• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: prosimte, jakou asi muze mit v ramci svarcsystemu zkusenost s odbory, tyvle.. xchaos je teoretik deviti remesel a jedny bidy.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: me by zajimalo jakou ma tady xchaos s odbory vlastne zkusebost.. ja vcelku spatnou, bud jdou na ruku majiteli firmy a nebo delaji zbytecny obstrukce, fakt nesmyslnej pisek do soukoli
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: kdyz nemusis resit existencni zalezitosti, tak vymyslis spoustu veci. podivej se na marxe, ktery se nechal zivit engelsem a jakou picovinu nakonec vymyslel. tak monstrozni, ze v jejim jmene zarvaly miliony lidi.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    minjng pooly a odbory. to teda nevymyslis
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: tak samozřejmě, mě bitcoin zaujal, jako pokus vytačit volný trh z trhu, ale bohuže volný trh se vzpamatoval a vytlačil trh z Bitcoinu... nebo tak něco.

    V zásadě, můžu si s tebou o tom povídat, ale musíš uznat, že mining pooly (český vynález) jsou prostě ekvivalent odborů...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ja jsem nad bicoinem premejslel jako sem premejslel na internetem. komercializace je proste dobra vec. to neni o genialite, ale o vnimani, pozorovani a chapani sveta.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: Mě to ale došlo až letos... asi 9 let potom, co Bitcoin pozoruju a přemýšlím o něm. Nikdo není tak geniální, aby ho každý nápad napadl hned. Já vím, že ty přemýšlení vlastně neuznáváš vůbec a dáváš přednost emo-ufoismu, ale fakticky je to práce jako každá jiná.. .akorát probíhá její větší část na nevědomí úrovni (prostě mozek několik let na nevědomé úrovni přemýšlí a pak po letech prostě máš nápad... ale to není tak, že ten nápad se dostaví za 5 minut... musíš vědět, čím ten mozek krmit.. a ne, drogy to nejsou...)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: no je blby, ze te opensource programatori bitcoinu neposlouchali, jejich chyba, ze nemaji ucet na piratsky foru. urcite by hned pristup zmenili.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ve skutečnosti, rychlostí světla v optických vláknech, což není nic moc. Rychlostí světla ve vakuu to bude umět až Elonův Starlink :-)

    Nicméně, zajímalo by mě, kdy si se o Bitcoinu doslechl ty (a kdy). Já Piráty aspoň instruoval včas :-) navíc jsem o něm mluvil už v roce 2012. Je fakt, že já to bral jako placeholder - na Bitcoinu nesouhlasím s proof of work, jde o chybu designu, kterou by v open source kódu sice jednou šlo fixnout, ale dost složitě. Double spendingu lze snadno předejít využitím základních obecně známých poznatků z teorie distribuovaných operačních systémů... se kterými bohužel autoři Bitcoinu nepracovali, pravděpodobně spíš z neznalosti, než záměrně.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: jo vsimam si, jsou tam jenom tvoje typicky pseudofilozoficky zvasty a vyhledavani slov elektrika ci energie nic nenachazi. je proste videt, ze kdyz ti nevyjde predpoved, jedes tezky oportunismus.

    pricemz by stacilo priznat, ze jsi se spletl a nikdy jsi neocekaval, ze se bitcoinu chytnou bile limecky z wallstreetu, jako ty same limecky zacaly vyuzivat zkomercializovany internet k obchodovani vsim mozny rychlosti svetla :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    povšimněte si data příspěvku na fóru :-) od Michael.Polak » 26 čer 2013 14:09
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=554&t=17563
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: Puta ze STANu se "vysvihnul" podobne... no, asi nejaka nakazliva choroba v ramci PirSTAN koalice :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //tohle se piratum taky nepovedlo

    Dárek pro prvňáky: Stavebnice s fotkou hejtmanova náměstka. Starosta odmítl - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/darek-pro-prvnaky-s-fotkou-namestka-starosta-odmitl-politiku-ve-skolach-nechce-173069

    Mezi tradičními dárky pro děti nastupující do prvních tříd v Královéhradeckém kraji se objevila stavebnice s fotkou náměstka hejtmana pro školství. Náchodský starosta Jan Birke dárek prvňáčkům odmítl rozdat. Vidí za ním politiku.
    Článek

    Obličej náměstka hejtmana Královéhradeckého kraje pro školství Arnošta Štěpánka (Piráti) rozpoutal politickou debatu. Fotka pirátského náměstka je na stavebnici, kterou mají prvňáčci v regionu dostat jako uvítací dárek.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    piratskej leader koalice je prej tak dobrej, ze ho radsi pred posledni superdebatou uklidi a do boje vyslou nahradnika :-)

    https://mobile.twitter.com/CentristaGril/status/1431209576494477315
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    jooo, takhle se v Praze "otevrene" soutezi... jedna firma vybere sest ucastniku "souteze" dle sveho gusta... :D A samozrejme Hrib protestovat nebude, prece nevypusti rybnicek i sve vlastni familii... :D

    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    K xchaosem oblibenemu argumentu, ze pruzkumna stola je vlastne zahajena stavba :-)

    Průzkumná štola Radlické radiály - Místa Mého Města
    https://mistamehomesta.cz/pruzkumna-stola-radlicke-radialy-2/

    Ta dira v zemi je uz docela dlouho - od roku 2015... a zatim jediny "pokrok" soucasneho vedeni magistratu je dost debilne namalovany cyklopruh zrovinka na "docasnem" konci Rozvadovske spojky.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no vidis, o kolik piratskych "mouder" prichazis... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: nemám facebook :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no kandidátem je, ale současně, z logiky parlamentní demokracie vyplývá, že možná bude, možná nebude.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Zda se, ze letosni piratska kampan bude o tom, ze piratsti kandidati na poslance budou brecet, kterak se proti nim spiknulo jejich vlastni more, media a vubec vsichni :D

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10165153239055018&id=697270017&anchor_composer=false
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam