• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: pointa je, že ty gripeny si platím i já, občan sekulární republiky a prostě si myslím, že by si církev měla uspořádat letecký den třeba za peníze, které získala v restitucích, nebo tak něco (stejně ovšem jako spousta jiných spolků)

    Pokud padne ve válce někdo, kdo na život věčný nevěří, tak je to svým způsobem daleko větší a autentičtější oběť, než když je někdo zblbej.

    Můj pradědeček sice bojoval ještě za Rakousko Uhersko a ne za republiku, ale byl volnomyšlenkář a když byl raněn, tak odmítl poslední pomazání, ve špitálu provozovaném nějakými jeptiškami. A přežil, náhodou. A je to dobrá připomínka, že ne každý, kdo v armádě položí život, je přesvědčen, že automaticky půjde do nebe, akorát když se trochu vyzpovídá, jak by to rád podal Duka. Věřících je u nás menší část populace a ne všichni se hlásí ke katolické víře.

    Komunistům by si ten přelet taky neschválil, kdyby si ho objednali třeba na 1.máje. A to je taky správně.

    Chápu, že máš rád letadýlka a padáky a já v podstatě taky. Ale chce to vybrat vhodné příležitosti, aby se s tím mohla jaksi identifikovat většina populace. V tomto případě, samozřejmě by mi zajímalo vyjádření třeba člena magistrátní koalice TOP09, kteří jsou jinak dost konzervativní a prokatoličtí, jestli by oni s tím Dukovým souhlasili nebo ne, třeba by Hřiba ukecali.

    Chápeš, nemůžeš mít Mariánský sloup a Gripeny současně. Možná jedno, nebo druhý, ale oboje najednou už je moc.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: az na to, ze ty slavnosti porada normalni spolek, zadna cirkev :-) Predchozi rocniky byly divacky rozhodne atraktivni a rozhodne to nebyla podivana jen pro verici. Prelety se rozhodne nedelaj jen kvuli 'kulatejm' vyrocim. Naposled jsi mel gripeny nad Prahou v breznu a to zadny vyroci nebylo, jen cviceni.
    Vojaci musej litat tak jako tak, predstava ze sedi na zemi je naivni... a jestli ten cas propali na letove ukazce pred verejnosti, nebo na tuctovem cvicnem letu nad Boleticema je technicky vzato fuk, zrovna tady nic neusetris. A i pro ne je to prinosny, umet letat nad mestem zrovnatak potrebuji.
    A v obecne rovine ten rozpocet zas tak napjatej asi nebude, kdyz treba na PP prachy Hrib bez obtizi nasel, zejo... zatimco ty gripeny by z magistratni kasy vubec nesly :D Bejt tebou, argument penez radsi nepouzivam.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ty jo nepřešil by ti průlet logičtější kvůli něčemu jinému, než kvůlii téhle nezlob se, ale dost ptákovině? Na 100 narozeniny republiky, možná, na nějaké výročí Masaryka, nebo něčeho, vojáci ať se předvádí, když je výročí něčeho vojenského, budiž... ale Jan Nepomucký? Fakt si myslíš, že většinu lidí to nasere? Zvlášť, když teď máme napjatý rozpočet kvůli pandemii, rozpočet je napjatý, apod.?

    Chápu, že zrovna ty máš pro parašutisty slabost, ale nechceš tím slavit spíš třeba výročí atentátu na Heydricha, za rok bude kulaté, které k parašutistům tak nějak patří? Zatímco tradiční přelet stíhaček, to je fakt křesťanská tradice jak noha...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Svatojánské slavnosti připomenou blahořečení sv. Jana Nepomuckého | ČeskéNoviny.cz
    https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/svatojanske-slavnosti-pripomenou-blahoreceni-sv-jana-nepomuckeho/2037352
    Kvůli nesouhlasu primátora hlavního města Zdeňka Hřiba (Piráti) nebude ani plánovaný přelet vojenských letounů nad Karlovým mostem.
    Organizátoři původně plánovali bohatší program, následně ho ale omezili. Neuskuteční se seskoky pěti parašutistů ani přelet vojenských letounů nad Karlovým mostem. Pořadatelé plán zrušili po kritice primátora, podle kterého by průlet zbytečně ohrozil vodní ptactvo.


    jen dal nasirejte lidi... :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jestli to nebude spis tim, ze v realu toho moc nevysvetlis a spis to jeste vic zamotas :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no spíš jde o to, že když něco vysvětlím, všichni ty odpovědi ignorují a ptají se znovu na to samé. takže na to opakování odpovědí by skutečně stačil chatbot...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ale jo, chatbota bys mohl zvladnout i ty...aneb generovat odpovedi stylem 'ptejte se na co chcete, na co chci odpovim', to bys snad jeste dat mohl... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tak chatboty zatím neprogramuju, i když na na to by bylo nutné spíš natrénovat nějakou umělou demenci, na ty debaty s váma...

    ten browser byl asi nejmíň zajímavá věc, kterou jsem v životě nejen naprogramoval, ale celkově udělal, ale to je právě to, co se lidem blbě vysvětluje, i když zajímavý na tom spíš bylo, že jsem v půlce devadesátých let už počítal s tím, že by se browsery jednou měly vejít do mobilů... což nakonec nešlo cestou optimalizovanějšího programování. ale většího výkonu procesorů i v mobilních zařízeních.

    obecně, bavit se o tom, co je zajímavý nápad, který by NĚKDO mohl zkusit realizovat, případně sehnat lidi, kteří by ho chtěli realizovat - ano, to je přístup, na sociálních sítích, který mi baví. Na NYXu je to ale spíš o tom, že všichni hledají důvod, proč je nápad špatný a proč nejlepší je nechat všechno být tak jak to je...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vidis, kam jsi to 'dotahnul'... a tos driv i browser naprogramoval, a dnes...? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VITEX: máš pravdu, chtělo by to naprogramovat umělou inteligenci, která by ty flamewars vedla za mě :-(
    VITEX
    VITEX --- ---
    DANYSEK: no já bych zrovna rád zašel na pifko s někým kdo se těmhle věcem věnuje. Mám pár námětů které bych rád řešil strojovým učením, nebo AI, ale bez roků praxe nejsem s to rozhodnout která knihovna či technologie by se na to hodila a která ne protože uhnije a bude nahrazena něcím životaschopnějším. Ale to už jsem asi krapet offtopic tady ...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VITEX: vidis a to tady JOWDOW tvrdil, ze se veci naprogramujou samy... a pritom ty ani nemas cas na nyx :)
    VITEX
    VITEX --- ---
    DANYSEK: Pořád něco programuju ;)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VITEX: a co ti brani? :-)
    VITEX
    VITEX --- ---
    DANYSEK:
    XCHAOS:

    Se divím že vás dva to ještě baví :D

    Chtěl bych mít vaší superschopnost napsat denně megabajt na nyx a ještě se uživit ...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a copak ti bere soukromy sektor nasilim, hmm? :-) Nevsim jsem si, ze bych soukromnikovi platil nevo, co nechci... ale beda, trikrat beda jak nezaplatis dane!

    Dane platime a co z toho? Plny baraky uredniku, ale vysledky tomu neodpovidaj. Zpozdeni u klicovych infrastrukturnich sraveb je uz standard, nedodrzene lhuty jakehokoliv rizeni je taky standard, jednotlive urady travi cas tim, ze se dohaduji mezi sebou a nikam nespechaji - a taky proc by, oni svuj prijem jistej maji. I ta tva pracovni mista pro pracovni mista a fotace na ne vymyslu statni urednici, zeano. Prachy se rady utraci za vselimozny studie... treba sto micu za studii na to tvy metro do depa.

    To je furt plna huba kecu o elektronizaci statni spravy, ale i blbej Portal prazana je nefunkci troska - i proti jinejm obcim. ICT na magosi vede Hrib, v OICT maj Pirati houf svych lidi - takze ano, muzeme hodnotit, jak Pirati tohle umi. Plna huba kecu a hesel, ale vysledky v praxi tragicky. Jak chteji Pirati elektronizovat statni spravu, kdyz ani nezvladnou elektronizovat komunal? ;-)

    Ano, takze v Praze se pod vedenim Hriba zvorala elektronizace, zvoralo se metro... a i to tvy slavny P+R na Zlicine... bude mit sotva polovicni kapacitu proti puvodnim planum a jeste vyjde draz - ne, to neni uspech :D Ono to "prodlouzeni" metra do stavajiciho zhlavi depa navic bude stat ohromnej ranec penez - ono to znamena tam cely dost prekopat, to zhlavi tam neni pro srandu kralikum - tak aby chod depa mohl byt zachovan. Dalsich 1,5 miliardy bez toho parkoviste... kdepak je Hribecek asi vezme, kdyz nedokazal vcas zajistit prachy ani na zahajeni stavby Dcka? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no, jak moc si to soukromý sektor bere násilím, to se asi liší případ od případu... asi jak v které době, jak kde.

