla? Ja jen, ze jsme se o tom pred chvili mimodek bavili doma (
a to se o politice obecne moc nebavime), kdy slecna o 11 mladsi vyjadri zklamani nad tim, jak nekteri Pirati ve PSP vystupuji :-) A nepomohla ani ma korekce, ze takovych exotu tam je vic a z ruznych stran. On home-office je v tomhle zradnej, to si obcas mimodek pustis minimalnce CT24 s prenosem z PSP.... a vidis to, jak ta "elita naroda" v realu funguje. A ano, vidis tam i vystupovani tech Piratu - jinak nez na tiskovkach a v kampanich, kde se jen chces blyskat v nejlepsim svetle. Debaty kolem nouzaku byly v tomto smeru epicky, tam se fakt mlely hovna a podstata problemu se neresila.
Bartos dojede na to, jakyma lidma se v te politice nakonec obklopil. Ono Pirati jsou v tomhle podobny jako ANO - takovy lehky kult osobnosti. ANO si svou existenci bez Babise predstavit neumi... stejne jako pro Piraty je tou modlou prave Bartos. A ano, i Bartos se uz dost zakuckava, kdyz ma resit prusery typu Strebl ;-) A to jde furt jen o drobne preslapy z komunalu. Co bude delat v momente, kdy se mu z retezu utrhne nekdo na ministerstvu bude taky jeste vtipny pozorovat.