• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    NIEKT0: navic dan z nemovitosti se nezvysuje na "ukor" dane z prijmu... oboji "se chce" zvysovat...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    NIEKT0: coz nemeni nic na veci ze je to krok levicoveho typu... a kdyz se podivas na "politickou mapu" evropy (Aspon te zapadnejsi) tak tam u moci skutecne asi neni pravicova strana nikde. Vsude je to vice mene doleva. (spis vic nez min :))
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MAWERICK: ad vyssie zdanenie nehnutelnosti na ukor zdanenia prace: Toto je v skutocnosti celoeuropsky trend, presahujuci hranice CR (a vcelku logicky). Napr. sa to teraz riesi aj na Slovensku, a to pri moci nie je ziadna strana, ktora by sa co len ciastocne dala oznacit za "lavicu".
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    XCHAOS: zajimave jak predpokladas co vim nebo nevim a co si myslim...

    Na nerovnomernych danich, danich jen z nekterych nemovistosi, napadani duevniho vlastnictvi a vlastni i osobniho a tak dale jsou levicove postupy nikoliv pravicove...

    To ze je Babis zmrd, zlodej a lhar je jasne a nikdy jsem to nezpochybnoval ani nerozporoval. Ale s mym nazorem na to jakym "smerem" jsou Pirati to nesouvisi (a myslim ze to vlatne nema souvislost ani obecnou). Ale existuji i jini opravdu uspesni podnikatele kteri nikoho neokradli, ale o tech se samozrejme tolik nemluvi protoze "dobra zprava neprodava" :)

    navic "vase" p[rogresivni zdaneni tyhle "velka zvirata" neovlivni bez ohledu na to jak k majetku a prijmu prisli... Ten odserou zase jen zamestnanci a nejvic ti ve "stredu tabulky"...
    A keci o tom koho povazuju uspesneho ani nebudu komentovat... To jen ukazuje to co rikam... Tohle je ukazkovej priklad too pohledu "on jezdi v drahem aute (znacku si dopln sam:), ma velky dum. to musel nakrast. na to se neda normalne vydelat. Tak mu to zdanime (anebo budu volit toho kdo mu to zdani prtooze je to urcite smejd" a kazdej kdo to nevidi jinak je taky stejnej smejd...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: paralela slaba neni... soucasnou "silu" Piratu jde vicemene prirovnat k sile komunistu za prvni republiky. To je take mnozi podcenovali, stejne jako ty dnes bagatelizujes vliv levicovych/neo-komunistickych Piratu. Ale zrovna v Praze uz dokazuji, jak jim bolsevicke manyry nejsou cizi... a to dalsi tu napsal MAWERICK. V necem jedou Pirati to, co hlasal Babis - aneb mantra "vseci kradnu" :D A z tohohle titulu si osvojuji pravo vic zdanit bohatsi, zeano...

    Argument solidarity tak jak ho predvadi Pirati neberu. Vyssi dani vynucena solidarita neni solidarita. A rozhodne neni zarukou toho, ze ten kdo te z moci uredni o penize obere s nimi rozumne nalozi. To, ze naopak nekteri bohati nezistne sve zisky cpou do prospesnych veci (a vedle toho plati nehorazne dane) prehlizis. Aneb podivej se na zakladatele Avastu a jeho plany s Cibulkou. Cely ten zamer je o tom, ze se venuji cinnostem, kde "erar" navzdory nemalym danim proste selhava :-) A samozrejme tu mame stovky dalsich charitativnich aktivit, ktere neprezivaji z verejnych penez - ale z daru soukromych lidi.
    I v te Praze se radsi da parset tisic na nejaky pruvod... nez aby se za to zaplatilo zazemi pro ty, co jsou v nouzi. Aneb z prazskeho magistratu vidime fnukani, jak ma malo penez (i kdyz ma v prepoctu na hlavu nejvic z CR), ale vedle klidne rozhazuje za nejake pruvody tech, co nedostatkem penez rozhodne netrpi ;-)

    XCHAOS: a jak zbohadl Vlcek ad vyse? :-) Ne, fakt na prikladu Babise nemuzes hazet vsechny do jednoho pytle. To je zasadni fail, ktery tu predvadis. Vlckova nadace zalepuje diru, kde verejny sektor s mnohem lepsimi zdroji proste selhava - a dobrovolne. Jasne, jedna vec je "koupit ruinu"... ale i napln tech sluzeb, co tam resi je vec, kde proste verejny sektor selhava. Dlouhodobe. Naopak pokusy o vynucenou solidaritu skrze brutalni zdaneni povedou stylem "my nejlip vyme, jak penize (pre)rozdelit" jen k tomu, ze ti kterych se to skutecne tyka svou danovou rezidenturu presunou jinam.

    A jak to ma Hrib s financovanim metra z Pankrace? Uz na tu zasadni dopravni stavbu sehnal prachy, ze rozhazuje za festaky 4% mensiny? ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAWERICK: no, myslím, že netušíš, co má v programu skutečná evropská levice :-) v zásadě jsou Piráti středopraví, akorát že tahle země musí jít odezdi ke zdi, takže zatímco v rámci východní Evropy jsme byly papežštější papeže (skoro žádná jiná východevropská země v takovém měřítku nezestátnila i drobné zemědělce, živnostníky, apod. - dokonce i v SSSR existovalo drobné podnikání víc než u nás, akorát v hodně šedé zóně), tak pak jsme se rozhodli, že to musí být úplně naopak všechno levicové je od základu špatně.

    Moc dobře víš, že třeba to, jak zbohatl Babiš není "úspěch", ale z velké části krádež. Ale problém je, že jeho vzestup stál z velké části na tom, že dělal to samí, co v té době ledaskdo. A já bych některé story tuzemských oligarchů fakt nenazval "úspěchem" v tom smyslu, ve kterém to chápu a já a jakého si samozřejmě vážím.

    Daně neplatí rád nikdo a proto nás docela štve, když vidíme, že se státní rozpočet rozkrádá skrz různé pseudozakázky, apod. Taky evropské peníze nebyly určené jako pobídka největším podnikům, ale spíše těm menším - ty ale právě jsou naučené, že vlastně jakékoliv dotace jsou špatně, protože to tu v 90tých letech hlásal Klaus, tak jsou jednak hrdí, jednak si o to často ani neumějí zažádat (žádat umějí experti na žádání - ty, které ty určitě řadíš mezi "úspěšné") - a pak to shrábne Babiš (ale samozřejmě nejen on)

    Když zanalyzuješ skutečný ekonomický program Pirátů, tak zjistíš, že je vlastně mírně pravicový, s určitými sociálními akcenty, jako třeba problematika exekucí. ZP ani není v programu pro tyto volby. Ale zase, ZP neznamená, že všichni berou jen ZP a nic víc, přece! je to alternativa ke spoustě regulací trhu práce, které by byly zbytečné, kdyby se dalo říct, že vstup na trh práce je dobrovolný: bez ZP to v podstatě říct nejde, tak se to řeší milionem dalších regulací minimální mzdou počínaje (ale zase netvrdím, že většina Pirátů jsou takoví liberálové aby chápali ZP takhle, ostatně asi 30% členů to nechce v programu vůbec, přesně protože nechtějí image "levice" ačkoliv to ani ve světě není chápané jako levicový program, jen u nás - a zbytek to rozhodně nehodlá cpát do žádného reálného volebního programu, protože vědí, že to není v rámci stávajícího systému ufinancovatelné)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Ano, skutečný komunisti tak moc věděli, že to, co provedli se zrušením demokracie, je průser (protože to koneckonců sami byli občané, vychovávaní v kontextu demokratické republiky), že jim trvalo 12 let, než se vůbec rozhodli nějak právně zakotvit ty svoje "věčné časy a nikdy jinak".

    Paralela s Pirátama je dost chabá teda. Minimálně zatím. Šance podle mě není tak velká, jako že Pitomio by vyhlásil referendum o tom, že je Fuhrer, kdyby vyhrál volby... ano, demoracie má v sobě zabudovaný potenciální prvek sebedestrukce... ale nepříliš funkční mi nepřijde ani systém dvou stran, kdy o jedné všichni vykřikují, že je to holt pravice a já je musím volit protože všechno ostatní je KOMUNISMUS a druhá jsou zlý socani, který jsou fuj a akorát vybíraj daně.

    Osobně teda samozřemě nevím, jestli můj způsob, jak se k samotnému faktu existence demokracie postavit je ten správný, ale nějaký postoj jsem zkusi zaujmout (spoluzaložit Piráty a neutéct od nich). Podle mě jsou jenom tak špatní, jako všechny ostatní strany (a možná lepší, než některé) - jediné, co řeším, je právě to démonizování.