    v současné době je systém mírně regresivní, teď pravda velký dopad bude mít zrušení superhrubé mzdy.... bohužel dost možná první vlašťovka toho, jak ANO a ODS nakonec najdou společnou řeč. každopádně si nemyslím, že jsou daně doopravdy takové téma pro lidi, kteří je mají z čeho zaplatit... kdyby to takové téma bylo, tak by samozřejmě pravice nemusela lovit příznivce napříč všemi možnými nesmysly - sociální konzervativismus, gun freaks, apod...

    i když samozřejmě, čím menší absolutní daně kdo platí, tím větší subjektivní užitek pro něj ta částka paradoxně představuje. každopádně, Piráti začínali jako strana spíše malého a úsporného státu, akorát cestu k nižším daním viděli spíš v plošném hledání úspor a zastavení tunelování rozpočtů, než v nějakých spektakulárních škrtech. nakolik se to podaří, to se samozřejmě uvidí po volbách.

    základní příjem, jakkoliv je dnes mimo možnosti rozpočtu a ekonomiky, tak byl spíš protikladem takového toho sociálního inženýrství, dotací na vytváření pracovních míst pro pracovní místa, apod. Samozřejmě to není tak, že mají všichni brát základní příjem a dost - ano, v evropě existuje eurokomunistická levice, která víceméně má představu 100% mezní sazby daně z příjmu, tedy zastropování příjmu fyzických osob - je to dost menšinový názor, ale základní příjem, pokud něco, je přímou antitezí těhle nápadů. Levice je obecně k ZP skeptická, označuje ho za "chudinskou dávku" a obecně to není všechno tak přímočaré, jak je podáváno.

    Tiskový mluvčí primátora Hřiba ve vztahu k metru fakt nejsem. fakticky, ANO+ODS skrze zrušení superhrubé mzdy Praze sebraly z rozpočtu právě si tak to metro D... když to spojíš s dopady Covidu na turistický ruch, tak je vlastně zázrak, že v Praze pořád máme co jíst :-)

    Jinak vnitřní okruh a Béma bych radši nerozmazával. Ze schválených staveb předstvují dobrý krok určitě P+R parkoviště, teď ohlásili metro Depo Zličín a u něj nové P+R.

    Jestli je Hřibova pražská koalice předobrazem toho, jak bude vypadat Ivanova vládní koalice po volbách, to nevím. Ale fakt nemám pocit, že se dá vytáhnout nějaký velký případ, který mohl zvládnout a zvoral. Dopravu ostatně Piráti v gesci ani nemaj... popravdě, řídi město v té pandemii muselo být jak za trest, vždyť to byl poloviční stav obležení: který jiný primátor musel řídit město v době, kdy z něj velká část obyvatel nesměla ani legálně vycestovat?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: soukromy sektor nehospodari s penezi, ktere ti nasilim sebere z tve penezenky... :-)

    Ze plati dane - vsichni - je v poradku. Platit by meli vsichni stejne. Specialni 'milionarske' dane cilici na ty bohatsi system pokrivuji. Samozrejme, chudsi cast naroda na toto slysi.
    Pokud stat vybere min, nez utrati - pak je na miste redukce nakladu - a ne zvysovani dani, ke kteremu se Pirati ochotne prihlaslili. To ale v praxi znamena, ze Pirati nechteji zefektivnovat chod statu, nehodlaji nic delat s dotacnim marastem, redukovat v poslednich letech znacne nakynulou statni spravu... ne, oni chteji ten schodek dorovnat tim, ze zavedou nove dane. Chteji lidem sebrat vic - a pak centralne rozhodovat o tom, kolik komu milostive kde vrati (danovou ulevou, dotaci, v budoucnu pripadne almuznickou v podobe NZP). No proste klasicky model komunistickeho centralniho planovani.
    Mou oblibenou tady je spotrebni dan z paliv - ta byla kdysi urcena na financovani udrzby a rozvoje silnicni site. A dnes? Z toho, co se tady vybere nejde do SFDI ani halir, kraje spravujici sit nizsich trid silnic z ni take nemaj ani halir.... proste to zmizi ve statni zumpe. A pak se breci, ze neni na opravy silnic ;-)

    Dovolim si podotknout, ze vsechny vyznamne prazske dopravni stavby (a tim nemyslim pripravne prace - tedy pruzkumy, o pruzkumech se nikdy nikde moc mimo odborna periodika nepsalo) se zahajovaly za vlady ODS. At byl Bem & spol jakej byl, za nej se v Praze stavelo. Rozsirilo se dost zasadne metro, postavila se vyznamna cast vnitrniho mestskeho okruhu. Co vyznamneho se stavi v poslednich letech? Piratsky primator plynule pokracuje v tom, co zacala Krnda, za jejiz ery ta 'stagnace' zapocala. V mnohem si Pirati nezadaji s babisovo ANOfertem, jede se na okazala gesta, ale posun minimalni. Ulohou vrcholoveho predstavitele je sehnat prachy - takze ja se ptam, proc nema Hrib prachy na metro - proc nejsou vyresene otazky, ktere mely byt vyresene uz loni? :-) No jo, to jsou ty aktivisti ve verejnejch fukcich, pred skoro dvema roky se predvadeli se sbijeckama a ted, kdyz stavba stoji primator radsi fusuje do celostatni politiky... jen aby zamaskoval fakt, ze pro metropoli nemaka :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: dobře, tak podle tebe koryta existují jen ve veřejném sektoru .. a v soukromém sektoru žádné není? Zajímavé...

    Je to celé trochu jinak: já platím nějaké daně. Tady bych speciálně zdůraznil: všichni, i nejchudší, v téhle zemi platí daně, protože i ti, co třeba nedosáhnou na daň z příjmu, která je v podstatě zlomkem příjmů veřejných rozpočtů, pořád utrácejí za spotřební zboží, které nakupují od plátců DPH, takže samozřejmě, zaplatí DPH které nakonec někdo vždy odvede státu. Ale já navíc založil firmu, která platí spoustu DPH, za ta léta fakt nemálo, tak jsem se prostě začal zajímat, co se s těmi penězi dál děje.

    Takže nezlob se, ale pochopitelně mi trochu zajímá, kdo je u koryta: i když ty poněkud nepochopitelně za "koryto" pokládáš třeba poslanecký plat, když ve skutečnosti jde o ty miliardy, o kterých rozhoduje vláda - dotace Agrofertu jsou skutečné koryto, a samozřejmě, všemožné jiné výdaje jsou koryto. Protože ne všechny zakázky jsou za férovou cenu, ne všechny jsou potřeba.. .ano, právě tam někde se zrodily úvahy o ZP, protože na jednu stranu, peníze, které veřejný sektor vrací do ekonomiky, hrají důležitou roli, ale šlo by je tam vracet i jinak - třeba formou ZP. V ČR v roce 2021 sice nepředstavitelné, ale za sto let.. kdo ví.

    Jinak samozřejmě, Piráti měli být v mém pojetí malá alternativní strana. To, že teď v průzkumech vedou, to jsem nikdy neplánoval, byl to omyl. Já myslel, že vše, do čeho se zapojím, akorát rozvrátím :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: nespletl sis ucast v demokraticke soutezi, ktera je umoznena komukoliv s prostym bojem o to byt u (dobre placeneho) koryta, o ktere se vede skutecny boj? :-)

    Vidis a me jako volice zajimaj prakticky veci, ktery budou uzitecny pro pristi generace. Treba vysokorychlostni zeleznice. No a kdyz vidime, ze Pirati se nejsou schopni poprat ani s par kilometry metra po Praze a stavba nabira zpozdeni, tezko lze ocekavat, ze u stovek kilometru VRT napric republikou budou uspesnejsi... :) A misto takovych hodnot nektere zajimaji fantasmagorie typu NZP - kde se jen prachy prozerou a nic pro ty pristi generace nezbude. Mozna leda tak dluhy.
    A zalepovat to tim, ze po vzoru rudych bolsevickych bratru z proste zavisti vic oskubu ty schopnejsi bohatsi? No jasne, to vylozene motivuje k lepsim vykonum. Aneb o co vic dres, o to vic ti seberem! :D Trestani (vyssi daneni) uspechu beru jako zasadni fail.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: jo, fajn, to je jednoduché. Takže stačí stranu pojmenovat jakkoliv jinak, než "Piráti" a je to dostčující důkaz, že to je ta parta, co vůbec nekrade :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam