DANYSEK: ok, a ty chceš rovnost mužů a žen v politice? a pokud ano, chceš to jako Zelení, tzn. ty plánovaně dělené kandidátky 50:50?
jako v tomto ohledu skutečně je co napravovat... ale takhle to dopadá, když do strany, která chce dát příležitost ženám, nevstoupí žádné ženy (nebo skoro žádné :-)
Markéta Gregorová byla už vykopnuta směrem vzhůru do europarlamentu, takže pro parlamentní volby je ze hry. Mě osobně mrzí, že se na nějak zvlášť dobře volitelném místě v Praze neumístila Dana Balcarová (i když zrovna ty by si asi s jejím tématy velký průnik neměl). Sice se očekává, že možná proleze, ale je právě už na takové jen hraničně volitelné pozici na kandidátce, no.
Podle mě docela zajímavá mohla být Janka Michailidu, ale nevím teď, v kterém kraji kandiduje (pokdu vůbec). Ve Středních Čechách je možné kroužkovat Dominiku Michailidu, protože prostě - proč ne? Obě sestry jsou fajn a těším se, jak by komunikovaly s novináři a jaká témata si vzaly za své... prostě věřím, že jejich působení na média by bylo super.
Proč do politiky nejde víc žen, je dlouhodobá a složitá otázka, Piráti nezvolili cestu nějakých povinných kvót na kandidátkách, což by ti myslím mělo být spíš blízké... jinak fakt nevím, co k tomu dodat. Podle mě to zdaleka není o tom, že ženy se musí starat o domácnost a o děti a strašně by chtěly dělat politiku, jen nemůžou - fakt ne, žijeme ve 21.století. Bude to nějak souviset s motivací...