    Piráti jsou následovníci liberaliismu, když už - sám Falkvingem to ve Švédsku tvrdil. Tedy ve své době nového politického směru. Prostě pokračování demokracie. Komunisti byli slepá ulička tohohle směru, protože prohlásili, že demokracie je zbytečná a že je to podvod a že těch cílů dosáhnou mimo platormu demokracie (což také, u nás jako málokde jinde ve svvětě po vítězství ve volbách, dokonce, naplnili a demokracii zrušili).

    Komunisti kritiku demokracie měli v programu v podstatě i v době, kdy v demokratickém rámci působili (až teď se tváří, jako že demokracie ok, ale tomu bych radši fakt nevěřil). Piráti o zrušení demokracie sice v programu nic nemají - ale mohli by, že jo. Chápu, že protože jsi zvyklý, že politici běžně reálně dělají úplně něco jiného, než měli před volbami v programu, tak se bojíš, že zrovna v tomhle budou Piráti úplně stejní ... :-)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    XCHAOS: DANYSEK: Tak Ptirati jsou ukazkovym prikladem moderni progresivni levice... Nemusime jim nutne rikat komunisti :) I kdyz maji mnoho stejnych manyru a nazoru :)
    Jako ze uspesne je treba ztrestat extra zdanenim (zvlast nemovisoti a prijem), nepodminenej prijem, neucta k osobnimu a dusevnimu vlastnictvi atd atd...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: hele jestli je nejakej clanek na papire a nebo se to "jen" fakticky stejne deje je fuk :-) Ostatne vedouci uloha strany se do ustavy dostala az v roce 1960... az 12 let po slavnem unorovem prevratu, ze. Pritom ty nejvetsi marasmy rezimu se dely v dobe, kdys tu vedouci ulohu strany v ustave jeste nemel.

    Nazor muzes mit ruzny - ale pak je tu prvek, kteremu se rika tolerance - i k tem, se kterymi se neztotoznuji. A to je prvek, ktery je Piratum ocividne cizi a ktery maji s temi komunisty spolecny. I kdyz si snazi hrat na to, ze tolerantni jsou. Ale jen k nekomu... takova selektivni tolerance :-) Stejne jako komunisti nedokazaly tolerovat nektere skupiny a jejich odlisne nazory a pohledy. A samozrejme michas dohromady hovadiny, i ten prelet gripenu by majetkove pomery kohokoliv nijak nezmenil. To cele je proste jen obycejne gesto netolerance, nic vic. Arogance moci, ktera nabubrelemu Hribovi cizi rozhodne neni. Jestli neco Hrib dokazal, tak schopnost rozslapavat babovicky druhym, jak male dite... nastesti o moc vetsi kompetence nema, ze. Osobne si myslim, ze Dukovi je to ve finale u zadku, jestli neco letelo. Jedinej, kdo na tom je skutecne bitej jsou obycejni lidi, kteri prisli o nejakou atrakci.

    A jinak, ani u komunistu nemela cirkev na ruzich ustlano, ze... takze vlastne dalsi dukaz toho, ze Pirati jsou svym chovanim jen nasledovnici komunistu... ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Piráti nejsou jako komunisti, protože nemaj žádnej článek 6 Ústavy o vedoucí úloze strany, jako měla KSČ. Jestli jsou nebo nejsou jako současný komunisti, těžko soudit, společnýho maj jen to, že dosud byli v opozici.

    každopádně, kdyby všechny strany měly stejný názory na všechno, volby jsou zbytečný. jestli jsou pro tebe gripeny a parašutisti PRÁVĚ v souvislosti s Dukou a Nepomuckým důležitý a je pro tebe opruz hledat nějakou jinou symboliku pro tu akci, tak holt Piráty (ale asi strany dnešní magistrátní koalice obecně, řekl bych).

    (Pokud jsi v poslední době něco zaslechl o Dukovi a nějakých jeho machinacích s majetkem církve, tak samozřejmě souvislost s Hřibovým trucovitým gestem bude asi čistě náhodná, že...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak stejne tak vim o lidech, kterym prijde divny to, co predvadi tedka Hrib, zejo :-) Aneb nechapu, co si tou svou "metrikou" chtel rict.
    Ohanet se nazorem mestanu - ehm, Pirati snad meli tenhle "zakaz" v programu, ze se timhle ohanis? To je furt plna huba o otevreny spolecnosti, ale pak na jedny strane gay/bi komunita ma oficialni podporu z magistratu i s penezma, ale paragani nad Prahou o tradicni cirkevni svatek jsou problem.

    Jak uz jsem rekl - Pirati jsou jak komunisti. Co se stranickym soudruhum libi, ma podporu - i financni - a co ne, to se proste z moci uredni zakaze.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: eh, prostě akce s tradicí Svazarmu se snažila přifařit na Nepomuckého, místo na něco, co oslavovala předtím :-) podívej, nevím. Vím o lidech, kterým přelet gripenů kvůli Nepomuckému přijde divnej a víceméně za to má Hřib jejich podporu.

    Podívej, Piráti nemaj bejt strana pro každýho, a vnutit ti tvůj názor. V zásadě, když ti to vadí, tak jej nevol. Když máš rád stíhačky a parašutisty nad Prahou, skus dát té akci nějakou symboliku, která bude všeobecně přijatelná pro většinu měšťanů.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ty parasutisti tam na te akci litaj nekolik let a problem je s tim prekvapive az letos... je fakt zajimavy, ze v minulych letech nikdo proti parasutistum na udajne "cirkevni" akci nevadili, ale letos to je nejaky neprekonatelny problem :-) Ta akce ma proste tradici, a nikoliv jen mezi vericimi.... ale letos se nas milej pan primator rozhodl do toho hodit vidle a proste to zatrhnout. A zastupny argument udajne chrany ptactva.... to je jak kdyz se komancu nahaneli lidi jen proto, ze meli delsi vlasy ;-)

    Hrib proste jede takovou klasiku mnohych, co se dostanou k moci - akce, ktere se jemu libi podpori i financne z kasy nas vsech - ale akce ktere mu jsou proti srsti po vzoru svych rudych predchudcu proste zatrhne. On se duvod pro zakaz vzdycky najde. V praxi ukazka obycejne netolerance a nabubrele arogance.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ale ať si klidně lítaj a čas od času i nad Prahou. ale prostě míchat to s tím Janem Nepomuckým je... divný. Ještě na Sv.Václava bych chápal, to je den české státnosti. Ale tohle je prostě čistě církevní svátek.

    Jako chápeš, je to asi stejné, jako kdyby stíhačky lítaly, protože přijel cirkus. Ale ještě ten cirkus by vlastně byl vhodnější příležitost, protože i když nejsem katolík, tak si nejsem úplně jistý, že jim všem imponuje ten Dukův styl. Ale nevím. Prostě Hřib se nějak vyjádřil. Já ho chápu. Piráti nejsou TOPka. Jestli to cítí dostatek voličů tak, jako my, to rozhodnou volby...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ale ony litat stejne budou... :-) Tobe unika realita fungovani armadniho letectva. Jestli si v ramci cvicnyho letu vystrihnou let nad Prahou, nebo se budou placat (treba) nad Boleticema je irelevantni. Zrovnatak se da s armadou domluvit prelet v ramci 'obycejneho' leteckeho dne.
    Ohnostroj, brojeni proti gripenum i problem s pristanim parasutistu...to vse Hrib zvladnu zatrhnoutl... ehm, na to se chodej koukat i neverici. Akce ma letitou historii - ergo jsou data. Ale ty nikdo nevyhodnocoval, ze :D

    No spis se ukazuje jine, ze za Piratu je to stejne jak za komunistu - projde jen to, co se libi (vladni) strane... a zbytek ma smulu a nejaky duvod na zakazani se najde (v tomhle pripade se jako "duvod" uvede ruseni ptaku) :-) Pirati si tu nalepku mladejch komunistu fakt zaslouzej. Presne podobny zakazy akci, ktere se "eklovaly" vladnimu uskupeni tu frcely ve velkym a jak vidno se to zase vraci. A defacto v obdobne forme jako pred par desitkama let.

    A kdyz mame ten takzvane napnutej rozpocet, jaktoze neni problem s rozdavanim verejnych penez na PraguePride? :-) Vzdyt to je taky defacto okrajova zalezitost, to zrovnatak neni vec zajimajici majoritu obyvatelstva (jako ty cirkve). Proc se na to prislusna komunita lidi neslozi ze sveho a potrebuje prachy od magistratu, hmm? ;-) Podotykam, ze ja proti te komunite nic nemam, mam tam par kamaradu - ale kdyz uz si ty sam vytahnul ten napnutej rozpocet... asi tak napnutej nebude, co? ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: pointa je, že ty gripeny si platím i já, občan sekulární republiky a prostě si myslím, že by si církev měla uspořádat letecký den třeba za peníze, které získala v restitucích, nebo tak něco (stejně ovšem jako spousta jiných spolků)

    Pokud padne ve válce někdo, kdo na život věčný nevěří, tak je to svým způsobem daleko větší a autentičtější oběť, než když je někdo zblbej.

    Můj pradědeček sice bojoval ještě za Rakousko Uhersko a ne za republiku, ale byl volnomyšlenkář a když byl raněn, tak odmítl poslední pomazání, ve špitálu provozovaném nějakými jeptiškami. A přežil, náhodou. A je to dobrá připomínka, že ne každý, kdo v armádě položí život, je přesvědčen, že automaticky půjde do nebe, akorát když se trochu vyzpovídá, jak by to rád podal Duka. Věřících je u nás menší část populace a ne všichni se hlásí ke katolické víře.

    Komunistům by si ten přelet taky neschválil, kdyby si ho objednali třeba na 1.máje. A to je taky správně.

    Chápu, že máš rád letadýlka a padáky a já v podstatě taky. Ale chce to vybrat vhodné příležitosti, aby se s tím mohla jaksi identifikovat většina populace. V tomto případě, samozřejmě by mi zajímalo vyjádření třeba člena magistrátní koalice TOP09, kteří jsou jinak dost konzervativní a prokatoličtí, jestli by oni s tím Dukovým souhlasili nebo ne, třeba by Hřiba ukecali.

    Chápeš, nemůžeš mít Mariánský sloup a Gripeny současně. Možná jedno, nebo druhý, ale oboje najednou už je moc.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: az na to, ze ty slavnosti porada normalni spolek, zadna cirkev :-) Predchozi rocniky byly divacky rozhodne atraktivni a rozhodne to nebyla podivana jen pro verici. Prelety se rozhodne nedelaj jen kvuli 'kulatejm' vyrocim. Naposled jsi mel gripeny nad Prahou v breznu a to zadny vyroci nebylo, jen cviceni.
    Vojaci musej litat tak jako tak, predstava ze sedi na zemi je naivni... a jestli ten cas propali na letove ukazce pred verejnosti, nebo na tuctovem cvicnem letu nad Boleticema je technicky vzato fuk, zrovna tady nic neusetris. A i pro ne je to prinosny, umet letat nad mestem zrovnatak potrebuji.
    A v obecne rovine ten rozpocet zas tak napjatej asi nebude, kdyz treba na PP prachy Hrib bez obtizi nasel, zejo... zatimco ty gripeny by z magistratni kasy vubec nesly :D Bejt tebou, argument penez radsi nepouzivam.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ty jo nepřešil by ti průlet logičtější kvůli něčemu jinému, než kvůlii téhle nezlob se, ale dost ptákovině? Na 100 narozeniny republiky, možná, na nějaké výročí Masaryka, nebo něčeho, vojáci ať se předvádí, když je výročí něčeho vojenského, budiž... ale Jan Nepomucký? Fakt si myslíš, že většinu lidí to nasere? Zvlášť, když teď máme napjatý rozpočet kvůli pandemii, rozpočet je napjatý, apod.?

    Chápu, že zrovna ty máš pro parašutisty slabost, ale nechceš tím slavit spíš třeba výročí atentátu na Heydricha, za rok bude kulaté, které k parašutistům tak nějak patří? Zatímco tradiční přelet stíhaček, to je fakt křesťanská tradice jak noha...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Svatojánské slavnosti připomenou blahořečení sv. Jana Nepomuckého | ČeskéNoviny.cz
    https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/svatojanske-slavnosti-pripomenou-blahoreceni-sv-jana-nepomuckeho/2037352
    Kvůli nesouhlasu primátora hlavního města Zdeňka Hřiba (Piráti) nebude ani plánovaný přelet vojenských letounů nad Karlovým mostem.
    Organizátoři původně plánovali bohatší program, následně ho ale omezili. Neuskuteční se seskoky pěti parašutistů ani přelet vojenských letounů nad Karlovým mostem. Pořadatelé plán zrušili po kritice primátora, podle kterého by průlet zbytečně ohrozil vodní ptactvo.


    jen dal nasirejte lidi... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam